header terveys
A- A+

Uusia tietolähteitä lääkinnällisistä laitteista

Kansainvälinen standardisoimisjärjestö ISO on julkaissut lääkinnällisten laitteiden valmistuksen laatujärjestelmien standardia ISO 13485:2016 käsittelevän käsikirjan. EU:n uusista asetuksista on myös uutta opastavaa tietoa.

ISOn käsikirja

Lääkinnällisten laitteiden valmistus on yksi tarkimmin säännellyistä aloista maailmassa. Laatujärjestelmien ja tuotteiden on täytettävä tiukat vaatimukset, jotta voitaisiin varmistua valmistettavien lääkinnällisten laitteiden olevan sopivia käyttötarkoitukseensa.

Vaatimusten mukaisten laatujärjestelmien tekeminen voi kuitenkin olla haastavaa. ISOn syyskuussa 2017  julkaisema käsikirja ”ISO 13485:2016 - Medical devices - A practical guide” pyrkii olemaan avuksi näihin haasteisiin vastaamisessa. Kirja tarjoaa käytännön opastusta ja täsmällisiä tulkintoja standardin ISO 13485:2016 vaatimuksista. Kirjan on kirjoittanut teknisen komitean ISO/TC 210 teknisten asiantuntijoitten ryhmä.

Käsikirja on saatavissa SFS:n asiakaspalvelusta, puh. 09 1499 3353.

Valviran sivut

EU:n lääkinnällisten laitteiden uusista asetuksista on ajankohtaista tietoa Valviran verkkosivuilla

Muita tietolähteitä

”The Survival Guide to EU Medical Device Regulations”, Petri Pommel, 2017, Books on demand. Saatavana Adlibriksesta ja eKirjana Elisan verkkokaupasta.


SFS Kauppa

online.sfs.fi

Lausuntopyyntöpalvelu


rss Uutiset

19.9.2018 Muutoksia rakenteellisten teräsrakenteiden (EN 1090) vaatimuksiin

Rakenteellisten teräsrakenteiden (EN 1090) teknisiin vaatimuksiin on tullut muutoksia. Konepajalla on vuoden 2018 loppuun asti aikaa käydä läpi oma toimintansa ja sopeuttaa sen kirjallisessa kuvauksessa, FPC-manuaalissa, esitetyt tekniset vaatimukset uuden standardin SFS-EN 1090-2:2018 mukaisiksi.

Lue lisää

19.9.2018 Sähköpostiliikenne takkuaa

SFS:n verkkoyhteyksissä on häiriöitä eikä SFS voi tällä hetkellä vastaanottaa sähköposteja. Vikaa korjataan parhaillaan. Parhaiten tavoitat meidät puhelimitse.

Lue lisää

18.9.2018 Standardi mahdollistaa rajat ylittävän kaupan sähköisen laskutuksen

Uusi lakiesitys sähköisestä laskutuksesta pyrkii tehostamaan ja lisäämään verkkolaskujen käyttöä. Laki pohjaa eurooppalaisen standardisoimisjärjestön CENin standardiin, joka korvaa EU- ja Efta-maiden omat standardit.

Lue lisääSFSedu oppilaitosportaali

European Committee for Standardization

International Organization for Standardization