header valokeila
A- A+

OHSAS 18001 Työterveys- ja työturvallisuusjohtaminen


Työterveys- ja työturvallisuusjärjestelmän (TTT-järjestelmä) avulla organisaatio voi hallita TTT-riskejään ja parantaa TTT-toimintansa tasoa. TTT-järjestelmä tuo kokonaisvaltaista otetta ja tavoitteellisuutta työsuojeluasioiden hoitoon ja liittää työsuojeluasiat osaksi organisaation jokapäiväistä toimintaa.

 

Julkaisut OHSAS 18001 ja OHSAS 18002 on laadittu alan toimijoiden kansainvälisenä yhteistyönä ja niillä on vakiintunut asema TTT-järjestelmien ohjeistuksena. OHSAS 18001 määrittelee TTT-järjestelmän vaatimukset ja OHSAS 18002 tarjoaa opastusta vaatimusten soveltamiseen. Julkaisut on laadittu yhteensopiviksi hallintajärjestelmästandardien ISO 9001 ja ISO 14001 kanssa.


Kansainvälinen standardisoimisjärjestö ISO on syksyllä 2013 aloittanut työterveys- ja työturvallisuusasioiden johtamista käsittelevän standardin valmistelun. Työ pohjautuu julkaisuun OHSAS 18001, jonka ISO 45001 tulee aikanaan korvaamaan. Standardin valmistelusta vastaa komitea ISO/PC 283 Occupational health and safety management systems. Standardisoimisliittoon on perustettu uusi seurantaryhmä SFS/SR 219, joka toimii TTT-järjestelmien standardisoinnin kansallisena asiantuntijaryhmänä.


Yhteydenotot:


Sari Sahlberg

puh. 09 1499 3368

etunimi.sukunimi@sfs.fi


verkkokauppa 186x85px

Lausuntopyynnöt


rss Uutiset

18.12.2014 Jyrki Lahnalahdelle IT-standardisoinnin tunnustuspalkinto

Standardit liittyvät läheisesti Jyrki Lahnalahden työhön, mutta tunnustus annettiin erityisesti hänen aktiivisesta panoksestaan standardisointiin.

Lue lisää

18.12.2014 Standardit esillä näyttäväsi Hesarissa

Helsingin Sanomat julkaisi tänään tiedesivuillaan aukeaman jutun standardeista. Juttu oli mainittu myös pääuutissivulla otsikolla "Standardi helpottaa elämääsi".

Lue lisää

16.12.2014 Puhdasta energiaa biopolttoaineilla

Kiinteitä biopolttoaineita ovat mm. polttopuu, briketit, pelletit, puuhake ja -murske, kuori, sahanpuru, kutterinlastut, energiajyvät, oliivikivet jne. Bioenergia ei lisää hiilidioksidipäästöjä, sillä kiinteiden biopolttoaineiden poltossa vapautuva hiili sitoutuu uudelleen kasvavaan biomassaan. Kiinteiden biopolttoaineiden standardisarjan SFS-EN ISO 17225 seitsemän osaa on suomennettu. Sarjassa on standardit tärkeimmille kiinteille biopolttoaineille.

Lue lisää

15.12.2014 Johtamisen standardit 4/2014 ilmestynyt

SFS:n sähköisen uutiskirjeen "Johtamisen standardit" kuluvan vuoden neljäs numero on ilmestynyt. Siinä kerrotaan standardien ISO 9000, ISO 9001 ja ISO 14001 uusimisesta, sertifikaattien määristä maailmalla, omaisuudenhallinnan standardeista sekä uusista julkaisuista.

Lue lisää

12.12.2014 Julkaisujen DRM-suojaus käyttöön

Standardit, SFS-käsikirjat ja muut vastaavat julkaisut ovat tekijänoikeuslain suojaamia teoksia. Kun käyttäjä hankkii tällaisen julkaisun, hän saa tietyt käyttöoikeudet siihen: Kun asiakkaan tilaama SFS-standardi toimitetaan sähköpostitse, julkaisun saa tallentaa kolmelle työasemalle ja siitä saa ottaa kolme tulostetta. ISOn julkaisut saa tallentaa yhdelle työasemalle ja niistä saa ottaa yhden tulosteen.

Lue lisää

12.12.2014 Uusi RAL Colour Feeling 2016+ kirja värisuunnittelun ammattilaisille

RAL Colour Feeling 2016+:n avulla löytyvät parhaat värien suunnitteluvinkit ja soveltamisesimerkit trendien edelläkävijöille. Mukana olevat 32 väriä on otettu RAL CLASSIC- ja RAL EFFECT -värikokoelmista sekä RAL DESIGN -järjestelmästä. Kirja on tehty yhteistyössä lontoolaisen suunnittelutoimiston Global Color Researchin kanssa.

Lue lisää

12.12.2014 Turvavalaistuksesta uusittu standardi

Turvavalaistuksen tarkoituksena on mahdollistaa turvallinen tilasta poistuminen opastamalla poistumisreitti ja turvaamalla sen valaistus poistumisen aikana. Uudistetussa standardissa esitetään vaatimukset poistumis- ja varavalaistusjärjestelmille.

Lue lisää

11.12.2014 Turvallisia leluja standardeilla – osat 3 ja 5 uudistettu

Lelujen turvallisuudesta vastaavat valmistajat, maahantuojat ja kauppa. Standardien avulla parannetaan lelujen turvallisuutta. Kannattaa siis varmistaa, että lelut ovat standardien mukaiset.

Lue lisääSFSedu oppilaitosportaali

International Organization for Standardization

European Committee for Standardization