header ajankohtaista
A- A+

Uutiset

2.3.2017

Riskienhallinnan standardi lausuntovaiheessa

Ehdotus uusituksi riskienhallinnan kansainväliseksi standardiksi ISO 31000 on edennyt lausuntovaiheeseen. Vuodesta 2009 käytössä olleesta standardista on pyritty tekemään entistä selkeämpi.

Tavoitteeseen pyritään käyttämällä yksinkertaista kieltä ilmaisemaan riskienhallinnan perusasioita tavalla, joka on ymmärrettävä käyttäjille. Esimerkiksi riskienhallinnan nykyisen standardin 11 periaatetta on tiivistetty 9 periaatteeksi. Keskeinen periaate on edelleen arvon luominen ja säilyttäminen riskienhallinnalla.

 

Standardi sisältää ohjeita tehokkaan riskienhallinnan hyödyistä ja arvosta ja sen tulisi auttaa organisaatioita paremmin ymmärtämään ja käsittelemään kohtaamiaan epävarmuuksia. Standardin pääviestinä on jatkossakin riskienhallinnan integrointi strategiseen ja operatiiviseen hallintajärjestelmään.

 

Standardi on suunnattu kaikille organisaatioille kaikissa maissa. Standardin odotetaan valmistuvan vuoden 2017 lopussa tai vuoden 2018 alussa.

 

Standardiehdotukseen ISO/DIS 31000 Risk management – Guidelines voi perehtyä SFS:n Lausuntopyyntöpalvelussa http://lausunto.sfs.fi  15.4.2017 asti. 

 


Palaa otsikoihinSFS Kauppa

online.sfs.fi

Sähköalan standardit SFSstä

Lausuntopyyntöpalvelu


rss Uutiset

21.4.2017 Elintarvikkeiden autenttisuudesta laaditaan suositukset

Projektin tavoitteena on laatia konsensukseen perustuvia suosituksia ydintermien ja käsitteiden määritelmille ja luoda periaatteet ja perusvaatimukset ruokaan liittyvään autenttisuuteen. Tuloksena syntyvä dokumentti tarjoaa parhaitten käytäntöjen suosituksia viestintään ja työhön tulevaisuudessa, joka liittyy elintarvikkeiden autenttisuuteen sekä auttaa varmistamaan elintarvikkeiden autenttisuutta.

Lue lisää

11.4.2017 Lääkinnällisten laitteiden asetukset on hyväksytty

Lääkinnällisten laitteiden asetukset on hyväksytty EU:n parlamentissa 5.4.2017. Lääkinnällisiä laitteita ovat esimerkiksi piilolinssit, anestesia- ja hengityslaitteet, sydämentahdistimet, rintaimplantit ja lonkkaproteesit.

Lue lisää

6.4.2017 Sinituote Oy panostaa laatuun, turvallisuuteen ja ympäristöasioihin

Kokemäellä sijaitsevan Sinituote Oy:n tehtaat kehittävät toimintansa laatua, turvallisuutta ja ympäristöasioita standardien avulla.

Lue lisääSFSedu oppilaitosportaali

European Committee for Standardization

International Organization for Standardization

rss Tuoteuutiset

22.3.2017 Uusimmat tuoteuutiset löytyvät verkkokaupasta

Tuoteuutiset kerrotaan SFS Kaupan -verkkosivuilla.

Lue lisää