header kompassi
A- A+

rss Uutiset

5.9.2018

Hyvää Yrittäjän päivää

Tänään 5.9.2018 vietetään Yrittäjän päivää. Yrittäjät voivat hyötyä standardeista monella tasolla. Voi käyttää olemassa olevia standardeja hyödykseen. Jos on mahdollista panostaa enemmän, voi myös seurata standardien kehittämistä ja pyrkiä ennakoimaan standardeihin tulossa olevia muutoksia. Eniten standardisointiin panostavat yritykset osallistuvat myös standardien laadintaan ja pyrkivät vaikuttamaan tulevien standardien sisältöön.


yrittajan_paiva_negalogo_RGB_72dpiKun aina 1980-luvulle asti standardeja käytettiin usein kaupan teknisinä esteinä ja niillä tuettiin oman maan yrityksiä, ovat standardit nykyisin vapaakaupan työkaluja. Ne auttavat etenkin EU:ssa markkinoille pääsyssä. Kansallisten standardien osuus on nykyisin vähäinen, Suomessa 4 %. Sama kehitys on tapahtunut myös muissa EU- ja Efta-maissa. Valtaosin samat standardit ovat käytössä kaikissa EU- ja Efta-maissa. Yhä useammat standardit ovat käytössä kaikkialla maailmassa. 

 

Suomen Standardisoimisliitto SFS ry:n tietopalvelu neuvoo yrittäjiä kaikissa standardeihin liittyvissä kysymyksissä (09 1499 3455, info@sfs.fi). SFS:n kirjastossa Helsingin Kampissa voi tutustua standardeihin. Standardeja saa SFS:n asiakaspalvelusta ja niitä voi  ladata SFS:n verkkokaupasta. SFS:n verkkosivuilla osoitteessa www.sfs.fi on paljoa tietoa standardeista ja standardien laadintaan osallistumisesta.

 

Esimerkkejä standardien hyödyntämisestä yrityksissä


 

Standardi takaa suomalaiselle Nightingale Healthille analyysien laadun


Tietoturvastandardi ISO/IEC 27001 tukee Abloyn kasvua


Koneen Herlin: Standardisoinnin kehittäminen on yhtiölle liiketoimintakriittistä


Carunalla standardi ISO 55001 apuna omaisuudenhallinnassaLisätietoja Yrittäjän päivästä on osoitteessa www.yrittajanpaiva.fi


Palaa otsikoihinSFS Kauppa

online.sfs.fi

Lausuntopyyntöpalvelu


rss Uutiset

19.9.2018 Muutoksia rakenteellisten teräsrakenteiden (EN 1090) vaatimuksiin

Rakenteellisten teräsrakenteiden (EN 1090) teknisiin vaatimuksiin on tullut muutoksia. Konepajalla on vuoden 2018 loppuun asti aikaa käydä läpi oma toimintansa ja sopeuttaa sen kirjallisessa kuvauksessa, FPC-manuaalissa, esitetyt tekniset vaatimukset uuden standardin SFS-EN 1090-2:2018 mukaisiksi.

Lue lisää

19.9.2018 Sähköpostiliikenne takkuaa

SFS:n verkkoyhteyksissä on häiriöitä eikä SFS voi tällä hetkellä vastaanottaa sähköposteja. Vikaa korjataan parhaillaan. Parhaiten tavoitat meidät puhelimitse.

Lue lisää

18.9.2018 Standardi mahdollistaa rajat ylittävän kaupan sähköisen laskutuksen

Uusi lakiesitys sähköisestä laskutuksesta pyrkii tehostamaan ja lisäämään verkkolaskujen käyttöä. Laki pohjaa eurooppalaisen standardisoimisjärjestön CENin standardiin, joka korvaa EU- ja Efta-maiden omat standardit.

Lue lisääSFSedu oppilaitosportaali

European Committee for Standardization

International Organization for Standardization