header kompassi
A- A+

rss Uutiset

19.4.2016

Kiinteiden kierrätyspolttoaineiden maailmanlaajuinen standardisointi käynnistyi Suomen johdolla

Kiinteiden kierrätyspolttoaineiden maailmanlaajuinen standardisointi käynnistyi 18. huhtikuuta, kun Suomen isännöimä kansainvälinen ISO TC 300 -kokous kokosi kierrätyspolttoaineiden kansainvälisiä asiantuntijoita Helsinkiin.

Kokouksessa päätettiin maailmanlaajuisen standardisoinnin käynnistämisestä eurooppalaisten standardien pohjalta. Suomessa eurooppalaiseen standardisointiin ovat osallistuneet kierrätyspolttoaineen valmistajat, laitevalmistajat sekä energiasektori ja tutkimuslaitokset.

Maailmanlaajuisen standardisoimisjärjestö ISOn (International Organization for Standardization) tekniset komiteat vastaavat maailmanlaajuisten standardien teknisestä työstöstä ja teknisen komitean sihteeristöt annetaan maalle, jolla katsotaan olevan riittävä asiantuntemus alalla. Kiinteiden kierrätyspolttoaineiden teknisen komitean ISO/TC 300 Solid Recovered Fuels sihteeristö on Suomen ensimmäinen sihteeristö.

Suomessa kierrätyspolttoaineiden standardisoinnista vastaa SFS:n toimialayhteisö Yhteinen Toimialaliitto. Lisätietoja kierrätyspolttoaineiden standardisoimistyöstä antaa


Standardisoimispäällikkö Pertti Isoniemi, Yleinen Teollisuusliitto, p. 050 570 0766


ISO/TC 300 Helsinki 18042016
Kiinteiden kierrätyspolttoaineiden standardisointia käsittelevä kansainvälinen kokous Helsingissä 18.4.2016


Palaa otsikoihinSFS Kauppa

online.sfs.fi

Lausuntopyyntöpalvelu


rss Uutiset

13.11.2018 SFS:n asiakastyytyväisyys käynnissä

Meille on tärkeää saada palautetta toiminnastamme kehitystyön pohjaksi. Jos Taloustutkimus on sinuun yhteydessä, toivottavasti ehdit vastata haastateluun!

Lue lisää

8.11.2018 Nousevilla teknologia-alan yrityksillä heräämisen paikka: standardeihin on panostettava ajoissa pärjätäkseen kansainvälisillä markkinoilla

Tekoälyn standardisoimisen aika on juuri nyt, todettiin Suomen Standardisoimisliitto SFS ry:n järjestämässä Viennin ja kilpailukyvyn suurin salaisuus -tapahtumassa keskiviikkona 7.11. Uusien teknologia-alan yritysten olisi syytä havahtua standardisointiin ajoissa, jotta ne pystyvät pärjäämään yhä kiihtyvämmällä tahdilla muuttuvilla markkinoilla.

Lue lisää

8.11.2018 Meri Seistola työstää tekoälyn luotettavuutta ja selitettävyyttä

Tekoälylle on tekeillä jo useita standardeja, muun muassa sanasto, eettisyys, luotettavuus ja avoimuus. Myös suomalaisia on mukana standardisointityössä; yksi aktiivisista on Mediakasvatuskeskus Metkan toiminnanjohtaja Meri Seistola.

Lue lisääSFSedu oppilaitosportaali

European Committee for Standardization

International Organization for Standardization