header kompassi
A- A+
SFS:n menneiden tapahtumien aineistoihin pääset tutustumaan tästä.

 
 

Lasten nukkumaympäristön uudet tuoteturvallisuusvaatimukset - TEVASTAn tuoteturvallisuuspäivä

27.9.2018 9.45 - 15

Perustiedot
Paikka
SFS:n kokouskeskus, Helsinki
Kuvaus

Uudet tuoteturvallisuusstandardit vauvojen peitoille, unipusseille ja reunapehmusteille.


Tervetuloa mukaan Standardisoimisyhdistys TEVASTA ry ja Suomen Standardisoimisliitto SFS ry:n tilaisuuteen! Kuulet uusien standardien soveltamisesta ja miten yrityksesi voi valmistautua uusiin eurooppalaisiin tuoteturvallisuusvaatimuksiin. Saamme TUKESin tuoteturvallisuusvinkit, Tulli kertoo kemikaaleista lasten tekstiileissä ja  mukana on myös Kelan asiantuntija kertomassa äitiyspakkauksen prosessista.


Elokuun alussa julkaistiin uusia tuoteturvallisuusvaatimuksia sisältävät standardit vauvojen peitoille, unipusseille ja pinnasänkyjen reunapehmusteille. Vaatimuksia on mm. tuotteiden naruille ja nyöreille, materiaaleille, kemikaaleille sekä tuotteiden lämmöneristävyydelle. Lisäksi tuotteisiin on tulossa lisää pakollisia merkintöjä.


Katso ohjelma ja ilmoittaudu mukaan viimeistään perjantaina 21.9.2018. Tilaisuus striimataan: suoratoistoa voi seurata osoitteessa https://livestream.com/Infocrea-fi/lasten-nukkumaympariston-tuoteturvallisuus


Huom. Ilmoittautumistiedot tulevat sekä TEVASTAn että Suomen Standardisoimisliiton käyttöön.


Lisätietoja antaa Standardisoimisyhdistys TEVASTA ry:n standardisointipäällikkö Satu Nissi-Rantakömi (etunimi.sukunimi@stjm.fi).

Tallenna kalenteritiedosto

SFS Kauppa

online.sfs.fi

Lausuntopyyntöpalvelu


rss Uutiset

17.1.2019 Euroopan komissio sponsoroi sähköisen laskutuksen (eInvoicing) käyttöönottoa – standardit käyttöön maksutta

Euroopan komission tavoitteena on siirtyä vuoden 2020 aikana julkisissa hankinnoissa sähköiseen laskutukseen. Saavuttaakseen tavoitteensa komissio sponsoroi julkisten hankintojen sähköisen laskutuksen standardien käyttöönottoa EU:n alueella. Kaksi sähköisen laskutuksen tärkeintä standardia on mahdollista hankkia SFS:n verkkokaupasta käyttäjälle maksutta.

Lue lisää

10.1.2019 Kattolamppujen pistokytkin muuttuu

Suomessa käytössä oleva kattovalaisimien pistoke uudistuu. Jo 30 vuotta on ollut käytössä helppokäyttöisiä ruotsalaiseen standardiin perustuvia pistokkeita, jotka ovat korvanneet perinteiset sokeripalat. Uusi pistoke perustuu vuonna 2009 eurooppalaiseksi standardiksi vahvistettuun maailmanlaajuiseen standardiin. Pohjoismaat hakivat ja saivat standardin käyttöönottoon kymmenen vuoden siirtymäajan, joka päättyy 1.4.2019.

Lue lisää

8.1.2019 SFS:n luettelo 1/2019 ilmestynyt

SFS:n luettelo 1/2019 on julkaistu SFS:n verkkosivuilla osoitteessa http://www.sfs.fi/luettelot . Luettelossa mainitaan loka-joulukuussa 2018 vahvistetut ja kumotut SFS-standardit sekä uusimmat CENin julkaisut. Luettelo julkaistaan neljä kertaa vuodessa. Luettelosivulla on myös linkki 5.12.2018 julkaistuun SFS:n kansalliseen työohjelmaan. Seuraava luettelo ilmestyy huhtikuussa 2019.

Lue lisääSFSedu oppilaitosportaali

European Committee for Standardization

International Organization for Standardization