header ajankohtaista
A- A+

rss Uutiset

21.10.2016

Kovaselle ympäristöjärjestelmä on jatkuvaa parantamista

Kuljetusalan perheyritysryhmä Kovanen Yhtiöt Oy on käyttänyt viisi vuotta ISO 14001 –standardia toimintansa kehittämisessä. Nyt se on uusimassa ympäristöjärjestelmäänsä vuonna 2015 ilmestyneen standardin ISO 14001 päivitetyn version vaatimusten mukaiseksi.

kovanen9930eda215e1cbd8_400x400ar

Standardin käyttöönotossa keskiöön nousivat polttoaineen, veden, paperin ja sähkönkulutuksen seuraaminen ja systemaattiset toimet niiden vähentämiseksi huomioiden samalla liiketoiminnan vaatimukset. Kyseiset näkökohdat ovat edelleen Kovasen ympäristöjärjestelmän selkäranka.

- Viidessä vuodessa on menty paljon eteenpäin. Kalustoa on uusittu – ja uusitaan edelleen – ja polttoaineen kulutuksessa on päästy suuria prosenttilukuja alaspäin. Järjestelmien sähköistymisen myötä on paperinkulutus pudonnut murto-osaan vuosien takaisesta. Vaikka paljon on jo tehty, haastetta riittää myös tuleville vuosille. Erityisesti johdon rooli, strategiat ja sidosryhmien entistäkin tiiviimpi huomiointi korostuvat järjestelmän uudessa versiossa, pohtii myyntitiimin työntekijä Tiina Kallio yhtiöitten tiedotteessa.

Kovanen Yhtiöt Oy on vuonna 1978 perustettu kuljetusalan perheyritysryhmä, jonka omistaa Heikki Kovanen perheineen. Konsernin liiketoiminta jakautuu henkilökuljetuksiin ja tavaraliikenteeseen. Konsernin liikevaihto oli 32,88 miljoonaa euroa vuonna 2014 ja yrityksen palveluksessa työskentelee n. 600 työntekijää. Henkilökuljetustoiminnassa Kovanen on Suomen suurin täyden palvelun henkilökuljetusyritys.

Lisää aiheesta yhtiöitten tiedotteessa http://news.cision.com/fi/kovanen-yhtiot-oy/r/kovasen-ymparistojarjestelma-tayttaa-viisi-vuotta,c2101487

 


Palaa otsikoihinSFS Kauppa

online.sfs.fi

Sähköalan standardit SFSstä

Lausuntopyyntöpalvelu


rss Uutiset

28.6.2017 Uusia kansainvälisiä turvallisuusmerkkejä

Kansainväliseen turvallisuusmerkkien standardiin ISO 7010 on lisätty uusia merkkejä. Lisätyt merkit varoittavat seinään nojaamisesta, kertovat hätävasaran sijainnin ja varoittavat raskaana olevia uhkaavasta vaarasta. Myös alue, jossa ei saa laukaista ilotulitteita on saanut oman kieltomerkin. Merkin yhteyteen on lisättävä selittävä teksti viestin perillemenon varmistamiseksi.

Lue lisää

27.6.2017 Eurooppalainen standardisointi tukee digitalisointia

Eurooppalaiset standardisoimisjärjestöt CEN ja CENELEC tukevat laajasti digitalisointia, ilmenee järjestöjen juuri ilmestyneistä vuosikertomuksista.

Lue lisää

21.6.2017 Asuntosprinkleri ehkäisee tehokkaasti palovahinkoja

Asuntopalojen ehkäisyssä sprinklerit ovat osoittautuneet tehokkaaksi keinoksi säästää ihmishenkiä ja suojella omaisuutta tulipalolta. VTT:n tutkimusten (VTT tiedotteita 2527) mukaan sprinkleri alentaa palokuolemien ja loukkaantumisten todennäköisyyttä 70 - 90 %. Pohjoismaissa käytössä olevan asuntosprinkleristandardin pohjalta ollaan parhaillaan laatimassa eurooppalaista standardia. Sprinklereitä on käytetty jo yli sadan vuoden ajan.

Lue lisääSFSedu oppilaitosportaali

European Committee for Standardization

International Organization for Standardization