header ajankohtaista
A- A+

rss Uutiset

8.2.2017

Puettavien älylaitteiden standardisointi tehostuu

Puettavalle teknologialle nähdään lukuisia sovelluksia terveydenhuollossa. Näitä ovat mm. terveydentilan reaaliaikainen seuranta, etävalvonta ja muut vastaavat sovellukset joilla voidaan parantaa sairauksien hoitoa, terveydentilan seurantaa ja tukea mm. ikääntyvien henkilöiden turvallista kotona asumista.

Terveydenhuollon lisäksi näillä teknologioilla on paljon käyttöä myös kuntoilu-, hyvinvointipalvelu-, turvallisuus- ja monilla muilla sektoreilla.


Puettavien älylaitteiden standardisointia koordinoimaan tullaan keväällä 2017 perustamaan uusi kansainvälisen sähköalan standardisoimisjärjestön IEC:n komitea, jonka työnimenä on Wearable Electronic Devices and Technologies.


Komitean alaan kuuluvat erilaiset puettavat elektroniset laitteet, antureita ja liityntälaitteita sisältävät tekstiilit, ihoon tarralla kiinnittyvät laitteet sekä syötävät materiaalit, laitteet ja niihin liittyvät teknologiat. Standardisoitavia asioita ovat mm. liityntä- ja kommunikaatioteknologiat, yhteensopivuusasiat sekä toimivuus tunnetusti vaikeassa käyttöympäristössä. Älyvaatteita kun tarvitsee pestä siinä kuin tavallisiakin.


Uuden komitean toiminta-alue sivuaa monia muita teknisiä komiteoita joten näiden kanssa on tarkoitus tehdä läheistä yhteistyötä.


Lisätietoja: Arto Sirviö, SESKO


Palaa otsikoihinSFS Kauppa

online.sfs.fi

Sähköalan standardit SFSstä

Lausuntopyyntöpalvelu


rss Uutiset

10.8.2017 Sähköasennusstandardin SFS 6000 uusiminen loppusuoralla

Kaikkiaan 39 standardin uusittu pienjännitesähköasennuksia käsittelevä SFS 6000 -standardisarja julkaistaan elokuun lopulla. Standardit kootaan myös syksyllä julkaistavaan SFS-käsikirjaan 600-1. Sarja on uusittu viimeksi vuonna 2012 ja sen jälkeen esikuvastandardeihin on tullut runsaasti muutoksia. Ne on huomioitu uusituissa SFS 6000 -sarjan standardeissa.

Lue lisää

7.8.2017 Eurooppalaiset standardit lisäävät kilpailukykyä kaupan esteitä poistamalla

Standardit esillä pääministerien kirjoituksessa EU:n eduista

Lue lisääSFSedu oppilaitosportaali

European Committee for Standardization

International Organization for Standardization