header ajankohtaista
A- A+

rss Uutiset

8.9.2017

Carunalla standardi ISO 55001 apuna omaisuudenhallinnassa

Suomen suurin sähkönsiirtoon keskittyvä yritys Caruna käyttää sähköverkko-omaisuuden hallinnassa hyväksi kansainvälistä omaisuudenhallintaa ohjaavaa standardia ISO 55001. Standardin avulla Caruna huolehtii sähköverkon kehittämis- ja kunnossapitotyön, verkon käyttötoimintojen ja muun operatiivisen toiminnan korkeasta laadusta. Yhtiö on saanut sertifikaatin toimimisesta standardin ISO 55001 vaatimusten mukaisesti.

- ISO 55001 -standardi huomioi kaikki liiketoiminnan osa-alueet ja edellyttää omaisuudenhallinnan yhdenmukaistamista liiketoimintatavoitteiden kanssa. Caruna on kehittänyt omaisuudenhallinnan johtamisjärjestelmäänsä ja tehnyt monia parannuksia lyhyessä ajassa sertifikaatin saavuttamiseksi. Tämä ei olisi ollut mahdollista ilman vankkaa sitoutumista yli yksikkörajojen, ISO 55001 -prosessista sertifiointiyhtiö Lloyd's Registerillä alusta alkaen vastannut päällikkö Mike Cahill sanoo Carunan tiedotteessa.

- Sähkönsiirto on pohjoisessa maassa yhteiskunnalle elintärkeää infrastruktuuria, ja haluamme huolehtia sähköverkoistamme laadukkaasti ja tehokkaasti. ISO 55001 -standardin korkea laatuvaatimustaso tukee verkonparannushankkeemme toteutusta ja puskee meitä tarjoamaan asiakkaillemme entistä parempaa sähkönsiirtopalvelua, kertoo Carunan toimitusjohtaja Tomi Yli-Kyyny.

Carunalla on käynnissä 2 miljardin euron arvoinen, vuosikymmenen kestävä sähköverkon kehitys- ja rakennushanke, joka parantaa asiakkaiden sähkönsaannin luotettavuutta.

Omaisuudenhallinnan johtamisen sertifikaatti täydentää Carunan johtamisjärjestelmää, jolle on aikaisemmin myönnetty jo ympäristöjohtamisen sertifikaatti ISO 14001:2004 ja työterveys- ja turvallisuusjohtamisen sertifikaatti OHSAS 18001:2007.

- ISO 55001 -sertifikaatti tukee Carunan johtamisjärjestelmän kehittämistä edelleen. Haluamme olla ensiluokkainen sähköverkkojen hoitaja sekä luotettava ja turvallinen sähkönsiirtäjä asiakkaillemme. Se tulee aina olemaan tärkein tehtävämme, Carunan hallituksen jäsen Niall Mills toteaa.

Lisätietoja standardista SFS-ISO 55001 SFS:n verkkosivuilla

Carunan tiedote

 


Palaa otsikoihinSFS Kauppa

online.sfs.fi

Sahkobanneri_165x52_Uusi

Lausuntopyyntöpalvelu


rss Uutiset

21.2.2018 Johtamisjärjestelmät kuljetusalalla normaalia arkea

Johtamis- ja laatujärjestelmät ovat kuljetusalalla normaalia arkea, sanoo Alexej von Bagh Raskassarja-lehdessä. ISO 9001 on maailmalla tunnetuin laadunhallintajärjestelmä. Bagh on Rototec Groupin toimitusjohtaja ja Raskassarja-ketjun toimintaa hallinnoivan Finnish RK-Group Oy:n hallituksen puheenjohtaja.

Lue lisää

15.2.2018 Talvilomalaisen turvallisuutta edistetään symbolein

Talvilomallaan voi törmätä turvallista liikkumista edistäviin symboleihin. Turvallisuutta ohjaavat symbolit ovat yleisiä etenkin laskettelukeskuksissa, joissa laskettelijan turvallisuutta edistetään kansainvälisillä turvallisuusmerkeillä. Talvilomalainen törmää turvallisuusmerkkeihin myös kaupungeissa, eikä lentokentillä niiltä voi välttyä.

Lue lisää

7.2.2018 Lue Terveydenhuollon ja laboratorioalan standardit 1/2018

SFS:n sähköisen uutiskirjeen Terveydenhuollon ja laboratorioalan standardit vuoden ensimmäinen numero on ilmestynyt. Sen aiheita ovat mm. in vitro -diagnostiikan standardit ja staattisen sähkön hallinta terveydenhuollon tiloissa.

Lue lisääSFSedu oppilaitosportaali

European Committee for Standardization

International Organization for Standardization