header kompassi
A- A+

rss Uutiset

4.12.2017

Koneen Herlin: Standardisoinnin kehittäminen on yhtiölle liiketoimintakriittistä

Kone Oyj:n hallituksen puheenjohtajan Antti Herlinin (kuvassa) mielestä standardisoinnin kehittäminen on yhtiölle liiketoimintakriittistä. Kone Oyj osallistuu standardisointityöhön 68 maassa.

small_herlinKoneelle on tärkeää, että samat standardit ovat käytössä kaikkialla maailmassa. Kone on onnistunut tavoitteessaan hissialalla, missä 85 prosenttia kansainvälisistä standardeista on eurooppalaista alkuperää.  Hissitoiminnan kannalta standardisointi merkitsee turvallisuutta, ekologista tehokkuutta ja esteettömyyttä.

Herlin esitti näkemyksiään standardisoinnin tärkeydestä Metsta ry:n järjestämässä metalliteollisuuden standardisoinnin 70-vuotisjuhlassa marraskuun lopussa, josta Tekniikka ja Talous -lehti raportoi.

Kiina haluaa standardisointivaltaa

Tekniikka ja Talous –lehti nostaa esille myös Kiinan kasvaneen kiinnostuksen kansainväliseen standardisointiin. Kiina onkin nopeasti noussut johtavaksi tekijäksi kansainvälisessä standardisoinnissa ja osallistuu siihen voimakkaasti. Vielä 10 vuotta sitten kiinalaisten vetovastuulla oli viisi kansainvälisen standardisoimisjärjestö ISOn 238 teknisestä komiteasta kun nyt niitä on 35. Standardien hyödyt yhteiskunnalle ja yrityksille ovat mittavat useiden tutkimusten mukaan.

Standardisoinnin perinteisiä suurvaltoja ovat kansainvälisen kaupan suurvallat kuten USA, Saksa, Ranska, Britannia ja Japani. Pohjoismaista Ruotsi on aktiivisin standardisoinnin vallankäyttäjä ja sitä voidaan nimittää jopa standardisoinnin suurvallaksi. Sen vastuulla on muun muassa robotiikan kansainvälisiä standardeja. Ruotsi on myös aktiivinen eurooppalaisessa standardisoinnissa, jossa se edistää muun muassa terveysalan standardisointia.

(Kuva: Copyright KONE Corporation)

standardisoinnin vallankäyttäjät Suomen Standardisoimisliitto SFS_infograafi


Palaa otsikoihinSFS Kauppa

online.sfs.fi

Lausuntopyyntöpalvelu


rss Uutiset

5.12.2018 Miten sosiaalista mediaa voi hyödyntää kriisitilanteissa?

Suomalaisia viestinnän asiantuntijoita kaivataan mukaan standardisointityöhön, joka koskee sosiaalisen median käyttöä kriisitilanteissa. Yhteiskunnan turvallisuuden alalta on olemassa runsaasti erilaisia standardeja ja niiden määrä kasvaa tasaisesti yhteiskunnallisten ja teknologisten muutosten tehostamana.

Lue lisää

4.12.2018 Lue SFS News 4/2018

SFS:n sähköisen uutiskirjeen SFS News kuluvan vuoden neljäs numero on ilmestynyt. Siinä ovat esillä mm. mittayksikköjen uudet määritelmät, SFS:n 7.11. järjestämä tapahtuma "Viennin ja kilpailukyvyn suurin salaisuus", älykkäisiin kaupunkeihin liittyvä standardisointi ja SI-opas.

Lue lisää

4.12.2018 Genomiikan tietotekniikan standardisointi käynnistymässä

Genomiikka muuttaa merkittävästi lääketiedettä – se mahdollistaa uudenlaisten lääkkeiden kehittämisen, tarkentaa syöpähoitoja ja tarjoaa uudenlaisia menetelmiä perinnöllisten tautien diagnostiikkaan. Myös genomiikan tietotekniikan kehitys on tällä hetkellä hyvin aktiivista, niinpä standardien kehittäjäjoukko kaipaa lisää asiantuntijoita mukaan työhön.

Lue lisääSFSedu oppilaitosportaali

European Committee for Standardization

International Organization for Standardization