header kompassi
A- A+

rss Uutiset

20.10.2017

Johtavat teollisuusmaat: digitalisoituva maailma tarvitsee standardeja

Digitaalisesti kehittyvä maailma tarvitsee vapaaehtoisia kansainvälisiä ja markkinoiden tarpeisiin perustuvia standardeja, todetaan johtavien teollisuusmaiden ICT- ja teollisuusministerien syyskuussa Italian Torinossa pidetyn G7-kokouksen julkilausumassa.

G7-maiden edustajat toteavat standardien olevan keino edistää talouskasvua, innovaatioita, tuottavuutta ja kilpailukykyä sekä yhteensopivuutta, luottamusta ja turvallisuutta informaatioteknologian käytössä. Päätöslauselma pitää hyvänä standardien laadintaprosessia, mikä kattaa sidosryhmät laajalla sektorilla. G7-maiden edustajat kehottavat jakamaan parhaita käytäntöjä kaikkien sidosryhmien saamiseksi mukaan standardien laadintaan. Pienten ja keskisuurten yritysten mukanaolo innovaatiomoottoreina on erittäin tärkeää.

Kansainvälisen standardisoimisjärjestön ISOn pääsihteeri Sergio Mujica tervehtii ilolla julkilausumaa sanoen standardien olevan keskeisiä pysyäksemme nopeasti muuttuvan maailman tahdissa.

- Standardeja tehdään markkinoiden tarpeisiin ja ne tarjoavat yhteisen kielen, jolla ihmiset kaikkialla voivat ymmärtää toisiaan. Tämä luo vahvan alustan innovaatioille, yhteensopivuudella ja talouskasvulle.

Suomen Standardisoimisliitto SFS ry:n toimitusjohtaja Pekka Järvinen pitää tärkeänä, että julkilausuma tuo selvästi esille standardien merkityksen kilpailukyvyn ja talouskasvun luomisessa.

- Standardisoinnilla on merkittävä rooli, kun halutaan edistää globaalia kaupankäyntiä ja sen pitäisi olla vahvemmassa roolissa myös Suomen kilpailukyvyn edistämisessä. Esimerkiksi Ruotsi hyödyntää standardisointia merkittävästi aktiivisemmin, sanoo Järvinen

Johtavien teollisuusmaiden G7:ssä ovat mukana Ranska, Yhdysvallat, Britannia, Saksa, Japani, Italia ja Kanada. EU on myös edustettuna G7 kokouksissa. Julkilausuma julkaistiin 25.-26.9.2017 pidetyn innovaatioihin keskittyneen maiden ICT- ja teollisuusministerien kokouksen päätteeksi.  


Palaa otsikoihinSFS Kauppa

online.sfs.fi

Lausuntopyyntöpalvelu


rss Uutiset

5.12.2018 Miten sosiaalista mediaa voi hyödyntää kriisitilanteissa?

Suomalaisia viestinnän asiantuntijoita kaivataan mukaan standardisointityöhön, joka koskee sosiaalisen median käyttöä kriisitilanteissa. Yhteiskunnan turvallisuuden alalta on olemassa runsaasti erilaisia standardeja ja niiden määrä kasvaa tasaisesti yhteiskunnallisten ja teknologisten muutosten tehostamana.

Lue lisää

4.12.2018 Lue SFS News 4/2018

SFS:n sähköisen uutiskirjeen SFS News kuluvan vuoden neljäs numero on ilmestynyt. Siinä ovat esillä mm. mittayksikköjen uudet määritelmät, SFS:n 7.11. järjestämä tapahtuma "Viennin ja kilpailukyvyn suurin salaisuus", älykkäisiin kaupunkeihin liittyvä standardisointi ja SI-opas.

Lue lisää

4.12.2018 Genomiikan tietotekniikan standardisointi käynnistymässä

Genomiikka muuttaa merkittävästi lääketiedettä – se mahdollistaa uudenlaisten lääkkeiden kehittämisen, tarkentaa syöpähoitoja ja tarjoaa uudenlaisia menetelmiä perinnöllisten tautien diagnostiikkaan. Myös genomiikan tietotekniikan kehitys on tällä hetkellä hyvin aktiivista, niinpä standardien kehittäjäjoukko kaipaa lisää asiantuntijoita mukaan työhön.

Lue lisääSFSedu oppilaitosportaali

European Committee for Standardization

International Organization for Standardization