header ajankohtaista
A- A+

rss Uutiset

12.4.2018

Perjantaina on Tapaturmapäivä

Perjantaina 13. huhtikuuta järjestettävä Tapaturmapäivä kiinnittää suomalaisten huomion tapaturmiin ja niiden ehkäisyyn. Tänä vuonna Tapaturmapäivänä kiinnitetään huomiota erityisesti miesten tapaturmiin.

Tapaturmapäivä_Facebook_1200x628_logo_ja_teksti
Tapaturmakuolleisuus on korkeampaa työikäisillä miehillä kuin naisilla. Miesten tapaturmakuolleisuus on vähentynyt viime vuosina, mutta edelleen työikäisten tapaturmaisesti aiheutuneista kuolemista 80 % sattuu miehille.


Suurin osa miehille sattuvista tapaturmista olisi vältettävissä omilla valinnoilla: tunnistamalla vaaran paikat, käyttämällä turvavälineitä, arvioimalla riskit ennalta ja vähentämällä kikkailua.

Tiesithän, että standardeilla edistetään turvallisuutta. Ne voivat jopa olla ensisijainen tapaturmia vähentävä tekijä.

Esimerkiksi rakennustyömailla kiinnitetään huomiota turvavarusteiden käyttöön.  Silmiensuojainten on täytettävä standardin SFS-EN 166 vaatimukset ja suojakypärän standardin SFS-EN 397 vaatimukset. Työn turvallisuussuunnitelman vaatiessa on käytettävä standardin SFS-EN 352 vaatimukset täyttäviä kuulonsuojaimia.

skanska henkilönsuojain IMG_4821
Työmatkoilla ja vapaa-aikana pyöräillessä on viisasta käyttää standardin SFS-EN 1078 vaatimusten mukaista polkupyöräilijän kypärää. Sen suoja perustuu kahteen asiaan. Kypärän paksuus suojaa iskuilta. Lisäksi pintamateriaalin tarkoitus on liukua asfalttia tai auton tuulilasia pitkin ja suojata siten törmänneen pyöräilijän päätä äkkipysähdykseltä.


Kotona standardin SFS-EN 14604 vaatimukset täyttävät palovaroittimet voivat pelastaa ihmishenkiä. Palovaroittimet on syytä uusia aika ajoin. Varoittimissa on mainittu ajankohta, jolloin ne on syytä uusia.

Tapaturmapäivää vietetään aina, kun on perjantai ja 13. päivä. Tänä vuonna näin on kaksi kertaa: 13. huhtikuuta ja 13. heinäkuuta.

Materiaaleja ja lisätietoa Tapaturmapäivästä.

 


Palaa otsikoihinSFS Kauppa

online.sfs.fi

Sahkobanneri_165x52_Uusi

Lausuntopyyntöpalvelu


rss Uutiset

20.6.2018 Kansainvälinen elintarviketurvallisuuden hallintajärjestelmästandardi uusittu

Kansainvälinen standardisoimisjärjestö ISO on julkaissut uuden version elintarviketurvallisuuden hallintajärjestelmiä käsittelevästä standardista ISO 22000. Standardi korvaa vuonna 2005 ilmestyneen ensimmäisen version. ISO 22000:2018 tulee ladattavaksi SFS:n verkkokauppaan 26.6.2018.

Lue lisää

20.6.2018 Standardisointi mukana EU:n seuraavan kauden tutkimuksen puiteohjelmassa

Euroopan komissio on julkaissut 7.6.2018 ehdotuksensa seuraavien vuosien tutkimuksen puiteohjelmaksi ”Euroopan horisontti (FP9)”. Eurooppalaiset standardisoimisjärjestöt CEN ja CENELEC toivottavat tervetulleeksi EU:n teollisuuden maailmanlaajuiselle kilpailukyvylle keskeisen ehdotuksen. Ehdotuksen toinen artikla mainitsee standardisoinnin keskeiseksi avaintyökaluksi tutkimuksen ja innovaatioiden levittämisessä.

Lue lisää

20.6.2018 Työterveys- ja työturvallisuusjohtamisen standardi saa jatkoa

Kansainvälisen standardisoimisjärjestön ISOn tekninen komitea ISO/TC 283 Occupational health and safety management sai maaliskuussa 2018 valmiiksi työterveys- ja työturvallisuusjohtamisen standardin ISO 45001. Komitean työtä on päätetty jatkaa. Keskeinen tavoite on standardin ISO 45001 ylläpito sekä standardin käyttöönottoa ja soveltamista tukevien ohjestandardien laadinta huomioiden mm pk-yritysten tarpeet.

Lue lisääSFSedu oppilaitosportaali

European Committee for Standardization

International Organization for Standardization