header ajankohtaista
A- A+

rss Uutiset

8.9.2017

Carunalla standardi ISO 55001 apuna omaisuudenhallinnassa

Suomen suurin sähkönsiirtoon keskittyvä yritys Caruna käyttää sähköverkko-omaisuuden hallinnassa hyväksi kansainvälistä omaisuudenhallintaa ohjaavaa standardia ISO 55001. Standardin avulla Caruna huolehtii sähköverkon kehittämis- ja kunnossapitotyön, verkon käyttötoimintojen ja muun operatiivisen toiminnan korkeasta laadusta. Yhtiö on saanut sertifikaatin toimimisesta standardin ISO 55001 vaatimusten mukaisesti.

- ISO 55001 -standardi huomioi kaikki liiketoiminnan osa-alueet ja edellyttää omaisuudenhallinnan yhdenmukaistamista liiketoimintatavoitteiden kanssa. Caruna on kehittänyt omaisuudenhallinnan johtamisjärjestelmäänsä ja tehnyt monia parannuksia lyhyessä ajassa sertifikaatin saavuttamiseksi. Tämä ei olisi ollut mahdollista ilman vankkaa sitoutumista yli yksikkörajojen, ISO 55001 -prosessista sertifiointiyhtiö Lloyd's Registerillä alusta alkaen vastannut päällikkö Mike Cahill sanoo Carunan tiedotteessa.

- Sähkönsiirto on pohjoisessa maassa yhteiskunnalle elintärkeää infrastruktuuria, ja haluamme huolehtia sähköverkoistamme laadukkaasti ja tehokkaasti. ISO 55001 -standardin korkea laatuvaatimustaso tukee verkonparannushankkeemme toteutusta ja puskee meitä tarjoamaan asiakkaillemme entistä parempaa sähkönsiirtopalvelua, kertoo Carunan toimitusjohtaja Tomi Yli-Kyyny.

Carunalla on käynnissä 2 miljardin euron arvoinen, vuosikymmenen kestävä sähköverkon kehitys- ja rakennushanke, joka parantaa asiakkaiden sähkönsaannin luotettavuutta.

Omaisuudenhallinnan johtamisen sertifikaatti täydentää Carunan johtamisjärjestelmää, jolle on aikaisemmin myönnetty jo ympäristöjohtamisen sertifikaatti ISO 14001:2004 ja työterveys- ja turvallisuusjohtamisen sertifikaatti OHSAS 18001:2007.

- ISO 55001 -sertifikaatti tukee Carunan johtamisjärjestelmän kehittämistä edelleen. Haluamme olla ensiluokkainen sähköverkkojen hoitaja sekä luotettava ja turvallinen sähkönsiirtäjä asiakkaillemme. Se tulee aina olemaan tärkein tehtävämme, Carunan hallituksen jäsen Niall Mills toteaa.

Lisätietoja standardista SFS-ISO 55001 SFS:n verkkosivuilla

Carunan tiedote

 


Palaa otsikoihinSFS Kauppa

online.sfs.fi

Sahkobanneri_165x52_Uusi

Lausuntopyyntöpalvelu


rss Uutiset

20.6.2018 Kansainvälinen elintarviketurvallisuuden hallintajärjestelmästandardi uusittu

Kansainvälinen standardisoimisjärjestö ISO on julkaissut uuden version elintarviketurvallisuuden hallintajärjestelmiä käsittelevästä standardista ISO 22000. Standardi korvaa vuonna 2005 ilmestyneen ensimmäisen version. ISO 22000:2018 tulee ladattavaksi SFS:n verkkokauppaan 26.6.2018.

Lue lisää

20.6.2018 Standardisointi mukana EU:n seuraavan kauden tutkimuksen puiteohjelmassa

Euroopan komissio on julkaissut 7.6.2018 ehdotuksensa seuraavien vuosien tutkimuksen puiteohjelmaksi ”Euroopan horisontti (FP9)”. Eurooppalaiset standardisoimisjärjestöt CEN ja CENELEC toivottavat tervetulleeksi EU:n teollisuuden maailmanlaajuiselle kilpailukyvylle keskeisen ehdotuksen. Ehdotuksen toinen artikla mainitsee standardisoinnin keskeiseksi avaintyökaluksi tutkimuksen ja innovaatioiden levittämisessä.

Lue lisää

20.6.2018 Työterveys- ja työturvallisuusjohtamisen standardi saa jatkoa

Kansainvälisen standardisoimisjärjestön ISOn tekninen komitea ISO/TC 283 Occupational health and safety management sai maaliskuussa 2018 valmiiksi työterveys- ja työturvallisuusjohtamisen standardin ISO 45001. Komitean työtä on päätetty jatkaa. Keskeinen tavoite on standardin ISO 45001 ylläpito sekä standardin käyttöönottoa ja soveltamista tukevien ohjestandardien laadinta huomioiden mm pk-yritysten tarpeet.

Lue lisääSFSedu oppilaitosportaali

European Committee for Standardization

International Organization for Standardization