header ajankohtaista
A- A+

rss

17.2.2017

Suojakäsineet: vaatimukset uudistettu

Vaatimukset mekaanisilta vaaroilta suojaaville käsineille on uudistettu. Ne kuvataan standardissa SFS-EN 388:2016. Standardia voi käyttää laatutason ja oleellisten ominaisuuksien määrittämisen tukena esimerkiksi toimittajan ja tilaajan kesken sekä tuotaessa suojakäsineitä maahan.

SFS-EN 388:2016 Suojakäsineet mekaanisia vaaroja vastaan
3. painos, 2016. 51 sivua (suomenkielinen). Hinta 77,50 € (+ alv 24 %)

Standardissa määritellään vaatimukset, testausmenetelmät sekä merkinnän ja käyttöohjeen sisältö suojakäsineille, jotka suojaavat hankauksen, viiltojen, repäisyn, neulanpiston ja joissain tapauksissa iskun aiheuttamilta riskeiltä. Esitettyjä testausmenetelmiä voidaan soveltaa myös käsivarsisuojiin.

Vaatimusten lisäksi standardi kuvaa näytteenoton ja ilmastoinnin, testausmenetelmät, merkinnät ja valmistajan käyttöohjeissa antamat tiedot. Lisäksi siinä kuvataan hankausmateriaali ja testaustuloksiin liittyvä mittausepävarmuus sekä viillonkestävyyteen liittyvän teipin validointikoe.

Uusittu standardi korvaa vuodelta 2004 olevan edellisen version. Uuteen painokseen on tehty seuraavat muutokset:

•    hankauspaperi on määritetty uudestaan
•    leikkauksenkestävyydelle on lisätty toinen testi ja vaatimukset
•    viittaukset on päivitetty.

SFS-EN 388:2016:n kanssa tulisi käyttää standardia SFS-EN 420 + A1 Suojakäsineet. Yleiset vaatimukset ja testausmenetelmät, joka määrittelee kaikkia suojakäsineitä koskevat yleiset vaatimukset ja sovellettavat testausmenetelmät.

Suojavaatteiden valmistajan tai maahantuojan tulee testauttaa ja huolehtia EY-tyyppitarkastuksen tilaamisesta Suomeen tai EU-alueelle myyntiin tuleville tuotteille. SFS-EN 388:2016 esittää tekniset yksityiskohdat, joiden perusteella esimerkiksi voidaan täyttää henkilönsuojainlainsäädännön vaatimukset.

Lisätiedot standardisoinnista
Standardisoimisyhdistys TEVASTA ry
Standardisointipäällikkö Satu Nissi-Rantakömi
gsm. +358 50 383 7642
sähköposti: etunimi.sukunimi@stjm.fi

Tilaukset
SFS Kauppa: sales.sfs.fi
Sähköposti: sales@sfs.fi
Puh. 09 1499 3353, myynti


Palaa otsikoihinSFS Kauppa

online.sfs.fi

Sähköalan standardit SFSstä

Lausuntopyyntöpalvelu


rss Uutiset

21.4.2017 Elintarvikkeiden autenttisuudesta laaditaan suositukset

Projektin tavoitteena on laatia konsensukseen perustuvia suosituksia ydintermien ja käsitteiden määritelmille ja luoda periaatteet ja perusvaatimukset ruokaan liittyvään autenttisuuteen. Tuloksena syntyvä dokumentti tarjoaa parhaitten käytäntöjen suosituksia viestintään ja työhön tulevaisuudessa, joka liittyy elintarvikkeiden autenttisuuteen sekä auttaa varmistamaan elintarvikkeiden autenttisuutta.

Lue lisää

11.4.2017 Lääkinnällisten laitteiden asetukset on hyväksytty

Lääkinnällisten laitteiden asetukset on hyväksytty EU:n parlamentissa 5.4.2017. Lääkinnällisiä laitteita ovat esimerkiksi piilolinssit, anestesia- ja hengityslaitteet, sydämentahdistimet, rintaimplantit ja lonkkaproteesit.

Lue lisää

6.4.2017 Sinituote Oy panostaa laatuun, turvallisuuteen ja ympäristöasioihin

Kokemäellä sijaitsevan Sinituote Oy:n tehtaat kehittävät toimintansa laatua, turvallisuutta ja ympäristöasioita standardien avulla.

Lue lisääSFSedu oppilaitosportaali

European Committee for Standardization

International Organization for Standardization

rss Tuoteuutiset

22.3.2017 Uusimmat tuoteuutiset löytyvät verkkokaupasta

Tuoteuutiset kerrotaan SFS Kaupan -verkkosivuilla.

Lue lisää