header kompassi
A- A+

rss Uutiset

12.4.2018

Perjantaina on Tapaturmapäivä

Perjantaina 13. huhtikuuta järjestettävä Tapaturmapäivä kiinnittää suomalaisten huomion tapaturmiin ja niiden ehkäisyyn. Tänä vuonna Tapaturmapäivänä kiinnitetään huomiota erityisesti miesten tapaturmiin.

Tapaturmapäivä_Facebook_1200x628_logo_ja_teksti
Tapaturmakuolleisuus on korkeampaa työikäisillä miehillä kuin naisilla. Miesten tapaturmakuolleisuus on vähentynyt viime vuosina, mutta edelleen työikäisten tapaturmaisesti aiheutuneista kuolemista 80 % sattuu miehille.


Suurin osa miehille sattuvista tapaturmista olisi vältettävissä omilla valinnoilla: tunnistamalla vaaran paikat, käyttämällä turvavälineitä, arvioimalla riskit ennalta ja vähentämällä kikkailua.

Tiesithän, että standardeilla edistetään turvallisuutta. Ne voivat jopa olla ensisijainen tapaturmia vähentävä tekijä.

Esimerkiksi rakennustyömailla kiinnitetään huomiota turvavarusteiden käyttöön.  Silmiensuojainten on täytettävä standardin SFS-EN 166 vaatimukset ja suojakypärän standardin SFS-EN 397 vaatimukset. Työn turvallisuussuunnitelman vaatiessa on käytettävä standardin SFS-EN 352 vaatimukset täyttäviä kuulonsuojaimia.

skanska henkilönsuojain IMG_4821
Työmatkoilla ja vapaa-aikana pyöräillessä on viisasta käyttää standardin SFS-EN 1078 vaatimusten mukaista polkupyöräilijän kypärää. Sen suoja perustuu kahteen asiaan. Kypärän paksuus suojaa iskuilta. Lisäksi pintamateriaalin tarkoitus on liukua asfalttia tai auton tuulilasia pitkin ja suojata siten törmänneen pyöräilijän päätä äkkipysähdykseltä.


Kotona standardin SFS-EN 14604 vaatimukset täyttävät palovaroittimet voivat pelastaa ihmishenkiä. Palovaroittimet on syytä uusia aika ajoin. Varoittimissa on mainittu ajankohta, jolloin ne on syytä uusia.

Tapaturmapäivää vietetään aina, kun on perjantai ja 13. päivä. Tänä vuonna näin on kaksi kertaa: 13. huhtikuuta ja 13. heinäkuuta.

Materiaaleja ja lisätietoa Tapaturmapäivästä.

 


Palaa otsikoihinSFS Kauppa

online.sfs.fi

Lausuntopyyntöpalvelu


rss Uutiset

19.9.2018 Muutoksia rakenteellisten teräsrakenteiden (EN 1090) vaatimuksiin

Rakenteellisten teräsrakenteiden (EN 1090) teknisiin vaatimuksiin on tullut muutoksia. Konepajalla on vuoden 2018 loppuun asti aikaa käydä läpi oma toimintansa ja sopeuttaa sen kirjallisessa kuvauksessa, FPC-manuaalissa, esitetyt tekniset vaatimukset uuden standardin SFS-EN 1090-2:2018 mukaisiksi.

Lue lisää

19.9.2018 Sähköpostiliikenne takkuaa

SFS:n verkkoyhteyksissä on häiriöitä eikä SFS voi tällä hetkellä vastaanottaa sähköposteja. Vikaa korjataan parhaillaan. Parhaiten tavoitat meidät puhelimitse.

Lue lisää

18.9.2018 Standardi mahdollistaa rajat ylittävän kaupan sähköisen laskutuksen

Uusi lakiesitys sähköisestä laskutuksesta pyrkii tehostamaan ja lisäämään verkkolaskujen käyttöä. Laki pohjaa eurooppalaisen standardisoimisjärjestön CENin standardiin, joka korvaa EU- ja Efta-maiden omat standardit.

Lue lisääSFSedu oppilaitosportaali

European Committee for Standardization

International Organization for Standardization