header ajankohtaista
A- A+

rss Uutiset

4.12.2017

Koneen Herlin: Standardisoinnin kehittäminen on yhtiölle liiketoimintakriittistä

Kone Oyj:n hallituksen puheenjohtajan Antti Herlinin (kuvassa) mielestä standardisoinnin kehittäminen on yhtiölle liiketoimintakriittistä. Kone Oyj osallistuu standardisointityöhön 68 maassa.

small_herlinKoneelle on tärkeää, että samat standardit ovat käytössä kaikkialla maailmassa. Kone on onnistunut tavoitteessaan hissialalla, missä 85 prosenttia kansainvälisistä standardeista on eurooppalaista alkuperää.  Hissitoiminnan kannalta standardisointi merkitsee turvallisuutta, ekologista tehokkuutta ja esteettömyyttä.

Herlin esitti näkemyksiään standardisoinnin tärkeydestä Metsta ry:n järjestämässä metalliteollisuuden standardisoinnin 70-vuotisjuhlassa marraskuun lopussa, josta Tekniikka ja Talous -lehti raportoi.

Kiina haluaa standardisointivaltaa

Tekniikka ja Talous –lehti nostaa esille myös Kiinan kasvaneen kiinnostuksen kansainväliseen standardisointiin. Kiina onkin nopeasti noussut johtavaksi tekijäksi kansainvälisessä standardisoinnissa ja osallistuu siihen voimakkaasti. Vielä 10 vuotta sitten kiinalaisten vetovastuulla oli viisi kansainvälisen standardisoimisjärjestö ISOn 238 teknisestä komiteasta kun nyt niitä on 35. Standardien hyödyt yhteiskunnalle ja yrityksille ovat mittavat useiden tutkimusten mukaan.

Standardisoinnin perinteisiä suurvaltoja ovat kansainvälisen kaupan suurvallat kuten USA, Saksa, Ranska, Britannia ja Japani. Pohjoismaista Ruotsi on aktiivisin standardisoinnin vallankäyttäjä ja sitä voidaan nimittää jopa standardisoinnin suurvallaksi. Sen vastuulla on muun muassa robotiikan kansainvälisiä standardeja. Ruotsi on myös aktiivinen eurooppalaisessa standardisoinnissa, jossa se edistää muun muassa terveysalan standardisointia.

(Kuva: Copyright KONE Corporation)

standardisoinnin vallankäyttäjät Suomen Standardisoimisliitto SFS_infograafi


Palaa otsikoihin