header kompassi
A- A+
 
 

Järjestelmän kokonaisarkkitehtuurin arviointiin apua standardeista

20.4.2018 13-16

Perustiedot
Paikka
SFS:n kokouskeskus, Helsinki
Kuvaus

Arkkitehtuuria tehdään monella eri nimellä: kokonaisarkkitehtuuri, toiminta-arkkitehtuuri, ratkaisuarkkitehtuuri, järjestelmäarkkitehtuuri jne. Rajanveto on vaikeaa ja joskus jopa mahdotonta. Yhteistä näille kaikille on kuitenkin se, että arkkitehtuuri on osa suunnittelua.

Hyvä suunnitelma on selkeä ja toteuttamiskelpoinen. Hyvä suunnitelma on myös määrämuotoinen ja täten yksikäsitteisesti ymmärrettävä.

Tervetuloa perjantaina 20.4.2018 klo 13 seminaariin, jossa saat ajankohtaista tietoa alan nykysuuntauksista sekä standardisoinnista. Seminaarin järjestävät yhdessä SFS:n standardisointiryhmä SFS/SR 314 Ohjelmistotuotanto ja järjestelmäkehitys ja FiSMA ry.


Tapahtumatallenne on katsottavissa osoitteessa https://sfs.videosync.fi/jarjestelman-arkkitehtuurin-arviointiin-apua-standardeista


Lisätietoja tapahtumasta antaa asiantuntija Mikko Huttunen, Suomen Standardisoimisliitto SFS ry (etunimi.sukunimi(a)sfs.fi).Tallenna kalenteritiedosto

SFS Kauppa

online.sfs.fi

Lausuntopyyntöpalvelu


rss Uutiset

17.1.2019 Euroopan komissio sponsoroi sähköisen laskutuksen (eInvoicing) käyttöönottoa – standardit käyttöön maksutta

Euroopan komission tavoitteena on siirtyä vuoden 2020 aikana julkisissa hankinnoissa sähköiseen laskutukseen. Saavuttaakseen tavoitteensa komissio sponsoroi julkisten hankintojen sähköisen laskutuksen standardien käyttöönottoa EU:n alueella. Kaksi sähköisen laskutuksen tärkeintä standardia on mahdollista hankkia SFS:n verkkokaupasta käyttäjälle maksutta.

Lue lisää

10.1.2019 Kattolamppujen pistokytkin muuttuu

Suomessa käytössä oleva kattovalaisimien pistoke uudistuu. Jo 30 vuotta on ollut käytössä helppokäyttöisiä ruotsalaiseen standardiin perustuvia pistokkeita, jotka ovat korvanneet perinteiset sokeripalat. Uusi pistoke perustuu vuonna 2009 eurooppalaiseksi standardiksi vahvistettuun maailmanlaajuiseen standardiin. Pohjoismaat hakivat ja saivat standardin käyttöönottoon kymmenen vuoden siirtymäajan, joka päättyy 1.4.2019.

Lue lisää

8.1.2019 SFS:n luettelo 1/2019 ilmestynyt

SFS:n luettelo 1/2019 on julkaistu SFS:n verkkosivuilla osoitteessa http://www.sfs.fi/luettelot . Luettelossa mainitaan loka-joulukuussa 2018 vahvistetut ja kumotut SFS-standardit sekä uusimmat CENin julkaisut. Luettelo julkaistaan neljä kertaa vuodessa. Luettelosivulla on myös linkki 5.12.2018 julkaistuun SFS:n kansalliseen työohjelmaan. Seuraava luettelo ilmestyy huhtikuussa 2019.

Lue lisääSFSedu oppilaitosportaali

European Committee for Standardization

International Organization for Standardization