header kompassi
A- A+

rss Uutiset

5.9.2018

Hyvää Yrittäjän päivää

Tänään 5.9.2018 vietetään Yrittäjän päivää. Yrittäjät voivat hyötyä standardeista monella tasolla. Voi käyttää olemassa olevia standardeja hyödykseen. Jos on mahdollista panostaa enemmän, voi myös seurata standardien kehittämistä ja pyrkiä ennakoimaan standardeihin tulossa olevia muutoksia. Eniten standardisointiin panostavat yritykset osallistuvat myös standardien laadintaan ja pyrkivät vaikuttamaan tulevien standardien sisältöön.


yrittajan_paiva_negalogo_RGB_72dpiKun aina 1980-luvulle asti standardeja käytettiin usein kaupan teknisinä esteinä ja niillä tuettiin oman maan yrityksiä, ovat standardit nykyisin vapaakaupan työkaluja. Ne auttavat etenkin EU:ssa markkinoille pääsyssä. Kansallisten standardien osuus on nykyisin vähäinen, Suomessa 4 %. Sama kehitys on tapahtunut myös muissa EU- ja Efta-maissa. Valtaosin samat standardit ovat käytössä kaikissa EU- ja Efta-maissa. Yhä useammat standardit ovat käytössä kaikkialla maailmassa. 

 

Suomen Standardisoimisliitto SFS ry:n tietopalvelu neuvoo yrittäjiä kaikissa standardeihin liittyvissä kysymyksissä (09 1499 3455, info@sfs.fi). SFS:n kirjastossa Helsingin Kampissa voi tutustua standardeihin. Standardeja saa SFS:n asiakaspalvelusta ja niitä voi  ladata SFS:n verkkokaupasta. SFS:n verkkosivuilla osoitteessa www.sfs.fi on paljoa tietoa standardeista ja standardien laadintaan osallistumisesta.

 

Esimerkkejä standardien hyödyntämisestä yrityksissä


 

Standardi takaa suomalaiselle Nightingale Healthille analyysien laadun


Tietoturvastandardi ISO/IEC 27001 tukee Abloyn kasvua


Koneen Herlin: Standardisoinnin kehittäminen on yhtiölle liiketoimintakriittistä


Carunalla standardi ISO 55001 apuna omaisuudenhallinnassaLisätietoja Yrittäjän päivästä on osoitteessa www.yrittajanpaiva.fi


Palaa otsikoihinSFS Kauppa

online.sfs.fi

Lausuntopyyntöpalvelu


rss Uutiset

13.11.2018 SFS:n asiakastyytyväisyys käynnissä

Meille on tärkeää saada palautetta toiminnastamme kehitystyön pohjaksi. Jos Taloustutkimus on sinuun yhteydessä, toivottavasti ehdit vastata haastateluun!

Lue lisää

8.11.2018 Nousevilla teknologia-alan yrityksillä heräämisen paikka: standardeihin on panostettava ajoissa pärjätäkseen kansainvälisillä markkinoilla

Tekoälyn standardisoimisen aika on juuri nyt, todettiin Suomen Standardisoimisliitto SFS ry:n järjestämässä Viennin ja kilpailukyvyn suurin salaisuus -tapahtumassa keskiviikkona 7.11. Uusien teknologia-alan yritysten olisi syytä havahtua standardisointiin ajoissa, jotta ne pystyvät pärjäämään yhä kiihtyvämmällä tahdilla muuttuvilla markkinoilla.

Lue lisää

8.11.2018 Meri Seistola työstää tekoälyn luotettavuutta ja selitettävyyttä

Tekoälylle on tekeillä jo useita standardeja, muun muassa sanasto, eettisyys, luotettavuus ja avoimuus. Myös suomalaisia on mukana standardisointityössä; yksi aktiivisista on Mediakasvatuskeskus Metkan toiminnanjohtaja Meri Seistola.

Lue lisääSFSedu oppilaitosportaali

European Committee for Standardization

International Organization for Standardization