header ajankohtaista
A- A+

rss Uutiset

18.10.2017

Johtamisjärjestelmän auditointistandardin ISO 19011 lausuntovaihe päättymässä

Standardiehdotus ISO/DIS 19011 Guidelines for auditing management systems on SFS:n Lausuntopyyntöpalvelussa http://lausunto.sfs.fi vielä perjantaihin 20.10.2017 asti.

Standardi tarjoaa opastusta hallintajärjestelmien auditointiin kaikentyyppisissä organisaatioissa. Standardi on suunnattu erityisesti sisäisten audiointien (internal audits) ja toimittaja-auditointien (second party audits) suunnitteluun ja toteutukseen. Sertifiointiarviointeja koskevat standardin ISO/IEC 17021 vaatimukset, mutta standardin ISO 19011 ohjeistusta voi hyödyntää myös sertifiointiarvioinneissa, kuten myös muissa kolmannen osapuolen auditoinneissa (third party audits).

Standardi tulee korvaamaan auditointistandardin ISO 19011 toisen painoksen vuodelta 2011. Merkittävin muutos on auditointisuunnitelmien vaatimuksien  päivitys. Standardin vuoden 2011 painoksen jälkeen on julkaistu useita uusia hallintajärjestelmästandardeja. Tästä syystä auditointistandardin näkökulma tulee olemaan aiempaa laajempi.

Valmistuttuaan standardi ISO 19011 vahvistetaan samalla myös eurooppalaiseksi standardiksi EN ISO 19011 ja SFS-standardiksi tunnuksella SFS-EN ISO 19011. Standardin on määrä valmistua vuonna 2018 ja standardi tullaan kääntämään suomeksi. Käännöksestä vastaa SFS/TK 105 Laadunhallinta.


Palaa otsikoihinSFS Kauppa

online.sfs.fi

Sahkobanneri_165x52_Uusi

Lausuntopyyntöpalvelu


rss Uutiset

24.5.2018 Uusi pohjoismainen tutkimus standardisoinnin taloudellisista hyödyistä

Uusi pohjoismainen tutkimus: standardien käyttö kasvattaa työn tuottavuutta ja yritysten kilpailukykyä – Suomessa potentiaalia vielä hyödyntämättä

Lue lisää

16.5.2018 Standardi takaa suomalaiselle Nightingale Healthille analyysien laadun

Laadunhallinta on merkittävässä asemassa suomalaisen terveysteknologiayrityksen Nightingale Health Oy:n tarjoamissa kaikissa palveluissa. Yritys on hankkinut sertifikaatin standardin SFS-EN ISO 13485 mukaisesta toiminnasta analyysien korkean laadun takaamiseksi. Vuonna 2013 perustettu yritys on kehittänyt kansainvälistä tunnustusta saaneen NMR (Nuclear Magnetic Resonance) –teknologiaan perustuvan verianalyysin parempaan sairauksien ennakointiin ja ennaltaehkäisyyn.

Lue lisää

14.5.2018 Ydinenergiateknologian kansainvälisen standardisoinnin yleiskokous Helsingissä

Kansainvälisen standardisoimisjärjestö ISO:n ydinenergiateknologian ja säteilyturvallisuuden vuoden 2018 viikon kestävä yleiskokous pidetään 14.-18. toukokuuta Helsingissä. Edellinen yleiskokous pidettiin vuonna 2016 Intiassa. Suomeen saapuu yli 150 alan asiantuntijaa noin 20 maasta mm. Japanista, Kiinasta, USA:sta, Venäjältä, Ranskasta, Saksasta, Intiasta ja Iso-Britanniasta. Osallistujat ovat pääsääntöisesti eri maiden ydinenergiateknologian ja säteilyturvallisuuden viranomaisia ja teollisuuden edustajia sekä tutkijoita. Mukana on myös ydinenergiayhteisöjen, kuten kansainvälisen atomienergiajärjestön IAEA:n edustajia.

Lue lisääSFSedu oppilaitosportaali

European Committee for Standardization

International Organization for Standardization