header ajankohtaista
A- A+

rss Uutiset

2.3.2017

Riskienhallinnan standardi lausuntovaiheessa

Ehdotus uusituksi riskienhallinnan kansainväliseksi standardiksi ISO 31000 on edennyt lausuntovaiheeseen. Vuodesta 2009 käytössä olleesta standardista on pyritty tekemään entistä selkeämpi.

Tavoitteeseen pyritään käyttämällä yksinkertaista kieltä ilmaisemaan riskienhallinnan perusasioita tavalla, joka on ymmärrettävä käyttäjille. Esimerkiksi riskienhallinnan nykyisen standardin 11 periaatetta on tiivistetty 9 periaatteeksi. Keskeinen periaate on edelleen arvon luominen ja säilyttäminen riskienhallinnalla.

 

Standardi sisältää ohjeita tehokkaan riskienhallinnan hyödyistä ja arvosta ja sen tulisi auttaa organisaatioita paremmin ymmärtämään ja käsittelemään kohtaamiaan epävarmuuksia. Standardin pääviestinä on jatkossakin riskienhallinnan integrointi strategiseen ja operatiiviseen hallintajärjestelmään.

 

Standardi on suunnattu kaikille organisaatioille kaikissa maissa. Standardin odotetaan valmistuvan vuoden 2017 lopussa tai vuoden 2018 alussa.

 

Standardiehdotukseen ISO/DIS 31000 Risk management – Guidelines voi perehtyä SFS:n Lausuntopyyntöpalvelussa http://lausunto.sfs.fi  15.4.2017 asti. 

 


Palaa otsikoihinSFS Kauppa

online.sfs.fi

Sähköalan standardit SFSstä

Lausuntopyyntöpalvelu


rss Uutiset

28.6.2017 Uusia kansainvälisiä turvallisuusmerkkejä

Kansainväliseen turvallisuusmerkkien standardiin ISO 7010 on lisätty uusia merkkejä. Lisätyt merkit varoittavat seinään nojaamisesta, kertovat hätävasaran sijainnin ja varoittavat raskaana olevia uhkaavasta vaarasta. Myös alue, jossa ei saa laukaista ilotulitteita on saanut oman kieltomerkin. Merkin yhteyteen on lisättävä selittävä teksti viestin perillemenon varmistamiseksi.

Lue lisää

27.6.2017 Eurooppalainen standardisointi tukee digitalisointia

Eurooppalaiset standardisoimisjärjestöt CEN ja CENELEC tukevat laajasti digitalisointia, ilmenee järjestöjen juuri ilmestyneistä vuosikertomuksista.

Lue lisää

21.6.2017 Asuntosprinkleri ehkäisee tehokkaasti palovahinkoja

Asuntopalojen ehkäisyssä sprinklerit ovat osoittautuneet tehokkaaksi keinoksi säästää ihmishenkiä ja suojella omaisuutta tulipalolta. VTT:n tutkimusten (VTT tiedotteita 2527) mukaan sprinkleri alentaa palokuolemien ja loukkaantumisten todennäköisyyttä 70 - 90 %. Pohjoismaissa käytössä olevan asuntosprinkleristandardin pohjalta ollaan parhaillaan laatimassa eurooppalaista standardia. Sprinklereitä on käytetty jo yli sadan vuoden ajan.

Lue lisääSFSedu oppilaitosportaali

European Committee for Standardization

International Organization for Standardization