header ajankohtaista
A- A+

rss Uutiset

20.10.2017

Johtavat teollisuusmaat: digitalisoituva maailma tarvitsee standardeja

Digitaalisesti kehittyvä maailma tarvitsee vapaaehtoisia kansainvälisiä ja markkinoiden tarpeisiin perustuvia standardeja, todetaan johtavien teollisuusmaiden ICT- ja teollisuusministerien syyskuussa Italian Torinossa pidetyn G7-kokouksen julkilausumassa.

G7-maiden edustajat toteavat standardien olevan keino edistää talouskasvua, innovaatioita, tuottavuutta ja kilpailukykyä sekä yhteensopivuutta, luottamusta ja turvallisuutta informaatioteknologian käytössä. Päätöslauselma pitää hyvänä standardien laadintaprosessia, mikä kattaa sidosryhmät laajalla sektorilla. G7-maiden edustajat kehottavat jakamaan parhaita käytäntöjä kaikkien sidosryhmien saamiseksi mukaan standardien laadintaan. Pienten ja keskisuurten yritysten mukanaolo innovaatiomoottoreina on erittäin tärkeää.

Kansainvälisen standardisoimisjärjestön ISOn pääsihteeri Sergio Mujica tervehtii ilolla julkilausumaa sanoen standardien olevan keskeisiä pysyäksemme nopeasti muuttuvan maailman tahdissa.

- Standardeja tehdään markkinoiden tarpeisiin ja ne tarjoavat yhteisen kielen, jolla ihmiset kaikkialla voivat ymmärtää toisiaan. Tämä luo vahvan alustan innovaatioille, yhteensopivuudella ja talouskasvulle.

Suomen Standardisoimisliitto SFS ry:n toimitusjohtaja Pekka Järvinen pitää tärkeänä, että julkilausuma tuo selvästi esille standardien merkityksen kilpailukyvyn ja talouskasvun luomisessa.

- Standardisoinnilla on merkittävä rooli, kun halutaan edistää globaalia kaupankäyntiä ja sen pitäisi olla vahvemmassa roolissa myös Suomen kilpailukyvyn edistämisessä. Esimerkiksi Ruotsi hyödyntää standardisointia merkittävästi aktiivisemmin, sanoo Järvinen

Johtavien teollisuusmaiden G7:ssä ovat mukana Ranska, Yhdysvallat, Britannia, Saksa, Japani, Italia ja Kanada. EU on myös edustettuna G7 kokouksissa. Julkilausuma julkaistiin 25.-26.9.2017 pidetyn innovaatioihin keskittyneen maiden ICT- ja teollisuusministerien kokouksen päätteeksi.  


Palaa otsikoihinSFS Kauppa

online.sfs.fi

Sahkobanneri_165x52_Uusi

Lausuntopyyntöpalvelu


rss Uutiset

22.11.2017 SFS on mukana #soteSlushissa 30.11.2017

Tervetuloa SFS:n ständille! Saat tietoa, miten standardien käyttö edistää liiketoimintaa terveyspalveluissa niin kotimaassa kuin erityisesti vientimarkkinoilla.

Lue lisää

20.11.2017 Lasten turvallisuutta taataan standardeilla

Markkinoilla olevien tuotteiden turvallisuutta valvovat useat viranomaiset käyttäen apunaan standardeja. Esimerkiksi lastenvaatteiden nyöreihin, ikkunoiden sulkumekanismeihin ja leikkikenttävälineisiin on standardit, joissa on erityisesti kiinnitetty huomiota lasten turvallisuuteen. Standardeja laadittaessa käytetään hyväksi muun muassa tapaturmatilastoja.

Lue lisääSFSedu oppilaitosportaali

European Committee for Standardization

International Organization for Standardization