header ajankohtaista
A- A+

rss Uutiset

20.10.2017

Johtavat teollisuusmaat: digitalisoituva maailma tarvitsee standardeja

Digitaalisesti kehittyvä maailma tarvitsee vapaaehtoisia kansainvälisiä ja markkinoiden tarpeisiin perustuvia standardeja, todetaan johtavien teollisuusmaiden ICT- ja teollisuusministerien syyskuussa Italian Torinossa pidetyn G7-kokouksen julkilausumassa.

G7-maiden edustajat toteavat standardien olevan keino edistää talouskasvua, innovaatioita, tuottavuutta ja kilpailukykyä sekä yhteensopivuutta, luottamusta ja turvallisuutta informaatioteknologian käytössä. Päätöslauselma pitää hyvänä standardien laadintaprosessia, mikä kattaa sidosryhmät laajalla sektorilla. G7-maiden edustajat kehottavat jakamaan parhaita käytäntöjä kaikkien sidosryhmien saamiseksi mukaan standardien laadintaan. Pienten ja keskisuurten yritysten mukanaolo innovaatiomoottoreina on erittäin tärkeää.

Kansainvälisen standardisoimisjärjestön ISOn pääsihteeri Sergio Mujica tervehtii ilolla julkilausumaa sanoen standardien olevan keskeisiä pysyäksemme nopeasti muuttuvan maailman tahdissa.

- Standardeja tehdään markkinoiden tarpeisiin ja ne tarjoavat yhteisen kielen, jolla ihmiset kaikkialla voivat ymmärtää toisiaan. Tämä luo vahvan alustan innovaatioille, yhteensopivuudella ja talouskasvulle.

Suomen Standardisoimisliitto SFS ry:n toimitusjohtaja Pekka Järvinen pitää tärkeänä, että julkilausuma tuo selvästi esille standardien merkityksen kilpailukyvyn ja talouskasvun luomisessa.

- Standardisoinnilla on merkittävä rooli, kun halutaan edistää globaalia kaupankäyntiä ja sen pitäisi olla vahvemmassa roolissa myös Suomen kilpailukyvyn edistämisessä. Esimerkiksi Ruotsi hyödyntää standardisointia merkittävästi aktiivisemmin, sanoo Järvinen

Johtavien teollisuusmaiden G7:ssä ovat mukana Ranska, Yhdysvallat, Britannia, Saksa, Japani, Italia ja Kanada. EU on myös edustettuna G7 kokouksissa. Julkilausuma julkaistiin 25.-26.9.2017 pidetyn innovaatioihin keskittyneen maiden ICT- ja teollisuusministerien kokouksen päätteeksi.  


Palaa otsikoihinSFS Kauppa

online.sfs.fi

Sahkobanneri_165x52_Uusi

Lausuntopyyntöpalvelu


rss Uutiset

20.6.2018 Kansainvälinen elintarviketurvallisuuden hallintajärjestelmästandardi uusittu

Kansainvälinen standardisoimisjärjestö ISO on julkaissut uuden version elintarviketurvallisuuden hallintajärjestelmiä käsittelevästä standardista ISO 22000. Standardi korvaa vuonna 2015 ilmestyneen ensimmäisen version. ISO 22000:2018 tulee ladattavaksi SFS:n verkkokauppaan 26.6.2018.

Lue lisää

20.6.2018 Standardisointi mukana EU:n seuraavan kauden tutkimuksen puiteohjelmassa

Euroopan komissio on julkaissut 7.6.2018 ehdotuksensa seuraavien vuosien tutkimuksen puiteohjelmaksi ”Euroopan horisontti (FP9)”. Eurooppalaiset standardisoimisjärjestöt CEN ja CENELEC toivottavat tervetulleeksi EU:n teollisuuden maailmanlaajuiselle kilpailukyvylle keskeisen ehdotuksen. Ehdotuksen toinen artikla mainitsee standardisoinnin keskeiseksi avaintyökaluksi tutkimuksen ja innovaatioiden levittämisessä.

Lue lisää

20.6.2018 Työterveys- ja työturvallisuusjohtamisen standardi saa jatkoa

Kansainvälisen standardisoimisjärjestön ISOn tekninen komitea ISO/TC 283 Occupational health and safety management sai maaliskuussa 2018 valmiiksi työterveys- ja työturvallisuusjohtamisen standardin ISO 45001. Komitean työtä on päätetty jatkaa. Keskeinen tavoite on standardin ISO 45001 ylläpito sekä standardin käyttöönottoa ja soveltamista tukevien ohjestandardien laadinta huomioiden mm pk-yritysten tarpeet.

Lue lisääSFSedu oppilaitosportaali

European Committee for Standardization

International Organization for Standardization