header ajankohtaista
A- A+

rss Uutiset

2.3.2017

Riskienhallinnan standardi lausuntovaiheessa

Ehdotus uusituksi riskienhallinnan kansainväliseksi standardiksi ISO 31000 on edennyt lausuntovaiheeseen. Vuodesta 2009 käytössä olleesta standardista on pyritty tekemään entistä selkeämpi.

Tavoitteeseen pyritään käyttämällä yksinkertaista kieltä ilmaisemaan riskienhallinnan perusasioita tavalla, joka on ymmärrettävä käyttäjille. Esimerkiksi riskienhallinnan nykyisen standardin 11 periaatetta on tiivistetty 9 periaatteeksi. Keskeinen periaate on edelleen arvon luominen ja säilyttäminen riskienhallinnalla.

 

Standardi sisältää ohjeita tehokkaan riskienhallinnan hyödyistä ja arvosta ja sen tulisi auttaa organisaatioita paremmin ymmärtämään ja käsittelemään kohtaamiaan epävarmuuksia. Standardin pääviestinä on jatkossakin riskienhallinnan integrointi strategiseen ja operatiiviseen hallintajärjestelmään.

 

Standardi on suunnattu kaikille organisaatioille kaikissa maissa. Standardin odotetaan valmistuvan vuoden 2017 lopussa tai vuoden 2018 alussa.

 

Standardiehdotukseen ISO/DIS 31000 Risk management – Guidelines voi perehtyä SFS:n Lausuntopyyntöpalvelussa http://lausunto.sfs.fi  15.4.2017 asti. 

 


Palaa otsikoihinSFS Kauppa

online.sfs.fi

Sahkobanneri_165x52_Uusi

Lausuntopyyntöpalvelu


rss Uutiset

20.10.2017 Johtavat teollisuusmaat: digitalisoituva maailma tarvitsee standardeja

Digitaalisesti kehittyvä maailma tarvitsee vapaaehtoisia kansainvälisiä ja markkinoiden tarpeisiin perustuvia standardeja, todetaan johtavien teollisuusmaiden ICT- ja teollisuusministerien syyskuussa Italian Torinossa pidetyn G7-kokouksen julkilausumassa.

Lue lisää

11.10.2017 Standardit auttavat energiansäästössä

Kansainvälinen standardisoimisjärjestö ISO on julkaissut yli 200 standardia energiatehokkuudesta ja uusituvista luonnonvaroista. Energiatehokkuus ja vähän hiilidioksidipäästöjä tuottavat energiateknologiat voivat auttaa ilmastonmuutoksen hillinnässä, energiaturvallisuudessa ja energian saatavuudessa. Mutta maailmanlaajuisessa käyttöönotossa tarvitaan standardeja.

Lue lisääSFSedu oppilaitosportaali

European Committee for Standardization

International Organization for Standardization