header kompassi
A- A+

rss Uutiset

5.12.2018 8.25

Miten sosiaalista mediaa voi hyödyntää kriisitilanteissa?

Suomalaisia viestinnän asiantuntijoita kaivataan mukaan standardisointityöhön, joka koskee sosiaalisen median käyttöä kriisitilanteissa. Yhteiskunnan turvallisuuden alalta on olemassa runsaasti erilaisia standardeja ja niiden määrä kasvaa tasaisesti yhteiskunnallisten ja teknologisten muutosten tehostamana.

Sosiaalinen media on yksi yhteiskuntaa yhä muovaavista voimista. Asia tiedostetaan kansainvälisen standardisointiorganisaatio ISOn yhteiskunnan turvallisuuden standardisointiin keskittyvässä teknisessä komiteassa (ISO/TC 292 Society and resilience). Komitea on käynnistänyt uuden standardisointihankkeen, jonka tarkoituksena on määrittää yhteiset toimintatavat hätä- ja katastrofitilanteiden viestinnälle sosiaalisessa mediassa.

Kyseeseen tulee hyvin laaja spektri erilaisia turvallisuuteen kytköksissä olevia tilanteita, joista on hyödyllistä viestiä myös sosiaalisen median kanavia pitkin. Tarkoitus on laatia kansainväliset ohjeet kaikille osapuolille: julkiselle hallinnolle, muille organisaatioille ja myös yksityishenkilöille.

Hanketta työstävä työryhmä etsii nyt ympäri maailman viestinnän asiantuntijoita, joilla on kokemusta monipuolisesta viestinnästä sosiaalisessa mediassa. Erityisen toivottuja ovat ammattilaiset, joille on kertynyt kokemusta sekä turvallisuuden että siihen kytkeytyvän viestinnän hallinnasta.

Suomen Standardisoimisliitto SFS ry koordinoi alan standardisointiin osallistumista ja vaikuttamista. Lähde mukaan omalla panostuksellasi ja ota yhteyttä SFS:n asiantuntijaan Janne Kalliin.

Lisätietoja:
Janne Kalli, asiantuntija, Suomen Standardisoimisliitto SFS ry
etunimi.sukunimi@sfs.fi
09 1499 3371Palaa otsikoihinSFS Kauppa

online.sfs.fi

Lausuntopyyntöpalvelu


rss Uutiset

14.2.2019 Lue SFS News 1/2019

SFS News -uutiskirjeen kuluvan vuoden ensimmäinen numero on ilmestynyt. Sen aiheita ovat mm. kattovalaisimien uusi pistoke, valokuvauksen standardit ja katolta putoavasta lumesta varoittava merkki.

Lue lisää

7.2.2019 Suomen johdolla reilulle datataloudelle yhteiset tekniset vaatimusmäärittelyt Eurooppaan

IHAN - Ihmislähtöinen datatalous on Sitran hanke, jonka tarkoituksena on rakentaa reilun ja sujuvan datatalouden perustuksia. Hanke pyrkii saamaan ihmiset tietoisemmiksi oikeuksistaan ja antamaan työkaluja omien tietojen hallintaan verkossa.

Lue lisää

6.2.2019 SFS hakee tietojärjestelmäpäällikköä

Haemme Helsinkiin, tietohallintoomme tietojärjestelmäpäälliköksi monipuolista osaajaa.

Lue lisääSFSedu oppilaitosportaali

European Committee for Standardization

International Organization for Standardization