header ajankohtaista
A- A+

Presiis 2/2016


Presiis 2/2016 on ilmestynyt lokakuussa 2016.


Pääkirjoitus Standardeja purkamaan


Presiis_Karina_VikmanSääntelyn keventämiseen ja uudistamiseen tähtäävät norminpurkutalkoot on yksi hallituksen kärkihankkeista. Normien purkaminen on noussut trendikkääksi ilmiöksi, johon viitataan usein sosiaalisessa mediassakin. Mitä enemmän turhia normeja puretaan, sitä tehokkaampaan ja tuloksellisempaan tulevaisuuteen suuntaamme. Näin varmasti onkin.


Lue lisää>>


Helmiä tiellä


Maantie mutkittelee keskellä synkkää metsää. Heijastavat kaistaviivat tulevat autoilijan avuksi ja auttavat pitämään auton tiellä.


Lue lisää>>Digittävää kasvua


MikkoKosonen_Presiis_2_2106Bitit siivittävät Suomen nousuun, uskoo Sitran yliasiamies Mikko Kosonen. Kasvujaloista lupaavimmat – terveydenhoito ja ympäristöliiketoiminta – nojaavat vahvasti digitalisaatioon.


Lue lisää>>


Äly karkasi pilveen


Äly sujuvoittaa elämäämme ja tehostaa kaikkea toimintaa. Siksi sitä on yhä enemmän kaikkialla. Mutta onko silläkin haittapuolia?


Lue lisää>>


Jotain rotia?


Reiät tiessä, romahtamaisillaan olevat sillat, putkirikot... Rakennettu omaisuutemme rapistuu, jos sen ylläpito unohtuu.


Lue lisää>>

Kokonaisuus ratkaisee


lappset1_Presiis_2_2016


Lasten leikkivälineitä valmistavassa Lappsetissa on havaittu, että standardit ovat kuin etiketti. Standardeista voi poiketa, kun ymmärtää niiden tarkoituksen.


Lue lisää>>


Nanokoossa kaikki on toisin


nanoteknologia_Presiis_2_2016


Mitä nanoteknologia on? Nanoteknologia tarkoittaa nanometrimittakaavassa kehitettäviä rakenteita ja hiukkasia.


Lue lisää>>


Kaikki langat käsissä


AuliPylsy_Presiis_2_2016

Tekstiilialan standardisoimisyhdistys TEVASTA ry:n asiantuntija Auli Pylsy tuntee vaatealan standardit kuin omat taskunsa.


Lue lisää>>


Tähtäin korkealla


MLP_Leo-PekkaTahti_Presiis_2_2106Leo-Pekka Tähti voitti Rion paraolympialaisissa neljännen peräkkäisen kultamitalinsa. Tähden työväline on hänen mittojensa mukaan räätälöity kelaustuoli.


Lue lisää>>
Standardeista nostetta

Standardeihin vaikuttaminen


Kuka tahansa voi vaikuttaa standardien vaatimuksiin .

Klikkaa kuvan infograafia suuremmaksi. Infograafi kertoo kuinka vaikuttaminen tapahtuu Suomesta käsin.

Lyhyesti


EU:n tietosuoja-asetus uudistuu

Kestävän kehityksen työkaluja kaupungille

Pelisäännöt henkilöstöjohtamiseen

Lidl edistää energiatehokkuuttaan

Laatua ja vertailukelpoisuutta vanhusten palveluihin

Hyvästi, pinkit potilaspyjamat!


Lue jutut>>

SFS Kauppa

online.sfs.fi

Sahkobanneri_165x52_Uusi

Lausuntopyyntöpalvelu


rss Uutiset

20.6.2018 Kansainvälinen elintarviketurvallisuuden hallintajärjestelmästandardi uusittu

Kansainvälinen standardisoimisjärjestö ISO on julkaissut uuden version elintarviketurvallisuuden hallintajärjestelmiä käsittelevästä standardista ISO 22000. Standardi korvaa vuonna 2005 ilmestyneen ensimmäisen version. ISO 22000:2018 tulee ladattavaksi SFS:n verkkokauppaan 26.6.2018.

Lue lisää

20.6.2018 Standardisointi mukana EU:n seuraavan kauden tutkimuksen puiteohjelmassa

Euroopan komissio on julkaissut 7.6.2018 ehdotuksensa seuraavien vuosien tutkimuksen puiteohjelmaksi ”Euroopan horisontti (FP9)”. Eurooppalaiset standardisoimisjärjestöt CEN ja CENELEC toivottavat tervetulleeksi EU:n teollisuuden maailmanlaajuiselle kilpailukyvylle keskeisen ehdotuksen. Ehdotuksen toinen artikla mainitsee standardisoinnin keskeiseksi avaintyökaluksi tutkimuksen ja innovaatioiden levittämisessä.

Lue lisää

20.6.2018 Työterveys- ja työturvallisuusjohtamisen standardi saa jatkoa

Kansainvälisen standardisoimisjärjestön ISOn tekninen komitea ISO/TC 283 Occupational health and safety management sai maaliskuussa 2018 valmiiksi työterveys- ja työturvallisuusjohtamisen standardin ISO 45001. Komitean työtä on päätetty jatkaa. Keskeinen tavoite on standardin ISO 45001 ylläpito sekä standardin käyttöönottoa ja soveltamista tukevien ohjestandardien laadinta huomioiden mm pk-yritysten tarpeet.

Lue lisääSFSedu oppilaitosportaali

European Committee for Standardization

International Organization for Standardization