header kompassi
A- A+
 
 

Paikkatieto liiketoiminnan mahdollistajana

11.10.2018 13-16

Perustiedot
Paikka
SFS:n kokouskeskus, Helsinki
Kuvaus
Nykyaikaiset paikkatietojärjestelmät perustuvat kansainvälisiin standardeihin. Julkisten toimijoiden tarjoama avoin ja maksuton data mahdollistaa uudenlaiset sovellukset ja liiketoimintamallit. Tervetuloa seminaariimme torstaina 11.10.2018 kuulemaan mm. Maanmittauslaitoksen paikkatietoaineiston mahdollisuuksista, paikkatiedon sovelluksista eri toimialoilla ja muuta ajankohtaista tietoa.

Tervetuloa mukaan! Tilaisuus on suunnattu erityisesti yrityksille ja organisaatioille, jotka suunnittelevat toimintansa tai tuotteidensa kehittämistä paikkatiedon avulla. Ilmoittautuminen on päättynyt. Tilaisuutta voi seurata verkossa osoitteessa https://sfs.videosync.fi/paikkatieto-liiketoiminnan-mahdollistajana.

Seminaarin järjestää SFS:n standardisointiryhmä SFS/SR 304 Paikkatieto.

Lisätiedot: asiantuntija Mikko Huttunen, Suomen Standardisoimisliitto SFS ry (etunimi.sukunimi@sfs.fi)

Tallenna kalenteritiedosto

SFS Kauppa

online.sfs.fi

Lausuntopyyntöpalvelu


rss Uutiset

17.1.2019 Euroopan komissio sponsoroi sähköisen laskutuksen (eInvoicing) käyttöönottoa – standardit käyttöön maksutta

Euroopan komission tavoitteena on siirtyä vuoden 2020 aikana julkisissa hankinnoissa sähköiseen laskutukseen. Saavuttaakseen tavoitteensa komissio sponsoroi julkisten hankintojen sähköisen laskutuksen standardien käyttöönottoa EU:n alueella. Kaksi sähköisen laskutuksen tärkeintä standardia on mahdollista hankkia SFS:n verkkokaupasta käyttäjälle maksutta.

Lue lisää

10.1.2019 Kattolamppujen pistokytkin muuttuu

Suomessa käytössä oleva kattovalaisimien pistoke uudistuu. Jo 30 vuotta on ollut käytössä helppokäyttöisiä ruotsalaiseen standardiin perustuvia pistokkeita, jotka ovat korvanneet perinteiset sokeripalat. Uusi pistoke perustuu vuonna 2009 eurooppalaiseksi standardiksi vahvistettuun maailmanlaajuiseen standardiin. Pohjoismaat hakivat ja saivat standardin käyttöönottoon kymmenen vuoden siirtymäajan, joka päättyy 1.4.2019.

Lue lisää

8.1.2019 SFS:n luettelo 1/2019 ilmestynyt

SFS:n luettelo 1/2019 on julkaistu SFS:n verkkosivuilla osoitteessa http://www.sfs.fi/luettelot . Luettelossa mainitaan loka-joulukuussa 2018 vahvistetut ja kumotut SFS-standardit sekä uusimmat CENin julkaisut. Luettelo julkaistaan neljä kertaa vuodessa. Luettelosivulla on myös linkki 5.12.2018 julkaistuun SFS:n kansalliseen työohjelmaan. Seuraava luettelo ilmestyy huhtikuussa 2019.

Lue lisääSFSedu oppilaitosportaali

European Committee for Standardization

International Organization for Standardization