header kompassi
A- A+

rss Uutiset

5.9.2018

Hyvää Yrittäjän päivää

Tänään 5.9.2018 vietetään Yrittäjän päivää. Yrittäjät voivat hyötyä standardeista monella tasolla. Voi käyttää olemassa olevia standardeja hyödykseen. Jos on mahdollista panostaa enemmän, voi myös seurata standardien kehittämistä ja pyrkiä ennakoimaan standardeihin tulossa olevia muutoksia. Eniten standardisointiin panostavat yritykset osallistuvat myös standardien laadintaan ja pyrkivät vaikuttamaan tulevien standardien sisältöön.


yrittajan_paiva_negalogo_RGB_72dpiKun aina 1980-luvulle asti standardeja käytettiin usein kaupan teknisinä esteinä ja niillä tuettiin oman maan yrityksiä, ovat standardit nykyisin vapaakaupan työkaluja. Ne auttavat etenkin EU:ssa markkinoille pääsyssä. Kansallisten standardien osuus on nykyisin vähäinen, Suomessa 4 %. Sama kehitys on tapahtunut myös muissa EU- ja Efta-maissa. Valtaosin samat standardit ovat käytössä kaikissa EU- ja Efta-maissa. Yhä useammat standardit ovat käytössä kaikkialla maailmassa. 

 

Suomen Standardisoimisliitto SFS ry:n tietopalvelu neuvoo yrittäjiä kaikissa standardeihin liittyvissä kysymyksissä (09 1499 3455, info@sfs.fi). SFS:n kirjastossa Helsingin Kampissa voi tutustua standardeihin. Standardeja saa SFS:n asiakaspalvelusta ja niitä voi  ladata SFS:n verkkokaupasta. SFS:n verkkosivuilla osoitteessa www.sfs.fi on paljoa tietoa standardeista ja standardien laadintaan osallistumisesta.

 

Esimerkkejä standardien hyödyntämisestä yrityksissä


 

Standardi takaa suomalaiselle Nightingale Healthille analyysien laadun


Tietoturvastandardi ISO/IEC 27001 tukee Abloyn kasvua


Koneen Herlin: Standardisoinnin kehittäminen on yhtiölle liiketoimintakriittistä


Carunalla standardi ISO 55001 apuna omaisuudenhallinnassaLisätietoja Yrittäjän päivästä on osoitteessa www.yrittajanpaiva.fi


Palaa otsikoihinSFS Kauppa

online.sfs.fi

Lausuntopyyntöpalvelu


rss Uutiset

17.1.2019 Euroopan komissio sponsoroi sähköisen laskutuksen (eInvoicing) käyttöönottoa – standardit käyttöön maksutta

Euroopan komission tavoitteena on siirtyä vuoden 2020 aikana julkisissa hankinnoissa sähköiseen laskutukseen. Saavuttaakseen tavoitteensa komissio sponsoroi julkisten hankintojen sähköisen laskutuksen standardien käyttöönottoa EU:n alueella. Kaksi sähköisen laskutuksen tärkeintä standardia on mahdollista hankkia SFS:n verkkokaupasta käyttäjälle maksutta.

Lue lisää

10.1.2019 Kattolamppujen pistokytkin muuttuu

Suomessa käytössä oleva kattovalaisimien pistoke uudistuu. Jo 30 vuotta on ollut käytössä helppokäyttöisiä ruotsalaiseen standardiin perustuvia pistokkeita, jotka ovat korvanneet perinteiset sokeripalat. Uusi pistoke perustuu vuonna 2009 eurooppalaiseksi standardiksi vahvistettuun maailmanlaajuiseen standardiin. Pohjoismaat hakivat ja saivat standardin käyttöönottoon kymmenen vuoden siirtymäajan, joka päättyy 1.4.2019.

Lue lisää

8.1.2019 SFS:n luettelo 1/2019 ilmestynyt

SFS:n luettelo 1/2019 on julkaistu SFS:n verkkosivuilla osoitteessa http://www.sfs.fi/luettelot . Luettelossa mainitaan loka-joulukuussa 2018 vahvistetut ja kumotut SFS-standardit sekä uusimmat CENin julkaisut. Luettelo julkaistaan neljä kertaa vuodessa. Luettelosivulla on myös linkki 5.12.2018 julkaistuun SFS:n kansalliseen työohjelmaan. Seuraava luettelo ilmestyy huhtikuussa 2019.

Lue lisääSFSedu oppilaitosportaali

European Committee for Standardization

International Organization for Standardization