header kompassi
A- A+

Presiis 2/2016


Presiis 2/2016 on ilmestynyt lokakuussa 2016.


Pääkirjoitus Standardeja purkamaan


Presiis_Karina_VikmanSääntelyn keventämiseen ja uudistamiseen tähtäävät norminpurkutalkoot on yksi hallituksen kärkihankkeista. Normien purkaminen on noussut trendikkääksi ilmiöksi, johon viitataan usein sosiaalisessa mediassakin. Mitä enemmän turhia normeja puretaan, sitä tehokkaampaan ja tuloksellisempaan tulevaisuuteen suuntaamme. Näin varmasti onkin.


Lue lisää>>


Helmiä tiellä


Maantie mutkittelee keskellä synkkää metsää. Heijastavat kaistaviivat tulevat autoilijan avuksi ja auttavat pitämään auton tiellä.


Lue lisää>>Digittävää kasvua


MikkoKosonen_Presiis_2_2106Bitit siivittävät Suomen nousuun, uskoo Sitran yliasiamies Mikko Kosonen. Kasvujaloista lupaavimmat – terveydenhoito ja ympäristöliiketoiminta – nojaavat vahvasti digitalisaatioon.


Lue lisää>>


Äly karkasi pilveen


Äly sujuvoittaa elämäämme ja tehostaa kaikkea toimintaa. Siksi sitä on yhä enemmän kaikkialla. Mutta onko silläkin haittapuolia?


Lue lisää>>


Jotain rotia?


Reiät tiessä, romahtamaisillaan olevat sillat, putkirikot... Rakennettu omaisuutemme rapistuu, jos sen ylläpito unohtuu.


Lue lisää>>

Kokonaisuus ratkaisee


lappset1_Presiis_2_2016


Lasten leikkivälineitä valmistavassa Lappsetissa on havaittu, että standardit ovat kuin etiketti. Standardeista voi poiketa, kun ymmärtää niiden tarkoituksen.


Lue lisää>>


Nanokoossa kaikki on toisin


nanoteknologia_Presiis_2_2016


Mitä nanoteknologia on? Nanoteknologia tarkoittaa nanometrimittakaavassa kehitettäviä rakenteita ja hiukkasia.


Lue lisää>>


Kaikki langat käsissä


AuliPylsy_Presiis_2_2016

Tekstiilialan standardisoimisyhdistys TEVASTA ry:n asiantuntija Auli Pylsy tuntee vaatealan standardit kuin omat taskunsa.


Lue lisää>>


Tähtäin korkealla


MLP_Leo-PekkaTahti_Presiis_2_2106Leo-Pekka Tähti voitti Rion paraolympialaisissa neljännen peräkkäisen kultamitalinsa. Tähden työväline on hänen mittojensa mukaan räätälöity kelaustuoli.


Lue lisää>>
Standardeista nostetta

Standardeihin vaikuttaminen


Kuka tahansa voi vaikuttaa standardien vaatimuksiin .

Klikkaa kuvan infograafia suuremmaksi. Infograafi kertoo kuinka vaikuttaminen tapahtuu Suomesta käsin.

Lyhyesti


EU:n tietosuoja-asetus uudistuu

Kestävän kehityksen työkaluja kaupungille

Pelisäännöt henkilöstöjohtamiseen

Lidl edistää energiatehokkuuttaan

Laatua ja vertailukelpoisuutta vanhusten palveluihin

Hyvästi, pinkit potilaspyjamat!


Lue jutut>>

SFS Kauppa

online.sfs.fi

Lausuntopyyntöpalvelu


rss Uutiset

12.10.2018 Standardit esillä Suomen Kansallismuseon uusimmassa näyttelyssä

Suomen Kansallismuseossa avautui ”10 000 vuotta muotoilua – Ihminen Aine Metamorfoosi” -näyttely, jossa on esillä viisi vanhaa kansallista standardia vuosilta 1927–1959 sekä yksi edelleen voimassa oleva standardi vuodelta 2008. Standardien aiheina ovat jäkälälaatikko (1929), jalasväli (1951), viinapullo (1944), paperikoot (1927), kirjoituskoneiden näppäimistö (1959) ja näppäimistökaavio (2008).

Lue lisää

9.10.2018 Mikä viikko?

Nykyisin kansainvälisessä käytössä oleva viikkojen numerointi perustuu kansainväliseen standardiin ISO 8601. Standardin mukaan viikko alkaa maanantaista ja vuoden viikot numeroidaan vuoden alusta lähtien siten, että viikko 1 on ensimmäinen viikko, johon kuuluu vähintään neljä alkaneen vuoden päivää eli vuoden ensimmäinen torstai.

Lue lisää

8.10.2018 SFS:n luettelo 4/2018 ilmestynyt

SFS:n luettelo 4/2018 on julkaistu SFS:n verkkosivuilla osoitteessa http://www.sfs.fi/luettelot . Luettelossa mainitaan kesä-syyskuussa 2018 vahvistetut ja kumotut SFS-standardit sekä uusimmat CENin julkaisut. Luettelo julkaistaan neljä kertaa vuodessa. Seuraava luettelo ilmestyy tammikuussa 2019.

Lue lisääSFSedu oppilaitosportaali

European Committee for Standardization

International Organization for Standardization