header ajankohtaista
A- A+

Presiis 1/2017


Presiis 1/2017 on ilmestynyt huhtikuussa 2017. Lehden näköisversion voit lukea täältä.

Pääkirjoitus Tule mukaan vaikuttamaan


Yksi kansainvälisen standardisoinnin tärkeä tehtävä on globaalin talouden edistäminen. Markkinoiden tarpeisiin perustuvat standardit toimivat tuotteiden ja palveluiden kansainvälisen kaupan yhteisenä kielenä. Standardit ja standardisointi hyödyttävät sekä elinkeinoelämää että koko yhteiskuntaa.


Lue lisää>>

Hyppy Seinälle


Kissanloikasta apinaylitykseen ja seinäjuoksuun – kaupunki on parkouraajalle suuri leikkikenttä. Liike jatkuu sulavana kaiteelta ja portaalta toiselle.


Lue lisää >>


Työtä ja työvoimaa


Uusien työpaikkojen määrä on viime kädessä hyvä menestyksen mittari, työ- ja elinkeinoministeriön kansliapäällikkö Jari Gustafsson muistuttaa.

Lue lisää>>

Terveysteknologia hyvässä nosteessa


Terveysalalla menee hyvin, ja terveysteknologia on ponnahtanut tärkeäksi Suomen huipputeknologian vientialaksi. Millä reseptillä menestystarina on leivottu?


Lue lisää>>


Patjalla haavoja vastaan


Kun on mukana, voi vaikuttaa. Tätä mieltä on pitkän kansainvälisen uran tehnyt Carital-ryhmän toimitusjohtaja Hannu Saarinen. Voi siis olla varma, että kun tekeillä on esimerkiksi painehaavapatjoja koskeva standardi, Saarinen on paikalla.


Lue lisää>>


10 sekunnissa Eurooppaan


Miten lähetät rahaa teinille, jolta on varastettu käteiskassa kielikurssilla Pariisissa? Tai maksat Saksasta ostamasi käytetyn auton?


Lue lisää>>


Laadukasta testaamalla


Järjestelmällinen testaaminen tukee Fiskarsilla laatua tuotekehityksen alusta valmistukseen asti. Samalla pystytään osoittamaan, että tuotteet vastaavat viranomaisvaatimuksia kaikilla markkina-alueilla.


Lue lisää>>


Silkkaa betonia?


Betoni kuuluu meidän kaikkien arkeen muodossa tai toisessa. Siksi sen lujuuden kyseenalaistaminen herättää paljon kysymyksiä. Syiden löytäminen on hankalaa, sillä betoniin laatuun vaikuttavat monet tekijät kiviaineksesta ulkolämpötilaan.


Lue lisää>>

Mainettaan parempi muovi


Muovissa on paljon hyvää, sanoo polymeeriasiantuntija. Standardit auttavat varmistamaan laadun.


Lue lisää>>


Suurten näyttämöiden mies


Tanssija-koreografi Jorma Uotinen tietää, että esityksen on jatkuttava, vaikka tekniikka ympärillä pettäisi. Tyyliniekka erottuu massasta etenkin näyttävien silmälasien ansiosta.

Lue lisää>>


Lohkoketjuteknologian standardit työn alla


ISO on käynnistänyt lohkoketjuteknologian standardisoinnin


Lue lisää>>Lyhyesti


Lue lisää>>


SFS Kauppa

online.sfs.fi

Sahkobanneri_165x52_Uusi

Lausuntopyyntöpalvelu


rss Uutiset

24.5.2018 Uusi pohjoismainen tutkimus standardisoinnin taloudellisista hyödyistä

Uusi pohjoismainen tutkimus: standardien käyttö kasvattaa työn tuottavuutta ja yritysten kilpailukykyä – Suomessa potentiaalia vielä hyödyntämättä

Lue lisää

16.5.2018 Standardi takaa suomalaiselle Nightingale Healthille analyysien laadun

Laadunhallinta on merkittävässä asemassa suomalaisen terveysteknologiayrityksen Nightingale Health Oy:n tarjoamissa kaikissa palveluissa. Yritys on hankkinut sertifikaatin standardin SFS-EN ISO 13485 mukaisesta toiminnasta analyysien korkean laadun takaamiseksi. Vuonna 2013 perustettu yritys on kehittänyt kansainvälistä tunnustusta saaneen NMR (Nuclear Magnetic Resonance) –teknologiaan perustuvan verianalyysin parempaan sairauksien ennakointiin ja ennaltaehkäisyyn.

Lue lisää

14.5.2018 Ydinenergiateknologian kansainvälisen standardisoinnin yleiskokous Helsingissä

Kansainvälisen standardisoimisjärjestö ISO:n ydinenergiateknologian ja säteilyturvallisuuden vuoden 2018 viikon kestävä yleiskokous pidetään 14.-18. toukokuuta Helsingissä. Edellinen yleiskokous pidettiin vuonna 2016 Intiassa. Suomeen saapuu yli 150 alan asiantuntijaa noin 20 maasta mm. Japanista, Kiinasta, USA:sta, Venäjältä, Ranskasta, Saksasta, Intiasta ja Iso-Britanniasta. Osallistujat ovat pääsääntöisesti eri maiden ydinenergiateknologian ja säteilyturvallisuuden viranomaisia ja teollisuuden edustajia sekä tutkijoita. Mukana on myös ydinenergiayhteisöjen, kuten kansainvälisen atomienergiajärjestön IAEA:n edustajia.

Lue lisääSFSedu oppilaitosportaali

European Committee for Standardization

International Organization for Standardization