header kompassi
A- A+

rss Uutiset

4.12.2018

Genomiikan tietotekniikan standardisointi käynnistymässä

Genomiikka muuttaa merkittävästi lääketiedettä – se mahdollistaa uudenlaisten lääkkeiden kehittämisen, tarkentaa syöpähoitoja ja tarjoaa uudenlaisia menetelmiä perinnöllisten tautien diagnostiikkaan. Myös genomiikan tietotekniikan kehitys on tällä hetkellä hyvin aktiivista, niinpä standardien kehittäjäjoukko kaipaa lisää asiantuntijoita mukaan työhön.

Terveydenhuollon tietotekniikan kansainvälisessä standardisointityössä tutkitaan nyt oman ryhmän perustamista genomiikan tietotekniikalle. Yhtenä tavoitteena on mm. saada genomitieto osaksi sähköistä terveyskertomusta.

Muutama kansainvälinen tietotekniikan genomiikka-projekti on jo alullaan, mutta eurooppalaisia asiantuntijoita on mukana vain vähän. Maailmanlaajuisessa standardisoinnissa eurooppalaiset näkemykset ja osaaminen eivät siis nouse esiin riittävästi. Työhön kaivataankin uusia alan asiantuntijoita myös Suomesta. Mukaan seuraamaan ja osallistumaan pääsee terveydenhuollon tietotekniikan standardisointiryhmän SFS/SR 301 kautta.

Lisätietoja:
Mikko Huttunen, asiantuntija
(etunimi.sukunimi@sfs.fi, 09 1499 3376)

Terveysteknologian tulevaisuus -dna


Palaa otsikoihinSFS Kauppa

online.sfs.fi

Lausuntopyyntöpalvelu


rss Uutiset

14.2.2019 Lue SFS News 1/2019

SFS News -uutiskirjeen kuluvan vuoden ensimmäinen numero on ilmestynyt. Sen aiheita ovat mm. kattovalaisimien uusi pistoke, valokuvauksen standardit ja katolta putoavasta lumesta varoittava merkki.

Lue lisää

7.2.2019 Suomen johdolla reilulle datataloudelle yhteiset tekniset vaatimusmäärittelyt Eurooppaan

IHAN - Ihmislähtöinen datatalous on Sitran hanke, jonka tarkoituksena on rakentaa reilun ja sujuvan datatalouden perustuksia. Hanke pyrkii saamaan ihmiset tietoisemmiksi oikeuksistaan ja antamaan työkaluja omien tietojen hallintaan verkossa.

Lue lisää

6.2.2019 SFS hakee tietojärjestelmäpäällikköä

Haemme Helsinkiin, tietohallintoomme tietojärjestelmäpäälliköksi monipuolista osaajaa.

Lue lisääSFSedu oppilaitosportaali

European Committee for Standardization

International Organization for Standardization