header kompassi
A- A+

rss Uutiset

24.10.2018

Standardeilla kohti YK:n kestävän kehityksen tavoitteita

Tänään 24.10.2018 juhlistetaan kansainvälistä YK:n päivää. Juhlapäiväksi on valikoitunut Yhdistyneiden kansakuntien peruskirjan käyttöönottamisen päivä; YK perustettiin tasan 70 vuotta sitten.

Kansainvälinen standardisoimisjärjestö ISO ja Yhdistyneet kansakunnat ovat aloittaneet yhteistyön kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamiseksi. Standardien avulla yritykset ja erilaiset organisaatiot voivat vastata YK:n asettamiin kestävän kehityksen tavoitteisiin. Tavoitteita on 17, ja niiden päämääränä on parempi maailma meille kaikille.

Organisaatiot hyötyvät standardeista monella tapaa. Standardit auttavat löytämään entistä parempia ratkaisuja niin johtamiseen kuin monenlaisiin teknisiin vaatimuksiin. Samalla standardit vastaavat myös useisiin YK:n asettamiin kestävän kehityksen tavoitteisiin. ISO on kartoittanut käytetyimpiä standardejaan ja määritellyt, mihin YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin ne vastaavat.  

>> Lue lisää: Standardit kestävän kehityksen tukena


Palaa otsikoihinSFS Kauppa

online.sfs.fi

Lausuntopyyntöpalvelu


rss Uutiset

14.11.2018 Lue Johtamisen standardit 4/2018

SFS:n sähköisen uutiskirjeen "Johtamisen standardit" numero 4/2018 on ilmestynyt. Siinä käsitellään mm. SFS:n 7.11.2018 Vanhalla ylioppilastalolla järjestämää tapahtumaa "Viennin ja kilpailukyvyn suurin salaisuus", kestävää rahoitusta, kiertotaloutta ja standardia ISO 9004.

Lue lisää

13.11.2018 SFS:n asiakastyytyväisyystutkimus käynnissä

Meille on tärkeää saada palautetta toiminnastamme kehitystyön pohjaksi. Jos Taloustutkimus on sinuun yhteydessä, toivottavasti ehdit vastata haastateluun!

Lue lisää

8.11.2018 Nousevilla teknologia-alan yrityksillä heräämisen paikka: standardeihin on panostettava ajoissa pärjätäkseen kansainvälisillä markkinoilla

Tekoälyn standardisoimisen aika on juuri nyt, todettiin Suomen Standardisoimisliitto SFS ry:n järjestämässä Viennin ja kilpailukyvyn suurin salaisuus -tapahtumassa keskiviikkona 7.11. Uusien teknologia-alan yritysten olisi syytä havahtua standardisointiin ajoissa, jotta ne pystyvät pärjäämään yhä kiihtyvämmällä tahdilla muuttuvilla markkinoilla.

Lue lisääSFSedu oppilaitosportaali

European Committee for Standardization

International Organization for Standardization