header ajankohtaista
A- A+

rss Uutiset

30.4.2018

Päihtyneiltä kielletty

Kevään juhlan lähestyessä ja vappumielen vallatessa sielun on oltava tarkkana, jotta iloinen juhlapäivä saa jatkua arvonsa mukaan ilman ikäviä keskeytyksiä.

Kansainvälinen standardisointiorganisaatio ISO julkaissut kieltomerkin, jonka tarkoitus on estää päihtyneitä henkilöitä joutumasta vaarallisiin tilanteisiin. Kieltomerkki on julkaistu standardin ISO 7010 muutososassa 8, joka tullaan myös vahvistamaan eurooppalaiseksi ja kansalliseksi standardiksi Suomessa.


Merkki ei ole vielä yleistynyt, mutta näin vapun aikaan SFS haluaa muistuttaa sen olemassaolosta. Merkin nähdessään on syytä tarkastaa oma ja läheistensä vappukunto ja tarvittaessa siirtyä merkin vaikutusalueen ulkopuolelle


SFS toivottaa iloista ja turvallista vapun juhlintaa!Paihtyneilta_kielletty_ISO7010
Uusi merkki kieltää päihtyneitä henkilöitä ryhtymästä vaarallisiin toimiin.


Palaa otsikoihinSFS Kauppa

online.sfs.fi

Lausuntopyyntöpalvelu


rss Uutiset

15.8.2018 Lue Johtamisen standardit 3/2018

SFS:n sähköisen uutiskirjeen Johtamisen standardit numero 3/2018 on ilmestynyt. Siinä käsitellään mm. työterveys- ja työturvallisuusjärjestelmästandardin ISO 45001 soveltamista, projektinhallintaa, kiertotaloutta ja johtamisjärjestelmien auditoinnin uusittua standardia.

Lue lisää

9.8.2018 Suurjännitesähköasennusten standardi päivitetty

SFS on julkaissut kesäkuussa 2018 standardista SFS 6001 Suurjännitesähköasennukset uusitun painoksen. Standardi koskee nimellisjännitteeltään yli 1 kilovoltin sähköasennuksia ja sitä käytetään sekä sähkönjakeluverkoissa että teollisuudessa.

Lue lisää

8.8.2018 Uusittu auditointistandardi ISO 19011 vahvistettu SFS-standardiksi

Uusittu kansainvälinen auditointistandardi Guidelines for auditing management systems (ISO 19011:2018) on hyväksytty eurooppalaiseksi standardiksi ja vahvistettu englanninkielisenä SFS-standardiksi tunnuksella SFS-EN ISO 19011:2018. Erilaisia hallintajärjestelmästandardeja eli johtamisen standardeja toiminnassaan hyödyntävät organisaatiot hyötyvät standardista laajasti.

Lue lisääSFSedu oppilaitosportaali

European Committee for Standardization

International Organization for Standardization