header ajankohtaista
A- A+

rss Uutiset

23.5.2017

ISO 45001 toisella lausuntokierroksella

Työterveys- ja työturvallisuusasioiden johtamista käsittelevän standardin ISO 45001 toinen ehdotusversio on äänestettävänä kansainvälisessä standardisoimisjärjestössä ISOssa. SFS on käynnistänyt kansallisen lausuntokierroksen.

Kansallisen lausuntokierroksen  aikana ehdotusta voi kommentoida SFS:n lausuntopyyntöpalvelussa 17.6.2017 asti.

 

Suomessa Standardisoimisliiton seurantaryhmä SFS/SR 219 toimii standardin ISO 45001 valmistelun kansallisena asiantuntijaryhmänä. Nyt äänestettävänä oleva toinen standardiehdotus ISO/DIS 45001.2 on laadittu ensimmäisellä lausuntokierroksella keväällä 2016 annettujen kommenttien ja muutosehdotusten perusteella. ISO/PC 283 on käsitellyt yhteensä noin 3 000 kommenttia työryhmäkokouksissaan.

 

Äänestystulos ISOssa määrää projektin seuraavan vaiheen. Standardi voidaan julkaista jo vuoden 2017 lopulla, mikäli ehdotus hyväksytään eikä siihen tehdä mitään olennaisia muutoksia. Jos ehdotus hyväksytään, mutta muutoksia tehdään, prosessiin sisällytetään loppuäänestys ja standardi valmistuu aikaisintaan maaliskuussa 2018.

 

Tuleva standardi noudattaa ympäristöjärjestelmien standardin ISO 14001 ja laatujärjestelmien standardin ISO 9001 rakennetta. Se ottaa huomioon alan muut kansainväliset standardit kuten OHSAS 18001, kansainvälisen työjärjestön ILO-OSH ohjeet, eri maiden kansalliset standardit ja kansainvälisen työjärjestön ILOn standardit ja sopimukset.

 

Valmistuessaan ISO 45001 Occupational health and safety management systems - Requirements with guidance for use tulee korvaamaan laajasti käytetyn julkaisun OHSAS 18001.

 

Kansainvälinen standardisoimisjärjestö ISO aloitti standardin ISO 45001 valmistelun syksyllä 2013. Standardin valmistelusta vastaa komitea ISO/PC 283 Occupational health and safety management systems. Työhön osallistuu 68 maata.

 

 

Lisätietoja:

 

Asiantuntija Sari Sahlberg, SFS

S-posti etunimi.sukunimi@sfs.fi


Palaa otsikoihinSFS Kauppa

online.sfs.fi

Sahkobanneri_165x52_Uusi

Lausuntopyyntöpalvelu


rss Uutiset

24.5.2018 Uusi pohjoismainen tutkimus standardisoinnin taloudellisista hyödyistä

Uusi pohjoismainen tutkimus: standardien käyttö kasvattaa työn tuottavuutta ja yritysten kilpailukykyä – Suomessa potentiaalia vielä hyödyntämättä

Lue lisää

16.5.2018 Standardi takaa suomalaiselle Nightingale Healthille analyysien laadun

Laadunhallinta on merkittävässä asemassa suomalaisen terveysteknologiayrityksen Nightingale Health Oy:n tarjoamissa kaikissa palveluissa. Yritys on hankkinut sertifikaatin standardin SFS-EN ISO 13485 mukaisesta toiminnasta analyysien korkean laadun takaamiseksi. Vuonna 2013 perustettu yritys on kehittänyt kansainvälistä tunnustusta saaneen NMR (Nuclear Magnetic Resonance) –teknologiaan perustuvan verianalyysin parempaan sairauksien ennakointiin ja ennaltaehkäisyyn.

Lue lisää

14.5.2018 Ydinenergiateknologian kansainvälisen standardisoinnin yleiskokous Helsingissä

Kansainvälisen standardisoimisjärjestö ISO:n ydinenergiateknologian ja säteilyturvallisuuden vuoden 2018 viikon kestävä yleiskokous pidetään 14.-18. toukokuuta Helsingissä. Edellinen yleiskokous pidettiin vuonna 2016 Intiassa. Suomeen saapuu yli 150 alan asiantuntijaa noin 20 maasta mm. Japanista, Kiinasta, USA:sta, Venäjältä, Ranskasta, Saksasta, Intiasta ja Iso-Britanniasta. Osallistujat ovat pääsääntöisesti eri maiden ydinenergiateknologian ja säteilyturvallisuuden viranomaisia ja teollisuuden edustajia sekä tutkijoita. Mukana on myös ydinenergiayhteisöjen, kuten kansainvälisen atomienergiajärjestön IAEA:n edustajia.

Lue lisääSFSedu oppilaitosportaali

European Committee for Standardization

International Organization for Standardization