header kompassi
A- A+

rss Uutiset

20.6.2018

Standardisointi mukana EU:n seuraavan kauden tutkimuksen puiteohjelmassa

Euroopan komissio on julkaissut 7.6.2018 ehdotuksensa seuraavien vuosien tutkimuksen puiteohjelmaksi ”Euroopan horisontti (FP9)”. Eurooppalaiset standardisoimisjärjestöt CEN ja CENELEC toivottavat tervetulleeksi EU:n teollisuuden maailmanlaajuiselle kilpailukyvylle keskeisen ehdotuksen. Ehdotuksen toinen artikla mainitsee standardisoinnin keskeiseksi avaintyökaluksi tutkimuksen ja innovaatioiden levittämisessä.

Eurooppalainen standardisointi on avaintyökalu, joka auttaa saavuttamaan Horisontin tavoitteita Euroopalle varmistaen innovaatioiden pääsyn eurooppalaisille ja maailmanlaajuisille markkinoille.

Ehdotettu puiteohjelma pyrkii levittämään edistyksellisiä ratkaisuja Euroopassa, rakentamaan tietoon ja innovaatioihin perustuvaa yhteiskuntaa, edistämään EU:n teollisuuden kilpailukykyä ja EU:n strategisia eri politiikan sektoreitten prioriteetteja. Ohjelma tulee voimaan 1. tammikuuta 2021 ja kestää seitsemän vuotta korvaten vuosien 2014-2020 Horisontti 2020 ohjelman.

Kokemukset tutkimuksen aiemmista puiteohjelmista ja viimeksi Horisontti 2020 -ohjelmasta osoittavat sen, että standardien hyödyntäminen tutkimus- ja innovointiprojekteissa johtaa hyviin tuloksiin, jotka leviävät laajasti eurooppalaisille ja maailmanlaajuisille markkinoille.

CEN ja CENELEC edistävät aktiivisesti standardisoinnin, innovaatioiden ja tutkimuksen yhteyksiä seuraavassa tutkimuksen puiteohjelmassa.

Lisätietoja CEN-CENELECin tiedotteessa


Palaa otsikoihinSFS Kauppa

online.sfs.fi

Lausuntopyyntöpalvelu


rss Uutiset

13.11.2018 SFS:n asiakastyytyväisyys käynnissä

Meille on tärkeää saada palautetta toiminnastamme kehitystyön pohjaksi. Jos Taloustutkimus on sinuun yhteydessä, toivottavasti ehdit vastata haastateluun!

Lue lisää

8.11.2018 Nousevilla teknologia-alan yrityksillä heräämisen paikka: standardeihin on panostettava ajoissa pärjätäkseen kansainvälisillä markkinoilla

Tekoälyn standardisoimisen aika on juuri nyt, todettiin Suomen Standardisoimisliitto SFS ry:n järjestämässä Viennin ja kilpailukyvyn suurin salaisuus -tapahtumassa keskiviikkona 7.11. Uusien teknologia-alan yritysten olisi syytä havahtua standardisointiin ajoissa, jotta ne pystyvät pärjäämään yhä kiihtyvämmällä tahdilla muuttuvilla markkinoilla.

Lue lisää

8.11.2018 Meri Seistola työstää tekoälyn luotettavuutta ja selitettävyyttä

Tekoälylle on tekeillä jo useita standardeja, muun muassa sanasto, eettisyys, luotettavuus ja avoimuus. Myös suomalaisia on mukana standardisointityössä; yksi aktiivisista on Mediakasvatuskeskus Metkan toiminnanjohtaja Meri Seistola.

Lue lisääSFSedu oppilaitosportaali

European Committee for Standardization

International Organization for Standardization