header ajankohtaista
A- A+

Presiis 1/2016


Presiis 1/2016 ilmestyi toukokuussa 2016. Lehden näköisversio on luettavissa täältä.


Pääkirjoitus Standardit - mihin niitä tarvitaan?

Standardit ovat pitkään helpottaneet ja sujuvuoittaneet arkeamme, mutta ovat näkymättömiä. Ne hyödyttävät yrityksiä, yhteiskuntaa ja kuluttajia.


Lue lisää >>


Eroon tunnusluvuista

Salasana puhelimeen, toinen tietokoneelle, kolmas sähköpostiin, neljäs verkkopankkiin… Luetteloa voisi jatkaa miltei loputtomiin. Erilaiset tunnusluvut ja salasanat ovat osa nykyihmisen arkea – ainakin toistaiseksi.


Lue lisää >>


Omistajalla on väliä

Suomessa ei nähdä pitkäjänteisen omistajuuden arvoa, sanoo Leena Mörttinen, Perheyritysten liiton toimitusjohtaja.


Lue lisää >>


Kaikki kiertoon

Ratkaisu raaka-aineiden niukkuuteen, lisää työpaikkoja, uudenlaista liiketoimintaa – tätä kaikkea lupaa kiertotalous.


Lue lisää >>


Langatonta latausta

Ei takkuisia ja pölyisiä johtokasoja, ei pistorasioita. Ei tarvitse pakata mukaan latureita tai johtoja, jotta matkapuhelin tai tabletti saisi lisää virtaa. Kuulostaako hyvältä?


Lue lisää >>


Monta hyvää syytä

Kemppi on tiiviisti mukana standardisointityössä. Standardit vaikuttavat hitsauslaiteyhtiön toimintaan monin eri tavoin.


Lue lisää >>


Pilvet selkeytyvät standardisoimalla

Standardisoijat ovat tehneet vuosikausia töitä pilvipalveluiden tasapainoisen kehittymisen varmistamiseksi. Työ on kilpajuoksua jatkuvasti muuttuvien markkinoiden kanssa.


Lue lisää >>


Kilpailukykyä ja polkupyöriä

Suomalaisyritysten kilpailukykyä edistävä pyöräilijä johtaa lähivuosina eurooppalaista terässtandardisointia.


Lue lisää >>


Säässä kuin säässä

Perheen pienimmät ovat jo yli 70 vuotta peuhanneet ulkona Reiman vaatettamina – säässä kuin säässä. Reiman toimitusjohtaja Elina Björklund tietää, mitä laatu, turvallisuus ja kestävyys merkitsevät lastenvaatteissa.


Lue lisää >>


Kiinteiden kierrätyspolttoaineiden kriteerit Suomen vastuulle

Suomi on saanut vetovastuulleen kiinteiden kierrätyspolttoaineiden maailmanlaajuisen standardisoinnin. Diplomi-insinööri Mikko Talola Mikehouse Oy:sta on nimitetty kansainvälisen standardisoimisjärjestö ISOn juuri perustetun kierrätyspolttoaineita standardisoivan komitean puheenjohtajaksi.


Lue lisää >>


Minkä maan tunnus on AX?

Kaikille maille on määritelty kaksi- ja kolmikirjaintunnukset sekä kolminumeroinen tunnus. Esimerkiksi kansainvälisessä postiliikenteessä sekä IBAN-tilinumeroinnissa käytetään kaksikirjaimista maatunnusta, joka Suomelle on FI. Suomen kolmikirjaintunnus on FIN.


Lue lisää >>


Lyhyesti


Älykaupunkeihin kestäviä ratkaisuja


Elisa kehittää IT-palveluitaan standardin avulla


Tavataan 27.10.2016 Finlandia-talolla


Lue lisää >>SFS Kauppa

online.sfs.fi

Sahkobanneri_165x52_Uusi

Lausuntopyyntöpalvelu


rss Uutiset

15.2.2018 Talvilomalaisen turvallisuutta edistetään symbolein

Talvilomallaan voi törmätä turvallista liikkumista edistäviin symboleihin. Turvallisuutta ohjaavat symbolit ovat yleisiä etenkin laskettelukeskuksissa, joissa laskettelijan turvallisuutta edistetään kansainvälisillä turvallisuusmerkeillä. Talvilomalainen törmää turvallisuusmerkkeihin myös kaupungeissa, eikä lentokentillä niiltä voi välttyä.

Lue lisää

7.2.2018 Lue Terveydenhuollon ja laboratorioalan standardit 1/2018

SFS:n sähköisen uutiskirjeen Terveydenhuollon ja laboratorioalan standardit vuoden ensimmäinen numero on ilmestynyt. Sen aiheita ovat mm. in vitro -diagnostiikan standardit ja staattisen sähkön hallinta terveydenhuollon tiloissa.

Lue lisää

31.1.2018 Lue Johtamisen standardit -uutiskirje 1/2018

SFS:n sähköisen uutiskirjeen Johtamisen standardit kuluvan vuoden ensimmäinen numero on ilmestynyt. Sen aiheita ovat työterveyden ja työturvallisuuden johtamisen uusi standardi ISO 45001, uusi IT-johtamisen standardi datanhallintaan, testauslaboratorioiden pätevyysvaatimusten uusittu standardi ja standardin ISO 9001 käyttö.

Lue lisääSFSedu oppilaitosportaali

European Committee for Standardization

International Organization for Standardization