header ajankohtaista
A- A+

rss Uutiset

8.9.2017

Carunalla standardi ISO 55001 apuna omaisuudenhallinnassa

Suomen suurin sähkönsiirtoon keskittyvä yritys Caruna käyttää sähköverkko-omaisuuden hallinnassa hyväksi kansainvälistä omaisuudenhallintaa ohjaavaa standardia ISO 55001. Standardin avulla Caruna huolehtii sähköverkon kehittämis- ja kunnossapitotyön, verkon käyttötoimintojen ja muun operatiivisen toiminnan korkeasta laadusta. Yhtiö on saanut sertifikaatin toimimisesta standardin ISO 55001 vaatimusten mukaisesti.

- ISO 55001 -standardi huomioi kaikki liiketoiminnan osa-alueet ja edellyttää omaisuudenhallinnan yhdenmukaistamista liiketoimintatavoitteiden kanssa. Caruna on kehittänyt omaisuudenhallinnan johtamisjärjestelmäänsä ja tehnyt monia parannuksia lyhyessä ajassa sertifikaatin saavuttamiseksi. Tämä ei olisi ollut mahdollista ilman vankkaa sitoutumista yli yksikkörajojen, ISO 55001 -prosessista sertifiointiyhtiö Lloyd's Registerillä alusta alkaen vastannut päällikkö Mike Cahill sanoo Carunan tiedotteessa.

- Sähkönsiirto on pohjoisessa maassa yhteiskunnalle elintärkeää infrastruktuuria, ja haluamme huolehtia sähköverkoistamme laadukkaasti ja tehokkaasti. ISO 55001 -standardin korkea laatuvaatimustaso tukee verkonparannushankkeemme toteutusta ja puskee meitä tarjoamaan asiakkaillemme entistä parempaa sähkönsiirtopalvelua, kertoo Carunan toimitusjohtaja Tomi Yli-Kyyny.

Carunalla on käynnissä 2 miljardin euron arvoinen, vuosikymmenen kestävä sähköverkon kehitys- ja rakennushanke, joka parantaa asiakkaiden sähkönsaannin luotettavuutta.

Omaisuudenhallinnan johtamisen sertifikaatti täydentää Carunan johtamisjärjestelmää, jolle on aikaisemmin myönnetty jo ympäristöjohtamisen sertifikaatti ISO 14001:2004 ja työterveys- ja turvallisuusjohtamisen sertifikaatti OHSAS 18001:2007.

- ISO 55001 -sertifikaatti tukee Carunan johtamisjärjestelmän kehittämistä edelleen. Haluamme olla ensiluokkainen sähköverkkojen hoitaja sekä luotettava ja turvallinen sähkönsiirtäjä asiakkaillemme. Se tulee aina olemaan tärkein tehtävämme, Carunan hallituksen jäsen Niall Mills toteaa.

Lisätietoja standardista SFS-ISO 55001 SFS:n verkkosivuilla

Carunan tiedote

 


Palaa otsikoihinSFS Kauppa

online.sfs.fi

Sahkobanneri_165x52_Uusi

Lausuntopyyntöpalvelu


rss Uutiset

22.11.2017 SFS on mukana #soteSlushissa 30.11.2017

Tervetuloa SFS:n ständille! Saat tietoa, miten standardien käyttö edistää liiketoimintaa terveyspalveluissa niin kotimaassa kuin erityisesti vientimarkkinoilla.

Lue lisää

20.11.2017 Lasten turvallisuutta taataan standardeilla

Markkinoilla olevien tuotteiden turvallisuutta valvovat useat viranomaiset käyttäen apunaan standardeja. Esimerkiksi lastenvaatteiden nyöreihin, ikkunoiden sulkumekanismeihin ja leikkikenttävälineisiin on standardit, joissa on erityisesti kiinnitetty huomiota lasten turvallisuuteen. Standardeja laadittaessa käytetään hyväksi muun muassa tapaturmatilastoja.

Lue lisääSFSedu oppilaitosportaali

European Committee for Standardization

International Organization for Standardization