header kompassi
A- A+

rss Uutiset

24.10.2018

Standardeilla kohti YK:n kestävän kehityksen tavoitteita

Tänään 24.10.2018 juhlistetaan kansainvälistä YK:n päivää. Juhlapäiväksi on valikoitunut Yhdistyneiden kansakuntien peruskirjan käyttöönottamisen päivä; YK perustettiin tasan 70 vuotta sitten.

Kansainvälinen standardisoimisjärjestö ISO ja Yhdistyneet kansakunnat ovat aloittaneet yhteistyön kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamiseksi. Standardien avulla yritykset ja erilaiset organisaatiot voivat vastata YK:n asettamiin kestävän kehityksen tavoitteisiin. Tavoitteita on 17, ja niiden päämääränä on parempi maailma meille kaikille.

Organisaatiot hyötyvät standardeista monella tapaa. Standardit auttavat löytämään entistä parempia ratkaisuja niin johtamiseen kuin monenlaisiin teknisiin vaatimuksiin. Samalla standardit vastaavat myös useisiin YK:n asettamiin kestävän kehityksen tavoitteisiin. ISO on kartoittanut käytetyimpiä standardejaan ja määritellyt, mihin YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin ne vastaavat.  

>> Lue lisää: Standardit kestävän kehityksen tukena


Palaa otsikoihinSFS Kauppa

online.sfs.fi

Lausuntopyyntöpalvelu


rss Uutiset

17.1.2019 Euroopan komissio sponsoroi sähköisen laskutuksen (eInvoicing) käyttöönottoa – standardit käyttöön maksutta

Euroopan komission tavoitteena on siirtyä vuoden 2020 aikana julkisissa hankinnoissa sähköiseen laskutukseen. Saavuttaakseen tavoitteensa komissio sponsoroi julkisten hankintojen sähköisen laskutuksen standardien käyttöönottoa EU:n alueella. Kaksi sähköisen laskutuksen tärkeintä standardia on mahdollista hankkia SFS:n verkkokaupasta käyttäjälle maksutta.

Lue lisää

10.1.2019 Kattolamppujen pistokytkin muuttuu

Suomessa käytössä oleva kattovalaisimien pistoke uudistuu. Jo 30 vuotta on ollut käytössä helppokäyttöisiä ruotsalaiseen standardiin perustuvia pistokkeita, jotka ovat korvanneet perinteiset sokeripalat. Uusi pistoke perustuu vuonna 2009 eurooppalaiseksi standardiksi vahvistettuun maailmanlaajuiseen standardiin. Pohjoismaat hakivat ja saivat standardin käyttöönottoon kymmenen vuoden siirtymäajan, joka päättyy 1.4.2019.

Lue lisää

8.1.2019 SFS:n luettelo 1/2019 ilmestynyt

SFS:n luettelo 1/2019 on julkaistu SFS:n verkkosivuilla osoitteessa http://www.sfs.fi/luettelot . Luettelossa mainitaan loka-joulukuussa 2018 vahvistetut ja kumotut SFS-standardit sekä uusimmat CENin julkaisut. Luettelo julkaistaan neljä kertaa vuodessa. Luettelosivulla on myös linkki 5.12.2018 julkaistuun SFS:n kansalliseen työohjelmaan. Seuraava luettelo ilmestyy huhtikuussa 2019.

Lue lisääSFSedu oppilaitosportaali

European Committee for Standardization

International Organization for Standardization