header kompassi
A- A+

Presiis 1/2015


Numeron näköisversio.


Pääkirjoitus: Strateginen asia

 

Standardien mukaiset tuotteet, palvelut, koneet ja laitteet ovat osa meidän jokaisen elämää – 24/7. Päätökset standardisointiin liittyvistä valinnoista ovat luonteeltaan strategisia ja kuuluvat siksi ylimmän johdon työpöydälle. Pitääkö meidän osallistua ja vaikuttaa? Riittääkö, että seuraamme ja hyödynnämme? Entä jos emme tee mitään?

Lue koko juttu

Mikä hoitorobotti?


Tulevaisuudessa vanhukset pystyvät asumaan pidempään kotonaan – robottikaverin avustuksella.

Lue koko juttu


Monta totuutta


Mistä talouskasvua Suomeen? Alf Rehn haastaa yrityksiä irrottautumaan yhden totuuden mallista.


Kansainvälisenä puhujana ja kolumnistina tunnetun Alf Rehnin mukaan Suomen ongelma on perinteisesti ollut, että hitsaudumme usein kiinni yhteen annettuun malliin tai muottiin.

Lue koko juttu


UUTEEN NOUSUUN?


Biotalous on yksi kärkihankkeista, joilla hallitus nostaa Suomen taloutta jälleen kasvuun.


Biotalous näkyy otsikoissa ja kuuluu poliitikkojen puheissa yhtenä päälääkkeistä Suomen talouskurjuuteen. Hallitus aikoo käyttää kaudellaan 300 miljoonaa euroa biotalouden ja puhtaan teknologian edistämiseen.


– Hallituksella on kunnianhimoinen visio biotaloudelle, mikä on hyvä asia: yritykset voivat lähteä investoimaan turvallisin mielin. Hankala taloustilannekin on tässä tavallaan plussaa. Selkä seinää vasten syntyy innovaatioita, Nesteen Uusiutuvat tuotteet -liiketoiminnan johtaja Kaisa Hietala toteaa.

Lue koko juttu


Standardit uivat palveluihin


Standardisointi parantaa palvelujen laatua.

Lue koko juttu


Potkua bisnekseen


Aktiivinen osallistuminen standardisointiin on tärkeää KONEelle. Siitä on hyötyä yhtiölle itselleen, sen asiakkaille ja koko toimialalle.

Lue koko juttu


ISO 14001


Uudistettu ympäristöstandardi tuo ympäristöasiat nykyistä vahvemmin johdon asiaksi. Standardi korostaa riskilähtöistä ajattelutapaa.

Lue koko juttu


Eurooppaa yhtenäistämässä


Ari Ilomäki johtaa puhetta eurooppalaisen standardisoimisjärjestön CENin kestävän rakentamisen standardeja kehittävässä komiteassa. Työsarkaa riittää kotimaassakin.

Lue koko juttu


Kestävää kauneutta


Pelagon pyörät ovat erityisesti tyylitietoisten kaupunkilaisten suosiossa. Pelago-pyörien hiottu ulkonäkö on 80-prosenttisesti Mikko Hyppösen käsialaa. Hän on toinen yrityksen perustaneista veljeksistä.

Lue koko juttu


Laatustandardi ISO 9001 uudistui


Laadunhallintajärjestelmien vaatimuksia käsittelevästä ISO 9001 -standardista on ilmestynyt uusi versio. Samalla on julkaistu uudistettu versio ISO 9000 -standardista, joka käsittelee laadunhallintajärjestelmien perusteita ja sanastoa.

Lue koko juttu


Biomassojen kestävyydelle kriteerit


Kansainvälinen standardisointijärjestö ISO on hyväksynyt standardin, joka määrittelee kestävyyskriteerit biomassoille. Standardi julkaistaan loppuvuonna 2015.

Lue koko juttu


Lyhyesti


Ruukki panee riskit kuriin


Standarditietoa pk-yrityksille


Stand by me


Lue jutut