header kompassi
A- A+

Preesiis 2/2017


Presiis 2/2017 ilmestyi 13.11.2017


Pääkirjoitus Kilpailukykyä!


Standardit parantavat yritysten kilpailukykyä ja tuottavuutta. Jätesäiliöitä valmistava suomalainen Molok on hyvä esimerkki siitä, kuinka yritys voi vahvistaa kykyään kilpailla kansainvälisillä markkinoilla vaikuttamalla liiketoimintansa kannalta tärkeisiin standardeihin.


Lue lisää>>Alvarin jalanjäljillä

Suomalaisen arkkitehtuurin tunnetuin nimi Alvar Aalto on myös suo­malaisen rakentamisen standardisoinnin isä.


Lue lisää>>Vientihartiat leveämmiksi


Vaikka teknologia-ala on pitkästä aikaa kasvussa leveällä rintamalla, Teknologiateollisuuden toimitusjohtaja Jorma Turunen on huolissaan pk-yritysten kasvuhalusta ja -kyvystä.

Lue lisää>>

Maailma uusiksi lohko kerrallaan

Paketti tulee perille juuri luvattuun aikaan. Pankkeja ei tarvita rahansiirrossa. Juustopaketin saa maksettua virtuaalivaluutalla. Kaikkea tätä ja paljon muuta lupaa lohkoketjuteknologia.

Lue lisää>>

Kaksi kynttilää

Itsenäisyyspäivänä suomalaisten kotien ikkunoita koristaa kaksi valkoista tai sinivalkoista kynttilää. Kynttilöitä on käsiteltävä varovasti, oli sitten arki tai juhla. Tulipalon yleisin syttymissyy on tulen varomaton tai huolimaton käsittely.

Lue lisää>>

Tiiviissä yhteistyössä

Suomenlinnan tunnelin peruskorjaus on ainutlaatuinen hanke monestakin syystä. Tästäkin huolimatta tunnelin suunnittelua ja toteutusta tukevat tutut standardit.

Lue lisää>>

Huomaamattomana paras

Hyvä sisäilma on lain takaama oikeus meille kaikille. Sisäilman laadun määrittäminen ja mittaaminen ei kuitenkaan ole yksinkertaista.

Lue lisää>>

STANDARDIT OVAT PERUSTYÖKALUJA

Kemianteollisuus ry:n vastuullisuusjohtaja Sami Nikander tietää, miten kemianteollisuudessa edistetään vastuullista liiketoimintaa.

Lue lisää>>

Ei mikään jauhopeukalo

Keittiömestari Kari Aihisen pyörittämässä huippu-ravintola Savoyssa pöytään saattaa istahtaa vaikka tasavallan presidentti, ja palvelu on sen mukaista.

Lue lisää>>

Lyhyesti


SFS Kauppa

online.sfs.fi

Lausuntopyyntöpalvelu


rss Uutiset

19.9.2018 Muutoksia rakenteellisten teräsrakenteiden (EN 1090) vaatimuksiin

Rakenteellisten teräsrakenteiden (EN 1090) teknisiin vaatimuksiin on tullut muutoksia. Konepajalla on vuoden 2018 loppuun asti aikaa käydä läpi oma toimintansa ja sopeuttaa sen kirjallisessa kuvauksessa, FPC-manuaalissa, esitetyt tekniset vaatimukset uuden standardin SFS-EN 1090-2:2018 mukaisiksi.

Lue lisää

19.9.2018 Sähköpostiliikenne takkuaa

SFS:n verkkoyhteyksissä on häiriöitä eikä SFS voi tällä hetkellä vastaanottaa sähköposteja. Vikaa korjataan parhaillaan. Parhaiten tavoitat meidät puhelimitse.

Lue lisää

18.9.2018 Standardi mahdollistaa rajat ylittävän kaupan sähköisen laskutuksen

Uusi lakiesitys sähköisestä laskutuksesta pyrkii tehostamaan ja lisäämään verkkolaskujen käyttöä. Laki pohjaa eurooppalaisen standardisoimisjärjestön CENin standardiin, joka korvaa EU- ja Efta-maiden omat standardit.

Lue lisääSFSedu oppilaitosportaali

European Committee for Standardization

International Organization for Standardization