header ajankohtaista
A- A+

rss Uutiset

4.12.2017

Koneen Herlin: Standardisoinnin kehittäminen on yhtiölle liiketoimintakriittistä

Kone Oyj:n hallituksen puheenjohtajan Antti Herlinin (kuvassa) mielestä standardisoinnin kehittäminen on yhtiölle liiketoimintakriittistä. Kone Oyj osallistuu standardisointityöhön 68 maassa.

small_herlinKoneelle on tärkeää, että samat standardit ovat käytössä kaikkialla maailmassa. Kone on onnistunut tavoitteessaan hissialalla, missä 85 prosenttia kansainvälisistä standardeista on eurooppalaista alkuperää.  Hissitoiminnan kannalta standardisointi merkitsee turvallisuutta, ekologista tehokkuutta ja esteettömyyttä.

Herlin esitti näkemyksiään standardisoinnin tärkeydestä Metsta ry:n järjestämässä metalliteollisuuden standardisoinnin 70-vuotisjuhlassa marraskuun lopussa, josta Tekniikka ja Talous -lehti raportoi.

Kiina haluaa standardisointivaltaa

Tekniikka ja Talous –lehti nostaa esille myös Kiinan kasvaneen kiinnostuksen kansainväliseen standardisointiin. Kiina onkin nopeasti noussut johtavaksi tekijäksi kansainvälisessä standardisoinnissa ja osallistuu siihen voimakkaasti. Vielä 10 vuotta sitten kiinalaisten vetovastuulla oli viisi kansainvälisen standardisoimisjärjestö ISOn 238 teknisestä komiteasta kun nyt niitä on 35. Standardien hyödyt yhteiskunnalle ja yrityksille ovat mittavat useiden tutkimusten mukaan.

Standardisoinnin perinteisiä suurvaltoja ovat kansainvälisen kaupan suurvallat kuten USA, Saksa, Ranska, Britannia ja Japani. Pohjoismaista Ruotsi on aktiivisin standardisoinnin vallankäyttäjä ja sitä voidaan nimittää jopa standardisoinnin suurvallaksi. Sen vastuulla on muun muassa robotiikan kansainvälisiä standardeja. Ruotsi on myös aktiivinen eurooppalaisessa standardisoinnissa, jossa se edistää muun muassa terveysalan standardisointia.

(Kuva: Copyright KONE Corporation)

standardisoinnin vallankäyttäjät Suomen Standardisoimisliitto SFS_infograafi


Palaa otsikoihinSFS Kauppa

online.sfs.fi

Sahkobanneri_165x52_Uusi

Lausuntopyyntöpalvelu


rss Uutiset

24.5.2018 Uusi pohjoismainen tutkimus standardisoinnin taloudellisista hyödyistä

Uusi pohjoismainen tutkimus: standardien käyttö kasvattaa työn tuottavuutta ja yritysten kilpailukykyä – Suomessa potentiaalia vielä hyödyntämättä

Lue lisää

16.5.2018 Standardi takaa suomalaiselle Nightingale Healthille analyysien laadun

Laadunhallinta on merkittävässä asemassa suomalaisen terveysteknologiayrityksen Nightingale Health Oy:n tarjoamissa kaikissa palveluissa. Yritys on hankkinut sertifikaatin standardin SFS-EN ISO 13485 mukaisesta toiminnasta analyysien korkean laadun takaamiseksi. Vuonna 2013 perustettu yritys on kehittänyt kansainvälistä tunnustusta saaneen NMR (Nuclear Magnetic Resonance) –teknologiaan perustuvan verianalyysin parempaan sairauksien ennakointiin ja ennaltaehkäisyyn.

Lue lisää

14.5.2018 Ydinenergiateknologian kansainvälisen standardisoinnin yleiskokous Helsingissä

Kansainvälisen standardisoimisjärjestö ISO:n ydinenergiateknologian ja säteilyturvallisuuden vuoden 2018 viikon kestävä yleiskokous pidetään 14.-18. toukokuuta Helsingissä. Edellinen yleiskokous pidettiin vuonna 2016 Intiassa. Suomeen saapuu yli 150 alan asiantuntijaa noin 20 maasta mm. Japanista, Kiinasta, USA:sta, Venäjältä, Ranskasta, Saksasta, Intiasta ja Iso-Britanniasta. Osallistujat ovat pääsääntöisesti eri maiden ydinenergiateknologian ja säteilyturvallisuuden viranomaisia ja teollisuuden edustajia sekä tutkijoita. Mukana on myös ydinenergiayhteisöjen, kuten kansainvälisen atomienergiajärjestön IAEA:n edustajia.

Lue lisääSFSedu oppilaitosportaali

European Committee for Standardization

International Organization for Standardization