header kompassi
A- A+

rss Uutiset

12.4.2018

Perjantaina on Tapaturmapäivä

Perjantaina 13. huhtikuuta järjestettävä Tapaturmapäivä kiinnittää suomalaisten huomion tapaturmiin ja niiden ehkäisyyn. Tänä vuonna Tapaturmapäivänä kiinnitetään huomiota erityisesti miesten tapaturmiin.

Tapaturmapäivä_Facebook_1200x628_logo_ja_teksti
Tapaturmakuolleisuus on korkeampaa työikäisillä miehillä kuin naisilla. Miesten tapaturmakuolleisuus on vähentynyt viime vuosina, mutta edelleen työikäisten tapaturmaisesti aiheutuneista kuolemista 80 % sattuu miehille.


Suurin osa miehille sattuvista tapaturmista olisi vältettävissä omilla valinnoilla: tunnistamalla vaaran paikat, käyttämällä turvavälineitä, arvioimalla riskit ennalta ja vähentämällä kikkailua.

Tiesithän, että standardeilla edistetään turvallisuutta. Ne voivat jopa olla ensisijainen tapaturmia vähentävä tekijä.

Esimerkiksi rakennustyömailla kiinnitetään huomiota turvavarusteiden käyttöön.  Silmiensuojainten on täytettävä standardin SFS-EN 166 vaatimukset ja suojakypärän standardin SFS-EN 397 vaatimukset. Työn turvallisuussuunnitelman vaatiessa on käytettävä standardin SFS-EN 352 vaatimukset täyttäviä kuulonsuojaimia.

skanska henkilönsuojain IMG_4821
Työmatkoilla ja vapaa-aikana pyöräillessä on viisasta käyttää standardin SFS-EN 1078 vaatimusten mukaista polkupyöräilijän kypärää. Sen suoja perustuu kahteen asiaan. Kypärän paksuus suojaa iskuilta. Lisäksi pintamateriaalin tarkoitus on liukua asfalttia tai auton tuulilasia pitkin ja suojata siten törmänneen pyöräilijän päätä äkkipysähdykseltä.


Kotona standardin SFS-EN 14604 vaatimukset täyttävät palovaroittimet voivat pelastaa ihmishenkiä. Palovaroittimet on syytä uusia aika ajoin. Varoittimissa on mainittu ajankohta, jolloin ne on syytä uusia.

Tapaturmapäivää vietetään aina, kun on perjantai ja 13. päivä. Tänä vuonna näin on kaksi kertaa: 13. huhtikuuta ja 13. heinäkuuta.

Materiaaleja ja lisätietoa Tapaturmapäivästä.

 


Palaa otsikoihinSFS Kauppa

online.sfs.fi

Lausuntopyyntöpalvelu


rss Uutiset

5.12.2018 Miten sosiaalista mediaa voi hyödyntää kriisitilanteissa?

Suomalaisia viestinnän asiantuntijoita kaivataan mukaan standardisointityöhön, joka koskee sosiaalisen median käyttöä kriisitilanteissa. Yhteiskunnan turvallisuuden alalta on olemassa runsaasti erilaisia standardeja ja niiden määrä kasvaa tasaisesti yhteiskunnallisten ja teknologisten muutosten tehostamana.

Lue lisää

4.12.2018 Lue SFS News 4/2018

SFS:n sähköisen uutiskirjeen SFS News kuluvan vuoden neljäs numero on ilmestynyt. Siinä ovat esillä mm. mittayksikköjen uudet määritelmät, SFS:n 7.11. järjestämä tapahtuma "Viennin ja kilpailukyvyn suurin salaisuus", älykkäisiin kaupunkeihin liittyvä standardisointi ja SI-opas.

Lue lisää

4.12.2018 Genomiikan tietotekniikan standardisointi käynnistymässä

Genomiikka muuttaa merkittävästi lääketiedettä – se mahdollistaa uudenlaisten lääkkeiden kehittämisen, tarkentaa syöpähoitoja ja tarjoaa uudenlaisia menetelmiä perinnöllisten tautien diagnostiikkaan. Myös genomiikan tietotekniikan kehitys on tällä hetkellä hyvin aktiivista, niinpä standardien kehittäjäjoukko kaipaa lisää asiantuntijoita mukaan työhön.

Lue lisääSFSedu oppilaitosportaali

European Committee for Standardization

International Organization for Standardization