header kompassi
A- A+
 
 

Uutta IT-palveluiden ja datanhallintaan

19.12.2018 15-17

Perustiedot
Paikka
SFS:n kokouskeskus, Helsinki
Kuvaus

IT-palveluiden hallinta on erittäin tärkeää lähes kaikille organisaatioille. Nyt julkaistavan uusitun Palvelunhallintajärjestelmää koskevat vaatimukset (SFS-ISO/IEC 20000-1) -standardin avulla voi parantaa ja virtaviivaistaa IT-prosesseja ja lisätä siten organisaation tehokkuutta. Sen avulla voidaan myös osoittaa organisaation kykyä ylläpitää ja tarjota luotettavia IT-palveluita. Standardiin on lisätty uusia vaatimuksia ja sen rakennetta on selkeytetty.

Myös datanhallinnan merkitys on kasvanut merkittävästi viime vuosina. Datanhallinnan pääperiaatteet kuvataan uudessa standardissa SFS-ISO/IEC 38500:2016 -standardin soveltaminen datanhallintaan (SFS-ISO/IEC 38505-1). Noudattamalla standardin määrittelemiä periaatteita ja käytäntöjä voidaan lisätä luottamusta organisaation datanhallintaan.

Tervetuloa kuulemaan näiden standardien sisällöstä SFS:n seminaariin 19.12.2018 klo 15–17. Kahvitarjoilu alkaa klo 14.30. Tilaisuuden suoratoistoa voi seurata osoitteessa https://livestream.com/Infocrea-fi/it-palveluiden-ja-datanhallinta

Seminaari on maksuton.

Tilaisuuden järjestää SFS:n standardisointiryhmä SR 308 IT:n ja IT-palveluiden johtaminen.


Lisätiedot: Mikko Huttunen, asiantuntija, SFS (etunimi.sukunimi@sfs.fi)

Tallenna kalenteritiedosto

SFS Kauppa

online.sfs.fi

Lausuntopyyntöpalvelu


rss Uutiset

5.12.2018 Miten sosiaalista mediaa voi hyödyntää kriisitilanteissa?

Suomalaisia viestinnän asiantuntijoita kaivataan mukaan standardisointityöhön, joka koskee sosiaalisen median käyttöä kriisitilanteissa. Yhteiskunnan turvallisuuden alalta on olemassa runsaasti erilaisia standardeja ja niiden määrä kasvaa tasaisesti yhteiskunnallisten ja teknologisten muutosten tehostamana.

Lue lisää

4.12.2018 Lue SFS News 4/2018

SFS:n sähköisen uutiskirjeen SFS News kuluvan vuoden neljäs numero on ilmestynyt. Siinä ovat esillä mm. mittayksikköjen uudet määritelmät, SFS:n 7.11. järjestämä tapahtuma "Viennin ja kilpailukyvyn suurin salaisuus", älykkäisiin kaupunkeihin liittyvä standardisointi ja SI-opas.

Lue lisää

4.12.2018 Genomiikan tietotekniikan standardisointi käynnistymässä

Genomiikka muuttaa merkittävästi lääketiedettä – se mahdollistaa uudenlaisten lääkkeiden kehittämisen, tarkentaa syöpähoitoja ja tarjoaa uudenlaisia menetelmiä perinnöllisten tautien diagnostiikkaan. Myös genomiikan tietotekniikan kehitys on tällä hetkellä hyvin aktiivista, niinpä standardien kehittäjäjoukko kaipaa lisää asiantuntijoita mukaan työhön.

Lue lisääSFSedu oppilaitosportaali

European Committee for Standardization

International Organization for Standardization