header ajankohtaista
A- A+

Presiis 1/2016


Presiis 1/2016 ilmestyi toukokuussa 2016. Lehden näköisversio on luettavissa täältä.


Pääkirjoitus Standardit - mihin niitä tarvitaan?

Standardit ovat pitkään helpottaneet ja sujuvuoittaneet arkeamme, mutta ovat näkymättömiä. Ne hyödyttävät yrityksiä, yhteiskuntaa ja kuluttajia.


Lue lisää >>


Eroon tunnusluvuista

Salasana puhelimeen, toinen tietokoneelle, kolmas sähköpostiin, neljäs verkkopankkiin… Luetteloa voisi jatkaa miltei loputtomiin. Erilaiset tunnusluvut ja salasanat ovat osa nykyihmisen arkea – ainakin toistaiseksi.


Lue lisää >>


Omistajalla on väliä

Suomessa ei nähdä pitkäjänteisen omistajuuden arvoa, sanoo Leena Mörttinen, Perheyritysten liiton toimitusjohtaja.


Lue lisää >>


Kaikki kiertoon

Ratkaisu raaka-aineiden niukkuuteen, lisää työpaikkoja, uudenlaista liiketoimintaa – tätä kaikkea lupaa kiertotalous.


Lue lisää >>


Langatonta latausta

Ei takkuisia ja pölyisiä johtokasoja, ei pistorasioita. Ei tarvitse pakata mukaan latureita tai johtoja, jotta matkapuhelin tai tabletti saisi lisää virtaa. Kuulostaako hyvältä?


Lue lisää >>


Monta hyvää syytä

Kemppi on tiiviisti mukana standardisointityössä. Standardit vaikuttavat hitsauslaiteyhtiön toimintaan monin eri tavoin.


Lue lisää >>


Pilvet selkeytyvät standardisoimalla

Standardisoijat ovat tehneet vuosikausia töitä pilvipalveluiden tasapainoisen kehittymisen varmistamiseksi. Työ on kilpajuoksua jatkuvasti muuttuvien markkinoiden kanssa.


Lue lisää >>


Kilpailukykyä ja polkupyöriä

Suomalaisyritysten kilpailukykyä edistävä pyöräilijä johtaa lähivuosina eurooppalaista terässtandardisointia.


Lue lisää >>


Säässä kuin säässä

Perheen pienimmät ovat jo yli 70 vuotta peuhanneet ulkona Reiman vaatettamina – säässä kuin säässä. Reiman toimitusjohtaja Elina Björklund tietää, mitä laatu, turvallisuus ja kestävyys merkitsevät lastenvaatteissa.


Lue lisää >>


Kiinteiden kierrätyspolttoaineiden kriteerit Suomen vastuulle

Suomi on saanut vetovastuulleen kiinteiden kierrätyspolttoaineiden maailmanlaajuisen standardisoinnin. Diplomi-insinööri Mikko Talola Mikehouse Oy:sta on nimitetty kansainvälisen standardisoimisjärjestö ISOn juuri perustetun kierrätyspolttoaineita standardisoivan komitean puheenjohtajaksi.


Lue lisää >>


Minkä maan tunnus on AX?

Kaikille maille on määritelty kaksi- ja kolmikirjaintunnukset sekä kolminumeroinen tunnus. Esimerkiksi kansainvälisessä postiliikenteessä sekä IBAN-tilinumeroinnissa käytetään kaksikirjaimista maatunnusta, joka Suomelle on FI. Suomen kolmikirjaintunnus on FIN.


Lue lisää >>


Lyhyesti


Älykaupunkeihin kestäviä ratkaisuja


Elisa kehittää IT-palveluitaan standardin avulla


Tavataan 27.10.2016 Finlandia-talolla


Lue lisää >>SFS Kauppa

online.sfs.fi

Sahkobanneri_165x52_Uusi

Lausuntopyyntöpalvelu


rss Uutiset

24.5.2018 Uusi pohjoismainen tutkimus standardisoinnin taloudellisista hyödyistä

Uusi pohjoismainen tutkimus: standardien käyttö kasvattaa työn tuottavuutta ja yritysten kilpailukykyä – Suomessa potentiaalia vielä hyödyntämättä

Lue lisää

16.5.2018 Standardi takaa suomalaiselle Nightingale Healthille analyysien laadun

Laadunhallinta on merkittävässä asemassa suomalaisen terveysteknologiayrityksen Nightingale Health Oy:n tarjoamissa kaikissa palveluissa. Yritys on hankkinut sertifikaatin standardin SFS-EN ISO 13485 mukaisesta toiminnasta analyysien korkean laadun takaamiseksi. Vuonna 2013 perustettu yritys on kehittänyt kansainvälistä tunnustusta saaneen NMR (Nuclear Magnetic Resonance) –teknologiaan perustuvan verianalyysin parempaan sairauksien ennakointiin ja ennaltaehkäisyyn.

Lue lisää

14.5.2018 Ydinenergiateknologian kansainvälisen standardisoinnin yleiskokous Helsingissä

Kansainvälisen standardisoimisjärjestö ISO:n ydinenergiateknologian ja säteilyturvallisuuden vuoden 2018 viikon kestävä yleiskokous pidetään 14.-18. toukokuuta Helsingissä. Edellinen yleiskokous pidettiin vuonna 2016 Intiassa. Suomeen saapuu yli 150 alan asiantuntijaa noin 20 maasta mm. Japanista, Kiinasta, USA:sta, Venäjältä, Ranskasta, Saksasta, Intiasta ja Iso-Britanniasta. Osallistujat ovat pääsääntöisesti eri maiden ydinenergiateknologian ja säteilyturvallisuuden viranomaisia ja teollisuuden edustajia sekä tutkijoita. Mukana on myös ydinenergiayhteisöjen, kuten kansainvälisen atomienergiajärjestön IAEA:n edustajia.

Lue lisääSFSedu oppilaitosportaali

European Committee for Standardization

International Organization for Standardization