header ajankohtaista
A- A+
 
 

Järjestelmän kokonaisarkkitehtuurin arviointiin apua standardeista

20.4.2018 13-16

Perustiedot
Paikka
SFS:n kokouskeskus, Helsinki
Kuvaus

Arkkitehtuuria tehdään monella eri nimellä: kokonaisarkkitehtuuri, toiminta-arkkitehtuuri, ratkaisuarkkitehtuuri, järjestelmäarkkitehtuuri jne. Rajanveto on vaikeaa ja joskus jopa mahdotonta. Yhteistä näille kaikille on kuitenkin se, että arkkitehtuuri on osa suunnittelua.

Hyvä suunnitelma on selkeä ja toteuttamiskelpoinen. Hyvä suunnitelma on myös määrämuotoinen ja täten yksikäsitteisesti ymmärrettävä.

Tervetuloa perjantaina 20.4.2018 klo 13 seminaariin, jossa saat ajankohtaista tietoa alan nykysuuntauksista sekä standardisoinnista. Seminaarin järjestävät yhdessä SFS:n standardisointiryhmä SFS/SR 314 Ohjelmistotuotanto ja järjestelmäkehitys ja FiSMA ry.


Tapahtumatallenne on katsottavissa osoitteessa https://sfs.videosync.fi/jarjestelman-arkkitehtuurin-arviointiin-apua-standardeista


Lisätietoja tapahtumasta antaa asiantuntija Mikko Huttunen, Suomen Standardisoimisliitto SFS ry (etunimi.sukunimi(a)sfs.fi).



Tallenna kalenteritiedosto

SFS Kauppa

online.sfs.fi

Sahkobanneri_165x52_Uusi

Lausuntopyyntöpalvelu


rss Uutiset

20.6.2018 Kansainvälinen elintarviketurvallisuuden hallintajärjestelmästandardi uusittu

Kansainvälinen standardisoimisjärjestö ISO on julkaissut uuden version elintarviketurvallisuuden hallintajärjestelmiä käsittelevästä standardista ISO 22000. Standardi korvaa vuonna 2015 ilmestyneen ensimmäisen version. ISO 22000:2018 tulee ladattavaksi SFS:n verkkokauppaan 26.6.2018.

Lue lisää

20.6.2018 Standardisointi mukana EU:n seuraavan kauden tutkimuksen puiteohjelmassa

Euroopan komissio on julkaissut 7.6.2018 ehdotuksensa seuraavien vuosien tutkimuksen puiteohjelmaksi ”Euroopan horisontti (FP9)”. Eurooppalaiset standardisoimisjärjestöt CEN ja CENELEC toivottavat tervetulleeksi EU:n teollisuuden maailmanlaajuiselle kilpailukyvylle keskeisen ehdotuksen. Ehdotuksen toinen artikla mainitsee standardisoinnin keskeiseksi avaintyökaluksi tutkimuksen ja innovaatioiden levittämisessä.

Lue lisää

20.6.2018 Työterveys- ja työturvallisuusjohtamisen standardi saa jatkoa

Kansainvälisen standardisoimisjärjestön ISOn tekninen komitea ISO/TC 283 Occupational health and safety management sai maaliskuussa 2018 valmiiksi työterveys- ja työturvallisuusjohtamisen standardin ISO 45001. Komitean työtä on päätetty jatkaa. Keskeinen tavoite on standardin ISO 45001 ylläpito sekä standardin käyttöönottoa ja soveltamista tukevien ohjestandardien laadinta huomioiden mm pk-yritysten tarpeet.

Lue lisää



SFSedu oppilaitosportaali

European Committee for Standardization

International Organization for Standardization