header kompassi
A- A+
 
 

Uutta IT-palveluiden ja datanhallintaan

19.12.2018 15-17

Perustiedot
Paikka
SFS:n kokouskeskus, Helsinki
Kuvaus

IT-palveluiden hallinta on erittäin tärkeää lähes kaikille organisaatioille. Nyt julkaistavan uusitun Palvelunhallintajärjestelmää koskevat vaatimukset (SFS-ISO/IEC 20000-1) -standardin avulla voi parantaa ja virtaviivaistaa IT-prosesseja ja lisätä siten organisaation tehokkuutta. Sen avulla voidaan myös osoittaa organisaation kykyä ylläpitää ja tarjota luotettavia IT-palveluita. Standardiin on lisätty uusia vaatimuksia ja sen rakennetta on selkeytetty.

Myös datanhallinnan merkitys on kasvanut merkittävästi viime vuosina. Datanhallinnan pääperiaatteet kuvataan uudessa standardissa SFS-ISO/IEC 38500:2016 -standardin soveltaminen datanhallintaan (SFS-ISO/IEC 38505-1). Noudattamalla standardin määrittelemiä periaatteita ja käytäntöjä voidaan lisätä luottamusta organisaation datanhallintaan.

Tervetuloa kuulemaan näiden standardien sisällöstä SFS:n seminaariin 19.12.2018 klo 15–17. Kahvitarjoilu alkaa klo 14.30. Tilaisuuden suoratoistoa voi seurata osoitteessa https://livestream.com/Infocrea-fi/it-palveluiden-ja-datanhallinta

Seminaari on maksuton.

Tilaisuuden järjestää SFS:n standardisointiryhmä SR 308 IT:n ja IT-palveluiden johtaminen.


Lisätiedot: Mikko Huttunen, asiantuntija, SFS (etunimi.sukunimi@sfs.fi)

Tallenna kalenteritiedosto

SFS Kauppa

online.sfs.fi

Lausuntopyyntöpalvelu


rss Uutiset

17.1.2019 Euroopan komissio sponsoroi sähköisen laskutuksen (eInvoicing) käyttöönottoa – standardit käyttöön maksutta

Euroopan komission tavoitteena on siirtyä vuoden 2020 aikana julkisissa hankinnoissa sähköiseen laskutukseen. Saavuttaakseen tavoitteensa komissio sponsoroi julkisten hankintojen sähköisen laskutuksen standardien käyttöönottoa EU:n alueella. Kaksi sähköisen laskutuksen tärkeintä standardia on mahdollista hankkia SFS:n verkkokaupasta käyttäjälle maksutta.

Lue lisää

10.1.2019 Kattolamppujen pistokytkin muuttuu

Suomessa käytössä oleva kattovalaisimien pistoke uudistuu. Jo 30 vuotta on ollut käytössä helppokäyttöisiä ruotsalaiseen standardiin perustuvia pistokkeita, jotka ovat korvanneet perinteiset sokeripalat. Uusi pistoke perustuu vuonna 2009 eurooppalaiseksi standardiksi vahvistettuun maailmanlaajuiseen standardiin. Pohjoismaat hakivat ja saivat standardin käyttöönottoon kymmenen vuoden siirtymäajan, joka päättyy 1.4.2019.

Lue lisää

8.1.2019 SFS:n luettelo 1/2019 ilmestynyt

SFS:n luettelo 1/2019 on julkaistu SFS:n verkkosivuilla osoitteessa http://www.sfs.fi/luettelot . Luettelossa mainitaan loka-joulukuussa 2018 vahvistetut ja kumotut SFS-standardit sekä uusimmat CENin julkaisut. Luettelo julkaistaan neljä kertaa vuodessa. Luettelosivulla on myös linkki 5.12.2018 julkaistuun SFS:n kansalliseen työohjelmaan. Seuraava luettelo ilmestyy huhtikuussa 2019.

Lue lisääSFSedu oppilaitosportaali

European Committee for Standardization

International Organization for Standardization