header kompassi
A- A+
 
 

Uusi standardi taloushallinnon tietojen käytettävyyden mahdollistajana

18.12.2018 13 - 16.30

Perustiedot
Paikka
SFS:n kokouskeskus, Helsinki
Kuvaus

Tilintarkastusaineiston keräämiseksi taloushallinnon ja muista järjestelmistä laaditaan parhaillaan kansainvälistä standardia. Standardin tavoitteena ovat kustannussäästöt, suurempi tehokkuus sekä tiedon parempi tarkkuus ja luotettavuus.


Standardi tehdään kansainvälisen standardisoimisjärjestön ISOn vuonna 2015 perustetussa teknisessä komiteassa ISO/PC 295 Audit Data Collection. Myös suomalaisia asiantuntijoita on mukana laatimassa standardia.  


Tule kuulemaan lisää standardista sekä sen vaikutuksista taloushallinnon eri osa-alueisiin!


Tilaisuutta on mahdollista seurata verkossa suoratoistona osoitteessa https://livestream.com/Infocrea-fi/SFS-ISO-21378 

Suoratallenne on nähtävissä samassa osoitteessa myös tilaisuuden jälkeen.


Tilaisuus on maksuton. Sen järjestää SFS:n standardisointiryhmä SFS/SR 228 Rakenteisen tilintarkastusaineiston kerääminen.


Lisätiedot:

Mikko Huttunen, asiantuntija

Suomen Standardisoimisliitto SFS

etunimi.sukunimi@sfs.fi

Tallenna kalenteritiedosto

SFS Kauppa

online.sfs.fi

Lausuntopyyntöpalvelu


rss Uutiset

17.1.2019 Euroopan komissio sponsoroi sähköisen laskutuksen (eInvoicing) käyttöönottoa – standardit käyttöön maksutta

Euroopan komission tavoitteena on siirtyä vuoden 2020 aikana julkisissa hankinnoissa sähköiseen laskutukseen. Saavuttaakseen tavoitteensa komissio sponsoroi julkisten hankintojen sähköisen laskutuksen standardien käyttöönottoa EU:n alueella. Kaksi sähköisen laskutuksen tärkeintä standardia on mahdollista hankkia SFS:n verkkokaupasta käyttäjälle maksutta.

Lue lisää

10.1.2019 Kattolamppujen pistokytkin muuttuu

Suomessa käytössä oleva kattovalaisimien pistoke uudistuu. Jo 30 vuotta on ollut käytössä helppokäyttöisiä ruotsalaiseen standardiin perustuvia pistokkeita, jotka ovat korvanneet perinteiset sokeripalat. Uusi pistoke perustuu vuonna 2009 eurooppalaiseksi standardiksi vahvistettuun maailmanlaajuiseen standardiin. Pohjoismaat hakivat ja saivat standardin käyttöönottoon kymmenen vuoden siirtymäajan, joka päättyy 1.4.2019.

Lue lisää

8.1.2019 SFS:n luettelo 1/2019 ilmestynyt

SFS:n luettelo 1/2019 on julkaistu SFS:n verkkosivuilla osoitteessa http://www.sfs.fi/luettelot . Luettelossa mainitaan loka-joulukuussa 2018 vahvistetut ja kumotut SFS-standardit sekä uusimmat CENin julkaisut. Luettelo julkaistaan neljä kertaa vuodessa. Luettelosivulla on myös linkki 5.12.2018 julkaistuun SFS:n kansalliseen työohjelmaan. Seuraava luettelo ilmestyy huhtikuussa 2019.

Lue lisääSFSedu oppilaitosportaali

European Committee for Standardization

International Organization for Standardization