header ajankohtaista
A- A+

Uutiset

23.2.2017

ISO 70 v.

Kansainvälinen standardisoimisjärjestö ISO täyttää tänä vuonna 70 vuotta. ISO on voittoa tavoittelematon järjestö, joka saattaa maailman eri alojen asiantuntijat työstämään kansainvälisiä, markkinaehtoisia standardeja. Genevessä sijaitsevan järjestön toiminnassa on mukana 163 maata ja ISO-standardeja on julkaistu 21 000 kappaletta.

Logo ISO + 70 ans


Suomi on ollut ISOn toiminnassa mukana sen perustamisesta lähtien. Vuosina 1959-1961 järjestöllä oli suomalainen puheenjohtaja, professori Edward Wegelius. Suomessa vahvistetuista standardeista ISO-standardeja on tänä päivänä 23 prosenttia.


Järjestön syntymäpäivä on 23.2.1947, koska perustamiskokouksessa 1946 oli sovittu, että järjestö katsotaan perustetuksi kun 15 maata on ratifioinut sen peruskirjan. Tanska ratifioi 23.2.1947 järjestön peruskirjan 15. maana.


- Katsoessamme tulevaisuuteen on selvää, että maailmallamme on monia haasteita, jotka ylittävät kansalliset rajat. Ilmastonmuutos, veden vähyys, kyberturvallisuus ja laaja-alainen muuttoliike ovat vain joitain esimerkkejä, tämän päivän haasteista, jotka vaativat integroitua ja kansainvälistä toimintaa. ISOlla on useita standardeja, jotka auttavat tämän päivän haasteisiin vastaamisessa, sanoo ISOn puheenjohtaja tohtori Zhang Xiaogang.  


Lue lisää ISOn tiedotteesta


Palaa otsikoihinSFS Kauppa

online.sfs.fi

Sähköalan standardit SFSstä

Lausuntopyyntöpalvelu


rss Uutiset

21.4.2017 Elintarvikkeiden autenttisuudesta laaditaan suositukset

Projektin tavoitteena on laatia konsensukseen perustuvia suosituksia ydintermien ja käsitteiden määritelmille ja luoda periaatteet ja perusvaatimukset ruokaan liittyvään autenttisuuteen. Tuloksena syntyvä dokumentti tarjoaa parhaitten käytäntöjen suosituksia viestintään ja työhön tulevaisuudessa, joka liittyy elintarvikkeiden autenttisuuteen sekä auttaa varmistamaan elintarvikkeiden autenttisuutta.

Lue lisää

11.4.2017 Lääkinnällisten laitteiden asetukset on hyväksytty

Lääkinnällisten laitteiden asetukset on hyväksytty EU:n parlamentissa 5.4.2017. Lääkinnällisiä laitteita ovat esimerkiksi piilolinssit, anestesia- ja hengityslaitteet, sydämentahdistimet, rintaimplantit ja lonkkaproteesit.

Lue lisää

6.4.2017 Sinituote Oy panostaa laatuun, turvallisuuteen ja ympäristöasioihin

Kokemäellä sijaitsevan Sinituote Oy:n tehtaat kehittävät toimintansa laatua, turvallisuutta ja ympäristöasioita standardien avulla.

Lue lisääSFSedu oppilaitosportaali

European Committee for Standardization

International Organization for Standardization

rss Tuoteuutiset

22.3.2017 Uusimmat tuoteuutiset löytyvät verkkokaupasta

Tuoteuutiset kerrotaan SFS Kaupan -verkkosivuilla.

Lue lisää