header kompassi
A- A+

rss Uutiset

5.11.2018

ISO 9004 antaa ohjeita jatkuvan menestyksen saavuttamiseen

Laaja-alainen laadunkehitystyön työkalu ISO 9004 on uusittu. Standardien laadinnassa mukana olleiden suomalaisten asiantuntijoiden mielestä standardia ISO 9004 ei ole osattu hyödyntää riittävästi. Siitä olisi kuitenkin suuresti hyötyä laadunkehitystyössä. Tätä korostettiin standardin uuden version julkistamistilaisuudessa 1.11.2018.


IMG_2666 rajattu 2
Harri Kaartinen SGS Fimko Oy:stä (vas), Risto Pulkkanen SFS:stä, Leena Saulo Neste Oyj:stä, Satu Jämsä Tikkurila Oyj:stä ja helmikuussa Puolustusvoimista eläköitynyt Sakari Ryynänen vaihtoivat ajatuksia julkistamistilaisuudessa.


Standardia ISO 9004 ja sen suhdetta ISO 9000 -sarjaan esittelivät SFS:n laadunhallinnan standardisointiryhmän puheenjohtaja Leena Saulo ja sihteeri Risto Pulkkanen. Ryhmän paikalla olleet jäsenet toivat aktiivisen panoksen tilaisuuteen.

Vaatimusstandardin ISO 9001 painopisteenä on tuotteiden ja laadun varmistus asiakastyytyväisyyden takaamiseksi. Standardi ISO 9004 on sen sijaan laajempi ohjeistus organisaatiolle saavuttaa jatkuva ja kestävä menestys. Se korostaa organisaation luotettavuutta. Laadunkehitystyön sanasto ja laadunhallinnan periaatteet sisältyvät standardiin ISO 9000.

ISO 9004 ei ole opas standardin ISO 9001 soveltamiselle. Se ei noudata hallintajärjestelmästandardien yhdenmukaista rakennetta. ISO 9004 on yleinen liiketoimintakeskeinen ohjestandardi. Standardissa ISO 9004 on esimerkki itsearviointimallista. Sitä käytetään organisaation vahvuuksien ja heikkouksien sekä sen parhaiden käytäntöjen määrittämiseen. Sen perusteella organisaatio voi tunnistaa parantamismahdollisuuksia.  

Tilaisuuden aineisto on julkaistu SFS:n tapahtumakalenterissaPalaa otsikoihinSFS Kauppa

online.sfs.fi

Lausuntopyyntöpalvelu


rss Uutiset

14.11.2018 Lue Johtamisen standardit 4/2018

SFS:n sähköisen uutiskirjeen "Johtamisen standardit" numero 4/2018 on ilmestynyt. Siinä käsitellään mm. SFS:n 7.11.2018 Vanhalla ylioppilastalolla järjestämää tapahtumaa "Viennin ja kilpailukyvyn suurin salaisuus", kestävää rahoitusta, kiertotaloutta ja standardia ISO 9004.

Lue lisää

13.11.2018 SFS:n asiakastyytyväisyystutkimus käynnissä

Meille on tärkeää saada palautetta toiminnastamme kehitystyön pohjaksi. Jos Taloustutkimus on sinuun yhteydessä, toivottavasti ehdit vastata haastateluun!

Lue lisää

8.11.2018 Nousevilla teknologia-alan yrityksillä heräämisen paikka: standardeihin on panostettava ajoissa pärjätäkseen kansainvälisillä markkinoilla

Tekoälyn standardisoimisen aika on juuri nyt, todettiin Suomen Standardisoimisliitto SFS ry:n järjestämässä Viennin ja kilpailukyvyn suurin salaisuus -tapahtumassa keskiviikkona 7.11. Uusien teknologia-alan yritysten olisi syytä havahtua standardisointiin ajoissa, jotta ne pystyvät pärjäämään yhä kiihtyvämmällä tahdilla muuttuvilla markkinoilla.

Lue lisääSFSedu oppilaitosportaali

European Committee for Standardization

International Organization for Standardization