header kompassi
A- A+

Presiis 1/2016


Presiis 1/2016 ilmestyi toukokuussa 2016. Lehden näköisversio on luettavissa täältä.


Pääkirjoitus Standardit - mihin niitä tarvitaan?

Standardit ovat pitkään helpottaneet ja sujuvuoittaneet arkeamme, mutta ovat näkymättömiä. Ne hyödyttävät yrityksiä, yhteiskuntaa ja kuluttajia.


Lue lisää >>


Eroon tunnusluvuista

Salasana puhelimeen, toinen tietokoneelle, kolmas sähköpostiin, neljäs verkkopankkiin… Luetteloa voisi jatkaa miltei loputtomiin. Erilaiset tunnusluvut ja salasanat ovat osa nykyihmisen arkea – ainakin toistaiseksi.


Lue lisää >>


Omistajalla on väliä

Suomessa ei nähdä pitkäjänteisen omistajuuden arvoa, sanoo Leena Mörttinen, Perheyritysten liiton toimitusjohtaja.


Lue lisää >>


Kaikki kiertoon

Ratkaisu raaka-aineiden niukkuuteen, lisää työpaikkoja, uudenlaista liiketoimintaa – tätä kaikkea lupaa kiertotalous.


Lue lisää >>


Langatonta latausta

Ei takkuisia ja pölyisiä johtokasoja, ei pistorasioita. Ei tarvitse pakata mukaan latureita tai johtoja, jotta matkapuhelin tai tabletti saisi lisää virtaa. Kuulostaako hyvältä?


Lue lisää >>


Monta hyvää syytä

Kemppi on tiiviisti mukana standardisointityössä. Standardit vaikuttavat hitsauslaiteyhtiön toimintaan monin eri tavoin.


Lue lisää >>


Pilvet selkeytyvät standardisoimalla

Standardisoijat ovat tehneet vuosikausia töitä pilvipalveluiden tasapainoisen kehittymisen varmistamiseksi. Työ on kilpajuoksua jatkuvasti muuttuvien markkinoiden kanssa.


Lue lisää >>


Kilpailukykyä ja polkupyöriä

Suomalaisyritysten kilpailukykyä edistävä pyöräilijä johtaa lähivuosina eurooppalaista terässtandardisointia.


Lue lisää >>


Säässä kuin säässä

Perheen pienimmät ovat jo yli 70 vuotta peuhanneet ulkona Reiman vaatettamina – säässä kuin säässä. Reiman toimitusjohtaja Elina Björklund tietää, mitä laatu, turvallisuus ja kestävyys merkitsevät lastenvaatteissa.


Lue lisää >>


Kiinteiden kierrätyspolttoaineiden kriteerit Suomen vastuulle

Suomi on saanut vetovastuulleen kiinteiden kierrätyspolttoaineiden maailmanlaajuisen standardisoinnin. Diplomi-insinööri Mikko Talola Mikehouse Oy:sta on nimitetty kansainvälisen standardisoimisjärjestö ISOn juuri perustetun kierrätyspolttoaineita standardisoivan komitean puheenjohtajaksi.


Lue lisää >>


Minkä maan tunnus on AX?

Kaikille maille on määritelty kaksi- ja kolmikirjaintunnukset sekä kolminumeroinen tunnus. Esimerkiksi kansainvälisessä postiliikenteessä sekä IBAN-tilinumeroinnissa käytetään kaksikirjaimista maatunnusta, joka Suomelle on FI. Suomen kolmikirjaintunnus on FIN.


Lue lisää >>


Lyhyesti


Älykaupunkeihin kestäviä ratkaisuja


Elisa kehittää IT-palveluitaan standardin avulla


Tavataan 27.10.2016 Finlandia-talolla


Lue lisää >>SFS Kauppa

online.sfs.fi

Lausuntopyyntöpalvelu


rss Uutiset

5.12.2018 Miten sosiaalista mediaa voi hyödyntää kriisitilanteissa?

Suomalaisia viestinnän asiantuntijoita kaivataan mukaan standardisointityöhön, joka koskee sosiaalisen median käyttöä kriisitilanteissa. Yhteiskunnan turvallisuuden alalta on olemassa runsaasti erilaisia standardeja ja niiden määrä kasvaa tasaisesti yhteiskunnallisten ja teknologisten muutosten tehostamana.

Lue lisää

4.12.2018 Lue SFS News 4/2018

SFS:n sähköisen uutiskirjeen SFS News kuluvan vuoden neljäs numero on ilmestynyt. Siinä ovat esillä mm. mittayksikköjen uudet määritelmät, SFS:n 7.11. järjestämä tapahtuma "Viennin ja kilpailukyvyn suurin salaisuus", älykkäisiin kaupunkeihin liittyvä standardisointi ja SI-opas.

Lue lisää

4.12.2018 Genomiikan tietotekniikan standardisointi käynnistymässä

Genomiikka muuttaa merkittävästi lääketiedettä – se mahdollistaa uudenlaisten lääkkeiden kehittämisen, tarkentaa syöpähoitoja ja tarjoaa uudenlaisia menetelmiä perinnöllisten tautien diagnostiikkaan. Myös genomiikan tietotekniikan kehitys on tällä hetkellä hyvin aktiivista, niinpä standardien kehittäjäjoukko kaipaa lisää asiantuntijoita mukaan työhön.

Lue lisääSFSedu oppilaitosportaali

European Committee for Standardization

International Organization for Standardization