header kompassi
A- A+

rss Uutiset

7.11.2012

Johdon konsultointi sai pelisäännöt

Johdon konsultointipalveluilla on merkittävä vaikutus sekä Suomen että Euroopan talouselämään. Uusi standardi tuo johdon konsultointiin avoimuuden ja läpinäkyvyyden lisäksi laatua, luotettavuutta ja ammattimaisuutta. Sekä konsultointipalveluiden ostajat että myyjät ymmärtävät yhteistä kieltä ja osaavat määritellä sovittavasta palvelusta paremmin.

Uusi johdon konsultoinnin Euroopan laajuinen standardi tuo konsultointiin yhteiset pelisäännöt. Euroopassa konsultointipalveluilla on yksi yhteinen markkina-alue. "Tämän vuoksi ammattimaista johdon konsultointia edustavat yhdistykset ovat olleet mukana luomassa tätä standardia ja edistävät sen käyttöönottoa Euroopassa. Usein väärinymmärrykset johtuvat esimerkiksi puutteellisesta viestinnästä. Standardi auttaa viestinnän lisäksi lainsäädännössä, yhteiskuntavastuun noudattamisessa sekä laadun ja toimintaperiaatteiden määrittelyssä”, sanoo CMC Kim Karme, Liikkeenjohdon Konsultit LJK ry:n eettisen lautakunnan puheenjohtaja.

 

Liikkeenjohdon konsultointi on kasvanut erittäin voimakkaasti viimeisen kymmenen vuoden aikana eikä kasvun uskota taittuvan talouden myllerryksistä huolimatta.  Rakennemuutoksissa yritykset kaipaavat asiantuntija-apua sekä liiketoimintansa painopistealueiden uudelleen arvioimiseen että kovassa kilpailussa erottautumiseen. Liikkeenjohdon konsultti -nimikkeellä työskentelee monenlaisia ammattilaisia, joilla ei ole yhteistä tutkintoa tai pelisääntöjä. Toimialaraportin mukaan liikkeenjohdon konsultoinnin liikevaihto Suomessa oli 1,7 miljardia euroa ja se työllisti 10 975 konsulttia vuonna 2009.  

 

Liian usein otsikoihin nousevat karmivat tarinat epäonnistuneista konsultointiprojekteista, joissa kustannukset moninkertaistuvat ja lopputulos on jotain muuta kuin tilattu. ”Omassa elämässämme ja taloudessamme valitsemme palveluntuottajia, jotka koemme luotettaviksi ja turvallisiksi. Liike-elämässä luotamme standardisoituihin tuotteisiin ja sertifioituihin ammattilaisiin. Sama koskee johdon konsultointia. Kun yrityksemme tai organisaatiomme tulevaisuus on kyseessä, miksi emme myös silloin valitsisi konsultoinnin ammattilaisia, joihin voimme luottaa?” kysyy CMC Pekka Kurvinen, Liikkeenjohdon Konsultit LJK ry:n puheenjohtaja.

 

Standardisoimisliitto on julkaissut uuden standardin SFS-EN 16114 suomeksi. Sitä myy SFS:n asiakaspalvelu, puh. 09 1499 3353, www.sfs.fi

 

Standardin julkistamistilaisuuden aineistot ja muuta lisämateriaalia


Palaa otsikoihinSFS Kauppa

online.sfs.fi

Lausuntopyyntöpalvelu


rss Uutiset

17.1.2019 Euroopan komissio sponsoroi sähköisen laskutuksen (eInvoicing) käyttöönottoa – standardit käyttöön maksutta

Euroopan komission tavoitteena on siirtyä vuoden 2020 aikana julkisissa hankinnoissa sähköiseen laskutukseen. Saavuttaakseen tavoitteensa komissio sponsoroi julkisten hankintojen sähköisen laskutuksen standardien käyttöönottoa EU:n alueella. Kaksi sähköisen laskutuksen tärkeintä standardia on mahdollista hankkia SFS:n verkkokaupasta käyttäjälle maksutta.

Lue lisää

10.1.2019 Kattolamppujen pistokytkin muuttuu

Suomessa käytössä oleva kattovalaisimien pistoke uudistuu. Jo 30 vuotta on ollut käytössä helppokäyttöisiä ruotsalaiseen standardiin perustuvia pistokkeita, jotka ovat korvanneet perinteiset sokeripalat. Uusi pistoke perustuu vuonna 2009 eurooppalaiseksi standardiksi vahvistettuun maailmanlaajuiseen standardiin. Pohjoismaat hakivat ja saivat standardin käyttöönottoon kymmenen vuoden siirtymäajan, joka päättyy 1.4.2019.

Lue lisää

8.1.2019 SFS:n luettelo 1/2019 ilmestynyt

SFS:n luettelo 1/2019 on julkaistu SFS:n verkkosivuilla osoitteessa http://www.sfs.fi/luettelot . Luettelossa mainitaan loka-joulukuussa 2018 vahvistetut ja kumotut SFS-standardit sekä uusimmat CENin julkaisut. Luettelo julkaistaan neljä kertaa vuodessa. Luettelosivulla on myös linkki 5.12.2018 julkaistuun SFS:n kansalliseen työohjelmaan. Seuraava luettelo ilmestyy huhtikuussa 2019.

Lue lisääSFSedu oppilaitosportaali

European Committee for Standardization

International Organization for Standardization