header kompassi
A- A+

rss Uutiset

18.9.2018

Standardi mahdollistaa rajat ylittävän kaupan sähköisen laskutuksen

Uusi lakiesitys sähköisestä laskutuksesta pyrkii tehostamaan ja lisäämään verkkolaskujen käyttöä. Laki pohjaa eurooppalaisen standardisoimisjärjestön CENin standardiin, joka korvaa EU- ja Efta-maiden omat standardit.

Tähän saakka rajat ylittävässä kaupassa sähköisten laskujen käyttö on ollut hankalaa, koska Euroopan eri maissa on noudatettu eri standardeja.


Lakiesitys velvoittaa vastaanottamaan ja käsittelemään eurooppalaisen standardin mukaisia sähköisiä laskuja. Hankintayksiköille ja elinkeinonharjoittajille tulee oikeus vaatia sähköisen laskutuksen eurooppalaisen standardin mukaisia laskuja, kun laskun antaja on hankintayksikkö tai elinkeinonharjoittaja. Hallituksen esityksen luonnos on lausunnolla 19.10.2018 saakka Lausuntopalvelu.fi:ssä.


Sähköisen laskutuksen standardi valmistui vuonna 2017. Standardin laadintaan osallistui SFS:n standardisointiryhmä SFS/SR 227 Sähköiset hankinnat. Suomen Standardisoimisliitto SFS ry, työ- ja elinkeinoministeriö ja Verkkolaskufoorumi järjestivät standardin kansallisesta soveltamisesta seminaarin. >> Katso tilaisuuden tallenteet ja materiaalit.Palaa otsikoihinSFS Kauppa

online.sfs.fi

Lausuntopyyntöpalvelu


rss Uutiset

14.2.2019 Lue SFS News 1/2019

SFS News -uutiskirjeen kuluvan vuoden ensimmäinen numero on ilmestynyt. Sen aiheita ovat mm. kattovalaisimien uusi pistoke, valokuvauksen standardit ja katolta putoavasta lumesta varoittava merkki.

Lue lisää

7.2.2019 Suomen johdolla reilulle datataloudelle yhteiset tekniset vaatimusmäärittelyt Eurooppaan

IHAN - Ihmislähtöinen datatalous on Sitran hanke, jonka tarkoituksena on rakentaa reilun ja sujuvan datatalouden perustuksia. Hanke pyrkii saamaan ihmiset tietoisemmiksi oikeuksistaan ja antamaan työkaluja omien tietojen hallintaan verkossa.

Lue lisää

6.2.2019 SFS hakee tietojärjestelmäpäällikköä

Haemme Helsinkiin, tietohallintoomme tietojärjestelmäpäälliköksi monipuolista osaajaa.

Lue lisääSFSedu oppilaitosportaali

European Committee for Standardization

International Organization for Standardization