header ajankohtaista
A- A+

rss Uutiset

8.2.2017

Puettavien älylaitteiden standardisointi tehostuu

Puettavalle teknologialle nähdään lukuisia sovelluksia terveydenhuollossa. Näitä ovat mm. terveydentilan reaaliaikainen seuranta, etävalvonta ja muut vastaavat sovellukset joilla voidaan parantaa sairauksien hoitoa, terveydentilan seurantaa ja tukea mm. ikääntyvien henkilöiden turvallista kotona asumista.

Terveydenhuollon lisäksi näillä teknologioilla on paljon käyttöä myös kuntoilu-, hyvinvointipalvelu-, turvallisuus- ja monilla muilla sektoreilla.


Puettavien älylaitteiden standardisointia koordinoimaan tullaan keväällä 2017 perustamaan uusi kansainvälisen sähköalan standardisoimisjärjestön IEC:n komitea, jonka työnimenä on Wearable Electronic Devices and Technologies.


Komitean alaan kuuluvat erilaiset puettavat elektroniset laitteet, antureita ja liityntälaitteita sisältävät tekstiilit, ihoon tarralla kiinnittyvät laitteet sekä syötävät materiaalit, laitteet ja niihin liittyvät teknologiat. Standardisoitavia asioita ovat mm. liityntä- ja kommunikaatioteknologiat, yhteensopivuusasiat sekä toimivuus tunnetusti vaikeassa käyttöympäristössä. Älyvaatteita kun tarvitsee pestä siinä kuin tavallisiakin.


Uuden komitean toiminta-alue sivuaa monia muita teknisiä komiteoita joten näiden kanssa on tarkoitus tehdä läheistä yhteistyötä.


Lisätietoja: Arto Sirviö, SESKO


Palaa otsikoihinSFS Kauppa

online.sfs.fi

Sahkobanneri_165x52_Uusi

Lausuntopyyntöpalvelu


rss Uutiset

16.11.2017 Henkilöiden tunnistaminen videovalvonnasta helpottuu

Kokovartalokuvaus on tunnistustapa, jota käytetään kasvontunnistuksen lisäksi rikostutkinnan tarpeisiin. Se mahdollistaa paremmat tunnistamismahdollisuudet esimerkiksi videovalvonnan kuvasta verrattuna kasvotunnistamisessa käytettävään passikuvaan. Lisääntyneen maiden välisen liikkuvuuden seurauksena saumattoman henkilöiden tunnistustiedon hyödyntäminen kansainvälisellä tasolla on myös noussut entistä merkittävämpään rooliin. Alan kansainvälisiä standardeja kehitetään tällä hetkellä aktiivisesti ja suomalaiset asiantuntijat toimivat standardisoinnissa keskeisessä roolissa.

Lue lisää

8.11.2017 Uusin Presiis ilmestynyt

Mitä lohkoketjuteknologia on ja miten standardit liittyvät siihen? Mitä tekemistä Alvar Aallolla on ollut standardisoinnin kanssa? Entä mitä mieltä Teknologiateollisuus ry:n toimitusjohtaja Jorma Turunen on Suomen kilpailukyvystä? Lue Presiis 2/2017 niin tiedät.

Lue lisääSFSedu oppilaitosportaali

European Committee for Standardization

International Organization for Standardization