header kompassi
A- A+

rss Uutiset

20.6.2018

Standardisointi mukana EU:n seuraavan kauden tutkimuksen puiteohjelmassa

Euroopan komissio on julkaissut 7.6.2018 ehdotuksensa seuraavien vuosien tutkimuksen puiteohjelmaksi ”Euroopan horisontti (FP9)”. Eurooppalaiset standardisoimisjärjestöt CEN ja CENELEC toivottavat tervetulleeksi EU:n teollisuuden maailmanlaajuiselle kilpailukyvylle keskeisen ehdotuksen. Ehdotuksen toinen artikla mainitsee standardisoinnin keskeiseksi avaintyökaluksi tutkimuksen ja innovaatioiden levittämisessä.

Eurooppalainen standardisointi on avaintyökalu, joka auttaa saavuttamaan Horisontin tavoitteita Euroopalle varmistaen innovaatioiden pääsyn eurooppalaisille ja maailmanlaajuisille markkinoille.

Ehdotettu puiteohjelma pyrkii levittämään edistyksellisiä ratkaisuja Euroopassa, rakentamaan tietoon ja innovaatioihin perustuvaa yhteiskuntaa, edistämään EU:n teollisuuden kilpailukykyä ja EU:n strategisia eri politiikan sektoreitten prioriteetteja. Ohjelma tulee voimaan 1. tammikuuta 2021 ja kestää seitsemän vuotta korvaten vuosien 2014-2020 Horisontti 2020 ohjelman.

Kokemukset tutkimuksen aiemmista puiteohjelmista ja viimeksi Horisontti 2020 -ohjelmasta osoittavat sen, että standardien hyödyntäminen tutkimus- ja innovointiprojekteissa johtaa hyviin tuloksiin, jotka leviävät laajasti eurooppalaisille ja maailmanlaajuisille markkinoille.

CEN ja CENELEC edistävät aktiivisesti standardisoinnin, innovaatioiden ja tutkimuksen yhteyksiä seuraavassa tutkimuksen puiteohjelmassa.

Lisätietoja CEN-CENELECin tiedotteessa


Palaa otsikoihinSFS Kauppa

online.sfs.fi

Lausuntopyyntöpalvelu


rss Uutiset

19.9.2018 Muutoksia rakenteellisten teräsrakenteiden (EN 1090) vaatimuksiin

Rakenteellisten teräsrakenteiden (EN 1090) teknisiin vaatimuksiin on tullut muutoksia. Konepajalla on vuoden 2018 loppuun asti aikaa käydä läpi oma toimintansa ja sopeuttaa sen kirjallisessa kuvauksessa, FPC-manuaalissa, esitetyt tekniset vaatimukset uuden standardin SFS-EN 1090-2:2018 mukaisiksi.

Lue lisää

19.9.2018 Sähköpostiliikenne takkuaa

SFS:n verkkoyhteyksissä on häiriöitä eikä SFS voi tällä hetkellä vastaanottaa sähköposteja. Vikaa korjataan parhaillaan. Parhaiten tavoitat meidät puhelimitse.

Lue lisää

18.9.2018 Standardi mahdollistaa rajat ylittävän kaupan sähköisen laskutuksen

Uusi lakiesitys sähköisestä laskutuksesta pyrkii tehostamaan ja lisäämään verkkolaskujen käyttöä. Laki pohjaa eurooppalaisen standardisoimisjärjestön CENin standardiin, joka korvaa EU- ja Efta-maiden omat standardit.

Lue lisääSFSedu oppilaitosportaali

European Committee for Standardization

International Organization for Standardization