header kompassi
A- A+

Presiis 1/2017


Presiis 1/2017 on ilmestynyt huhtikuussa 2017. Lehden näköisversion voit lukea täältä.

Pääkirjoitus Tule mukaan vaikuttamaan


Yksi kansainvälisen standardisoinnin tärkeä tehtävä on globaalin talouden edistäminen. Markkinoiden tarpeisiin perustuvat standardit toimivat tuotteiden ja palveluiden kansainvälisen kaupan yhteisenä kielenä. Standardit ja standardisointi hyödyttävät sekä elinkeinoelämää että koko yhteiskuntaa.


Lue lisää>>

Hyppy Seinälle


Kissanloikasta apinaylitykseen ja seinäjuoksuun – kaupunki on parkouraajalle suuri leikkikenttä. Liike jatkuu sulavana kaiteelta ja portaalta toiselle.


Lue lisää >>


Työtä ja työvoimaa


Uusien työpaikkojen määrä on viime kädessä hyvä menestyksen mittari, työ- ja elinkeinoministeriön kansliapäällikkö Jari Gustafsson muistuttaa.

Lue lisää>>

Terveysteknologia hyvässä nosteessa


Terveysalalla menee hyvin, ja terveysteknologia on ponnahtanut tärkeäksi Suomen huipputeknologian vientialaksi. Millä reseptillä menestystarina on leivottu?


Lue lisää>>


Patjalla haavoja vastaan


Kun on mukana, voi vaikuttaa. Tätä mieltä on pitkän kansainvälisen uran tehnyt Carital-ryhmän toimitusjohtaja Hannu Saarinen. Voi siis olla varma, että kun tekeillä on esimerkiksi painehaavapatjoja koskeva standardi, Saarinen on paikalla.


Lue lisää>>


10 sekunnissa Eurooppaan


Miten lähetät rahaa teinille, jolta on varastettu käteiskassa kielikurssilla Pariisissa? Tai maksat Saksasta ostamasi käytetyn auton?


Lue lisää>>


Laadukasta testaamalla


Järjestelmällinen testaaminen tukee Fiskarsilla laatua tuotekehityksen alusta valmistukseen asti. Samalla pystytään osoittamaan, että tuotteet vastaavat viranomaisvaatimuksia kaikilla markkina-alueilla.


Lue lisää>>


Silkkaa betonia?


Betoni kuuluu meidän kaikkien arkeen muodossa tai toisessa. Siksi sen lujuuden kyseenalaistaminen herättää paljon kysymyksiä. Syiden löytäminen on hankalaa, sillä betoniin laatuun vaikuttavat monet tekijät kiviaineksesta ulkolämpötilaan.


Lue lisää>>

Mainettaan parempi muovi


Muovissa on paljon hyvää, sanoo polymeeriasiantuntija. Standardit auttavat varmistamaan laadun.


Lue lisää>>


Suurten näyttämöiden mies


Tanssija-koreografi Jorma Uotinen tietää, että esityksen on jatkuttava, vaikka tekniikka ympärillä pettäisi. Tyyliniekka erottuu massasta etenkin näyttävien silmälasien ansiosta.

Lue lisää>>


Lohkoketjuteknologian standardit työn alla


ISO on käynnistänyt lohkoketjuteknologian standardisoinnin


Lue lisää>>Lyhyesti


Lue lisää>>


SFS Kauppa

online.sfs.fi

Lausuntopyyntöpalvelu


rss Uutiset

19.9.2018 Muutoksia rakenteellisten teräsrakenteiden (EN 1090) vaatimuksiin

Rakenteellisten teräsrakenteiden (EN 1090) teknisiin vaatimuksiin on tullut muutoksia. Konepajalla on vuoden 2018 loppuun asti aikaa käydä läpi oma toimintansa ja sopeuttaa sen kirjallisessa kuvauksessa, FPC-manuaalissa, esitetyt tekniset vaatimukset uuden standardin SFS-EN 1090-2:2018 mukaisiksi.

Lue lisää

19.9.2018 Sähköpostiliikenne takkuaa

SFS:n verkkoyhteyksissä on häiriöitä eikä SFS voi tällä hetkellä vastaanottaa sähköposteja. Vikaa korjataan parhaillaan. Parhaiten tavoitat meidät puhelimitse.

Lue lisää

18.9.2018 Standardi mahdollistaa rajat ylittävän kaupan sähköisen laskutuksen

Uusi lakiesitys sähköisestä laskutuksesta pyrkii tehostamaan ja lisäämään verkkolaskujen käyttöä. Laki pohjaa eurooppalaisen standardisoimisjärjestön CENin standardiin, joka korvaa EU- ja Efta-maiden omat standardit.

Lue lisääSFSedu oppilaitosportaali

European Committee for Standardization

International Organization for Standardization