header kompassi
A- A+

rss Uutiset

30.5.2014

Lausuntopyyntö ISOn 2016-2020 strategiaan - Deadline 1.8.2014

Miten ISO-standardisointi voi hyödyttää suomalaisia paremmin vuonna 2020? Kansainvälinen standardisoimisjärjestö ISO laatii strategiaansa vuosille 2016 – 2020. ISO on globaali, merkittävä järjestö, joka tunnettuna brändinä ja kansainvälisen kaupan edistäjänä on myös Suomelle tärkeä.

ISOn toimintaympäristö on muuttunut paljon, ja tämä muutos jatkuu lähivuosina voimakkaana. Taloudelliset voimasuhteet maanosien ja valtioiden välillä muuttuvat, ympäristökysymykset nousevat yhä näkyvämmiksi, digitaaliset tuotteet ja sähköinen kaupankäynti aiheuttavat muutoksia tapaan tuottaa ja käyttää tietoa, asiakkaat vaativat yhä enemmän. ISOn tulee kyetä vastaamaan näihin haasteisiin – miten?


ISO pyytää strategiasuunnitelmaansa lausuntoa jäsenjärjestöiltään ja tärkeimmiltä sidosryhmiltään. Oheisessa dokumentissa annetaan taustatietoa, analysoidaan tulevaisuuden toimintaympäristöä ja pohditaan riskejä ja vahvuuksia, ja esitetään kahdeksan kysymystä, joihin toivotaan vastauksia.


Suomen Standardisoimisliitto SFS kansallisena standardisoinnin keskusjärjestönä pyytää Teitä ottamaan kantaa niihin kysymyksiin, jotka organisaationne ja toimintanne kannalta ovat Teille tärkeitä. Voitte lähettää SFS:ään kannanottonne vapaamuotoisesti, suomeksi tai englanniksi, keskittyen Teille olennaisiin havaintoihin ja kokemuksiinne ISO-standardisoinnin parissa ja ajatuksiinne ISOsta ja sen roolista tulevaisuudessa. SFS kokoaa ISOlle lähetettävän vastauksen ISOn määräpäivään mennessä.


Stakeholder consultation for ISO Strategies 2016-2020


Lisätietoja saa Susanna Vahtilalta, puh. 09 1499 3381, sähköposti susanna.vahtila(at)sfs.fi.


Vastauksenne tulee olla SFS:ssä (susanna.vahtila(at)sfs.fi) viimeistään perjantaina 1. elokuuta 2014.


Ystävällisin terveisin


Suomen Standardisoimisliitto SFS ry

Pekka Järvinen

toimitusjohtaja

Palaa otsikoihinSFS Kauppa

online.sfs.fi

Lausuntopyyntöpalvelu


rss Uutiset

17.1.2019 Euroopan komissio sponsoroi sähköisen laskutuksen (eInvoicing) käyttöönottoa – standardit käyttöön maksutta

Euroopan komission tavoitteena on siirtyä vuoden 2020 aikana julkisissa hankinnoissa sähköiseen laskutukseen. Saavuttaakseen tavoitteensa komissio sponsoroi julkisten hankintojen sähköisen laskutuksen standardien käyttöönottoa EU:n alueella. Kaksi sähköisen laskutuksen tärkeintä standardia on mahdollista hankkia SFS:n verkkokaupasta käyttäjälle maksutta.

Lue lisää

10.1.2019 Kattolamppujen pistokytkin muuttuu

Suomessa käytössä oleva kattovalaisimien pistoke uudistuu. Jo 30 vuotta on ollut käytössä helppokäyttöisiä ruotsalaiseen standardiin perustuvia pistokkeita, jotka ovat korvanneet perinteiset sokeripalat. Uusi pistoke perustuu vuonna 2009 eurooppalaiseksi standardiksi vahvistettuun maailmanlaajuiseen standardiin. Pohjoismaat hakivat ja saivat standardin käyttöönottoon kymmenen vuoden siirtymäajan, joka päättyy 1.4.2019.

Lue lisää

8.1.2019 SFS:n luettelo 1/2019 ilmestynyt

SFS:n luettelo 1/2019 on julkaistu SFS:n verkkosivuilla osoitteessa http://www.sfs.fi/luettelot . Luettelossa mainitaan loka-joulukuussa 2018 vahvistetut ja kumotut SFS-standardit sekä uusimmat CENin julkaisut. Luettelo julkaistaan neljä kertaa vuodessa. Luettelosivulla on myös linkki 5.12.2018 julkaistuun SFS:n kansalliseen työohjelmaan. Seuraava luettelo ilmestyy huhtikuussa 2019.

Lue lisääSFSedu oppilaitosportaali

European Committee for Standardization

International Organization for Standardization