header ajankohtaista
A- A+

rss Uutiset

23.2.2017

ISO 70 v.

Kansainvälinen standardisoimisjärjestö ISO täyttää tänä vuonna 70 vuotta. ISO on voittoa tavoittelematon järjestö, joka saattaa maailman eri alojen asiantuntijat työstämään kansainvälisiä, markkinaehtoisia standardeja. Genevessä sijaitsevan järjestön toiminnassa on mukana 163 maata ja ISO-standardeja on julkaistu 21 000 kappaletta.

Logo ISO + 70 ans


Suomi on ollut ISOn toiminnassa mukana sen perustamisesta lähtien. Vuosina 1959-1961 järjestöllä oli suomalainen puheenjohtaja, professori Edward Wegelius. Suomessa vahvistetuista standardeista ISO-standardeja on tänä päivänä 23 prosenttia.


Järjestön syntymäpäivä on 23.2.1947, koska perustamiskokouksessa 1946 oli sovittu, että järjestö katsotaan perustetuksi kun 15 maata on ratifioinut sen peruskirjan. Tanska ratifioi 23.2.1947 järjestön peruskirjan 15. maana.


- Katsoessamme tulevaisuuteen on selvää, että maailmallamme on monia haasteita, jotka ylittävät kansalliset rajat. Ilmastonmuutos, veden vähyys, kyberturvallisuus ja laaja-alainen muuttoliike ovat vain joitain esimerkkejä, tämän päivän haasteista, jotka vaativat integroitua ja kansainvälistä toimintaa. ISOlla on useita standardeja, jotka auttavat tämän päivän haasteisiin vastaamisessa, sanoo ISOn puheenjohtaja tohtori Zhang Xiaogang.  


Lue lisää ISOn tiedotteesta


Palaa otsikoihinSFS Kauppa

online.sfs.fi

Sahkobanneri_165x52_Uusi

Lausuntopyyntöpalvelu


rss Uutiset

20.10.2017 Johtavat teollisuusmaat: digitalisoituva maailma tarvitsee standardeja

Digitaalisesti kehittyvä maailma tarvitsee vapaaehtoisia kansainvälisiä ja markkinoiden tarpeisiin perustuvia standardeja, todetaan johtavien teollisuusmaiden ICT- ja teollisuusministerien syyskuussa Italian Torinossa pidetyn G7-kokouksen julkilausumassa.

Lue lisää

11.10.2017 Standardit auttavat energiansäästössä

Kansainvälinen standardisoimisjärjestö ISO on julkaissut yli 200 standardia energiatehokkuudesta ja uusituvista luonnonvaroista. Energiatehokkuus ja vähän hiilidioksidipäästöjä tuottavat energiateknologiat voivat auttaa ilmastonmuutoksen hillinnässä, energiaturvallisuudessa ja energian saatavuudessa. Mutta maailmanlaajuisessa käyttöönotossa tarvitaan standardeja.

Lue lisääSFSedu oppilaitosportaali

European Committee for Standardization

International Organization for Standardization