header kompassi
A- A+

rss Uutiset

18.10.2017

Johtamisjärjestelmän auditointistandardin ISO 19011 lausuntovaihe päättymässä

Standardiehdotus ISO/DIS 19011 Guidelines for auditing management systems on SFS:n Lausuntopyyntöpalvelussa http://lausunto.sfs.fi vielä perjantaihin 20.10.2017 asti.

Standardi tarjoaa opastusta hallintajärjestelmien auditointiin kaikentyyppisissä organisaatioissa. Standardi on suunnattu erityisesti sisäisten audiointien (internal audits) ja toimittaja-auditointien (second party audits) suunnitteluun ja toteutukseen. Sertifiointiarviointeja koskevat standardin ISO/IEC 17021 vaatimukset, mutta standardin ISO 19011 ohjeistusta voi hyödyntää myös sertifiointiarvioinneissa, kuten myös muissa kolmannen osapuolen auditoinneissa (third party audits).

Standardi tulee korvaamaan auditointistandardin ISO 19011 toisen painoksen vuodelta 2011. Merkittävin muutos on auditointisuunnitelmien vaatimuksien  päivitys. Standardin vuoden 2011 painoksen jälkeen on julkaistu useita uusia hallintajärjestelmästandardeja. Tästä syystä auditointistandardin näkökulma tulee olemaan aiempaa laajempi.

Valmistuttuaan standardi ISO 19011 vahvistetaan samalla myös eurooppalaiseksi standardiksi EN ISO 19011 ja SFS-standardiksi tunnuksella SFS-EN ISO 19011. Standardin on määrä valmistua vuonna 2018 ja standardi tullaan kääntämään suomeksi. Käännöksestä vastaa SFS/TK 105 Laadunhallinta.


Palaa otsikoihinSFS Kauppa

online.sfs.fi

Lausuntopyyntöpalvelu


rss Uutiset

5.12.2018 Miten sosiaalista mediaa voi hyödyntää kriisitilanteissa?

Suomalaisia viestinnän asiantuntijoita kaivataan mukaan standardisointityöhön, joka koskee sosiaalisen median käyttöä kriisitilanteissa. Yhteiskunnan turvallisuuden alalta on olemassa runsaasti erilaisia standardeja ja niiden määrä kasvaa tasaisesti yhteiskunnallisten ja teknologisten muutosten tehostamana.

Lue lisää

4.12.2018 Lue SFS News 4/2018

SFS:n sähköisen uutiskirjeen SFS News kuluvan vuoden neljäs numero on ilmestynyt. Siinä ovat esillä mm. mittayksikköjen uudet määritelmät, SFS:n 7.11. järjestämä tapahtuma "Viennin ja kilpailukyvyn suurin salaisuus", älykkäisiin kaupunkeihin liittyvä standardisointi ja SI-opas.

Lue lisää

4.12.2018 Genomiikan tietotekniikan standardisointi käynnistymässä

Genomiikka muuttaa merkittävästi lääketiedettä – se mahdollistaa uudenlaisten lääkkeiden kehittämisen, tarkentaa syöpähoitoja ja tarjoaa uudenlaisia menetelmiä perinnöllisten tautien diagnostiikkaan. Myös genomiikan tietotekniikan kehitys on tällä hetkellä hyvin aktiivista, niinpä standardien kehittäjäjoukko kaipaa lisää asiantuntijoita mukaan työhön.

Lue lisääSFSedu oppilaitosportaali

European Committee for Standardization

International Organization for Standardization