header kompassi
A- A+
 
 

Uusia korjausrakentamisen standardeja

8.2.2018 13.00-15.00

Perustiedot
Paikka
SFS:n kokouskeskus, Helsinki
Kuvaus

Uusi standardi yhdistää historiallisten rakennusten energiatehokkuuden parantamiseen ja kasvihuonekaasupäästöjen vähentämiseen tähtäävät toimet rakennusten asianmukaiseen säilyttämiseen. Standardista on hyötyä rakennusten omistajille ja viranomaisille sekä historiallisten rakennusten vaalimiseen ja korjaukseen osallistuville asiantuntijoille ja kaikille tahoille, joita korjausrakentaminen kiinnostaa.


Tilaisuudessa esitellään ensimmäiset kulttuuriperinnön vaalimisen suomennetut standardit ja perehdytään erityisesti historiallisten rakennusten energiatehokkuuden parantamista koskevan standardin käytännön soveltamiseen.


Tilaisuus on maksuton. Sitä voi seurata myös suoratoistona osoitteessa https://livestream.com/Infocrea-fi/uusia-korjausrakentamisen-standardeja .


Kulttuuriperinnön vaalimiseen liittyvien standardien valmistelusta vastaa eurooppalainen työryhmä CEN/TC 346 ”Conservation of Cultural Heritage”. Sen sateenvarjon alla laaditaan mm. korjausrakentamista, konservointia, valaistusta, energiatehokkuutta, pakkauksia ja kuljetusta, kokoelmien säilymisen turvaamista, sisäilmaston ja olosuhteiden mittaamista ja konservointiprosessia käsittelevät standardit.


Ilmoittautumiset viimeistään 2.2.2018.


Lisätiedot

Suomen Standardisoimisliitto SFS
Kati Heiskanen, puh. 09 1499 3369, kati.heiskanen(at)sfs.fi


Tervetuloa!

Tallenna kalenteritiedosto

SFS Kauppa

online.sfs.fi

Lausuntopyyntöpalvelu


rss Uutiset

17.1.2019 Euroopan komissio sponsoroi sähköisen laskutuksen (eInvoicing) käyttöönottoa – standardit käyttöön maksutta

Euroopan komission tavoitteena on siirtyä vuoden 2020 aikana julkisissa hankinnoissa sähköiseen laskutukseen. Saavuttaakseen tavoitteensa komissio sponsoroi julkisten hankintojen sähköisen laskutuksen standardien käyttöönottoa EU:n alueella. Kaksi sähköisen laskutuksen tärkeintä standardia on mahdollista hankkia SFS:n verkkokaupasta käyttäjälle maksutta.

Lue lisää

10.1.2019 Kattolamppujen pistokytkin muuttuu

Suomessa käytössä oleva kattovalaisimien pistoke uudistuu. Jo 30 vuotta on ollut käytössä helppokäyttöisiä ruotsalaiseen standardiin perustuvia pistokkeita, jotka ovat korvanneet perinteiset sokeripalat. Uusi pistoke perustuu vuonna 2009 eurooppalaiseksi standardiksi vahvistettuun maailmanlaajuiseen standardiin. Pohjoismaat hakivat ja saivat standardin käyttöönottoon kymmenen vuoden siirtymäajan, joka päättyy 1.4.2019.

Lue lisää

8.1.2019 SFS:n luettelo 1/2019 ilmestynyt

SFS:n luettelo 1/2019 on julkaistu SFS:n verkkosivuilla osoitteessa http://www.sfs.fi/luettelot . Luettelossa mainitaan loka-joulukuussa 2018 vahvistetut ja kumotut SFS-standardit sekä uusimmat CENin julkaisut. Luettelo julkaistaan neljä kertaa vuodessa. Luettelosivulla on myös linkki 5.12.2018 julkaistuun SFS:n kansalliseen työohjelmaan. Seuraava luettelo ilmestyy huhtikuussa 2019.

Lue lisääSFSedu oppilaitosportaali

European Committee for Standardization

International Organization for Standardization