header ajankohtaista
A- A+

rss Uutiset

4.12.2017

Koneen Herlin: Standardisoinnin kehittäminen on yhtiölle liiketoimintakriittistä

Kone Oyj:n hallituksen puheenjohtajan Antti Herlinin (kuvassa) mielestä standardisoinnin kehittäminen on yhtiölle liiketoimintakriittistä. Kone Oyj osallistuu standardisointityöhön 68 maassa.

small_herlinKoneelle on tärkeää, että samat standardit ovat käytössä kaikkialla maailmassa. Kone on onnistunut tavoitteessaan hissialalla, missä 85 prosenttia kansainvälisistä standardeista on eurooppalaista alkuperää.  Hissitoiminnan kannalta standardisointi merkitsee turvallisuutta, ekologista tehokkuutta ja esteettömyyttä.

Herlin esitti näkemyksiään standardisoinnin tärkeydestä Metsta ry:n järjestämässä metalliteollisuuden standardisoinnin 70-vuotisjuhlassa marraskuun lopussa, josta Tekniikka ja Talous -lehti raportoi.

Kiina haluaa standardisointivaltaa

Tekniikka ja Talous –lehti nostaa esille myös Kiinan kasvaneen kiinnostuksen kansainväliseen standardisointiin. Kiina onkin nopeasti noussut johtavaksi tekijäksi kansainvälisessä standardisoinnissa ja osallistuu siihen voimakkaasti. Vielä 10 vuotta sitten kiinalaisten vetovastuulla oli viisi kansainvälisen standardisoimisjärjestö ISOn 238 teknisestä komiteasta kun nyt niitä on 35. Standardien hyödyt yhteiskunnalle ja yrityksille ovat mittavat useiden tutkimusten mukaan.

Standardisoinnin perinteisiä suurvaltoja ovat kansainvälisen kaupan suurvallat kuten USA, Saksa, Ranska, Britannia ja Japani. Pohjoismaista Ruotsi on aktiivisin standardisoinnin vallankäyttäjä ja sitä voidaan nimittää jopa standardisoinnin suurvallaksi. Sen vastuulla on muun muassa robotiikan kansainvälisiä standardeja. Ruotsi on myös aktiivinen eurooppalaisessa standardisoinnissa, jossa se edistää muun muassa terveysalan standardisointia.

(Kuva: Copyright KONE Corporation)

standardisoinnin vallankäyttäjät Suomen Standardisoimisliitto SFS_infograafi


Palaa otsikoihinSFS Kauppa

online.sfs.fi

Sahkobanneri_165x52_Uusi

Lausuntopyyntöpalvelu


rss Uutiset

15.2.2018 Talvilomalaisen turvallisuutta edistetään symbolein

Talvilomallaan voi törmätä turvallista liikkumista edistäviin symboleihin. Turvallisuutta ohjaavat symbolit ovat yleisiä etenkin laskettelukeskuksissa, joissa laskettelijan turvallisuutta edistetään kansainvälisillä turvallisuusmerkeillä. Talvilomalainen törmää turvallisuusmerkkeihin myös kaupungeissa, eikä lentokentillä niiltä voi välttyä.

Lue lisää

7.2.2018 Lue Terveydenhuollon ja laboratorioalan standardit 1/2018

SFS:n sähköisen uutiskirjeen Terveydenhuollon ja laboratorioalan standardit vuoden ensimmäinen numero on ilmestynyt. Sen aiheita ovat mm. in vitro -diagnostiikan standardit ja staattisen sähkön hallinta terveydenhuollon tiloissa.

Lue lisää

31.1.2018 Lue Johtamisen standardit -uutiskirje 1/2018

SFS:n sähköisen uutiskirjeen Johtamisen standardit kuluvan vuoden ensimmäinen numero on ilmestynyt. Sen aiheita ovat työterveyden ja työturvallisuuden johtamisen uusi standardi ISO 45001, uusi IT-johtamisen standardi datanhallintaan, testauslaboratorioiden pätevyysvaatimusten uusittu standardi ja standardin ISO 9001 käyttö.

Lue lisääSFSedu oppilaitosportaali

European Committee for Standardization

International Organization for Standardization