header terveys
A- A+

Uusia tietolähteitä lääkinnällisistä laitteista

Kansainvälinen standardisoimisjärjestö ISO on julkaissut lääkinnällisten laitteiden valmistuksen laatujärjestelmien standardia ISO 13485:2016 käsittelevän käsikirjan. EU:n uusista asetuksista on myös uutta opastavaa tietoa.

ISOn käsikirja

Lääkinnällisten laitteiden valmistus on yksi tarkimmin säännellyistä aloista maailmassa. Laatujärjestelmien ja tuotteiden on täytettävä tiukat vaatimukset, jotta voitaisiin varmistua valmistettavien lääkinnällisten laitteiden olevan sopivia käyttötarkoitukseensa.

Vaatimusten mukaisten laatujärjestelmien tekeminen voi kuitenkin olla haastavaa. ISOn syyskuussa 2017  julkaisema käsikirja ”ISO 13485:2016 - Medical devices - A practical guide” pyrkii olemaan avuksi näihin haasteisiin vastaamisessa. Kirja tarjoaa käytännön opastusta ja täsmällisiä tulkintoja standardin ISO 13485:2016 vaatimuksista. Kirjan on kirjoittanut teknisen komitean ISO/TC 210 teknisten asiantuntijoitten ryhmä.

Käsikirja on saatavissa SFS:n asiakaspalvelusta, puh. 09 1499 3353.

Valviran sivut

EU:n lääkinnällisten laitteiden uusista asetuksista on ajankohtaista tietoa Valviran verkkosivuilla

Muita tietolähteitä

”The Survival Guide to EU Medical Device Regulations”, Petri Pommel, 2017, Books on demand. Saatavana Adlibriksesta ja eKirjana Elisan verkkokaupasta.


SFS Kauppa

online.sfs.fi

Sahkobanneri_165x52_Uusi

Lausuntopyyntöpalvelu


rss Uutiset

22.2.2018 Uusittu riskienhallintastandardi julkaistu

Kansainvälisen standardisoimisjärjestön ISOn riskienhallintastandardista on julkaistu uusittu versio ISO 31000:2018. Standardi auttaa organisaatioita kehittämään riskienhallintaansa ja luomaan luotettavan tavan tunnistaa riskejä.

Lue lisää

21.2.2018 Johtamisjärjestelmät kuljetusalalla normaalia arkea

Johtamis- ja laatujärjestelmät ovat kuljetusalalla normaalia arkea, sanoo Alexej von Bagh Raskassarja-lehdessä. ISO 9001 on maailmalla tunnetuin laadunhallintajärjestelmä. Bagh on Rototec Groupin toimitusjohtaja ja Raskassarja-ketjun toimintaa hallinnoivan Finnish RK-Group Oy:n hallituksen puheenjohtaja.

Lue lisää

15.2.2018 Talvilomalaisen turvallisuutta edistetään symbolein

Talvilomallaan voi törmätä turvallista liikkumista edistäviin symboleihin. Turvallisuutta ohjaavat symbolit ovat yleisiä etenkin laskettelukeskuksissa, joissa laskettelijan turvallisuutta edistetään kansainvälisillä turvallisuusmerkeillä. Talvilomalainen törmää turvallisuusmerkkeihin myös kaupungeissa, eikä lentokentillä niiltä voi välttyä.

Lue lisääSFSedu oppilaitosportaali

European Committee for Standardization

International Organization for Standardization