header kompassi
A- A+

rss Uutiset

20.6.2018

Standardisointi mukana EU:n seuraavan kauden tutkimuksen puiteohjelmassa

Euroopan komissio on julkaissut 7.6.2018 ehdotuksensa seuraavien vuosien tutkimuksen puiteohjelmaksi ”Euroopan horisontti (FP9)”. Eurooppalaiset standardisoimisjärjestöt CEN ja CENELEC toivottavat tervetulleeksi EU:n teollisuuden maailmanlaajuiselle kilpailukyvylle keskeisen ehdotuksen. Ehdotuksen toinen artikla mainitsee standardisoinnin keskeiseksi avaintyökaluksi tutkimuksen ja innovaatioiden levittämisessä.

Eurooppalainen standardisointi on avaintyökalu, joka auttaa saavuttamaan Horisontin tavoitteita Euroopalle varmistaen innovaatioiden pääsyn eurooppalaisille ja maailmanlaajuisille markkinoille.

Ehdotettu puiteohjelma pyrkii levittämään edistyksellisiä ratkaisuja Euroopassa, rakentamaan tietoon ja innovaatioihin perustuvaa yhteiskuntaa, edistämään EU:n teollisuuden kilpailukykyä ja EU:n strategisia eri politiikan sektoreitten prioriteetteja. Ohjelma tulee voimaan 1. tammikuuta 2021 ja kestää seitsemän vuotta korvaten vuosien 2014-2020 Horisontti 2020 ohjelman.

Kokemukset tutkimuksen aiemmista puiteohjelmista ja viimeksi Horisontti 2020 -ohjelmasta osoittavat sen, että standardien hyödyntäminen tutkimus- ja innovointiprojekteissa johtaa hyviin tuloksiin, jotka leviävät laajasti eurooppalaisille ja maailmanlaajuisille markkinoille.

CEN ja CENELEC edistävät aktiivisesti standardisoinnin, innovaatioiden ja tutkimuksen yhteyksiä seuraavassa tutkimuksen puiteohjelmassa.

Lisätietoja CEN-CENELECin tiedotteessa


Palaa otsikoihinSFS Kauppa

online.sfs.fi

Lausuntopyyntöpalvelu


rss Uutiset

17.1.2019 Euroopan komissio sponsoroi sähköisen laskutuksen (eInvoicing) käyttöönottoa – standardit käyttöön maksutta

Euroopan komission tavoitteena on siirtyä vuoden 2020 aikana julkisissa hankinnoissa sähköiseen laskutukseen. Saavuttaakseen tavoitteensa komissio sponsoroi julkisten hankintojen sähköisen laskutuksen standardien käyttöönottoa EU:n alueella. Kaksi sähköisen laskutuksen tärkeintä standardia on mahdollista hankkia SFS:n verkkokaupasta käyttäjälle maksutta.

Lue lisää

10.1.2019 Kattolamppujen pistokytkin muuttuu

Suomessa käytössä oleva kattovalaisimien pistoke uudistuu. Jo 30 vuotta on ollut käytössä helppokäyttöisiä ruotsalaiseen standardiin perustuvia pistokkeita, jotka ovat korvanneet perinteiset sokeripalat. Uusi pistoke perustuu vuonna 2009 eurooppalaiseksi standardiksi vahvistettuun maailmanlaajuiseen standardiin. Pohjoismaat hakivat ja saivat standardin käyttöönottoon kymmenen vuoden siirtymäajan, joka päättyy 1.4.2019.

Lue lisää

8.1.2019 SFS:n luettelo 1/2019 ilmestynyt

SFS:n luettelo 1/2019 on julkaistu SFS:n verkkosivuilla osoitteessa http://www.sfs.fi/luettelot . Luettelossa mainitaan loka-joulukuussa 2018 vahvistetut ja kumotut SFS-standardit sekä uusimmat CENin julkaisut. Luettelo julkaistaan neljä kertaa vuodessa. Luettelosivulla on myös linkki 5.12.2018 julkaistuun SFS:n kansalliseen työohjelmaan. Seuraava luettelo ilmestyy huhtikuussa 2019.

Lue lisääSFSedu oppilaitosportaali

European Committee for Standardization

International Organization for Standardization