header ajankohtaista
A- A+

rss Uutiset

5.6.2018

Standardit esillä terveysteknologian innovaatiotapahtumassa

SFS ja YTL olivat mukana omalla osastolla touko-kesäkuun vaihteessa järjestetyssä terveydenhuollon startup-tapahtumassa Upgraded Life Festival.

biomedicumIMG_1499rajattu
SFS:n Mikko Huttunen, YTL:n Suvi Pasanen ja Kimmo Konkarikoski jakoivat tietoa standardeista tapahtumassa.


Standardisointipäällikkö Kimmo Konkarikoski piti tilaisuudessa esityksen ”Boost Your Competitive Strength by Standards”. Hän kirjoitti myös kolumnin tapahtuman verkkosivuille. Tom Ståhlberg Healthtech Finlandista piti tilaisuudessa myös esityksen säädöksiä ja standardeja käsitelleessä osiossa.


Tapahtuma järjestettiin Meilahden sairaalan tutkimus- ja opetuskeskuksessa Biomedicumissa Helsingissä. Tapahtuma on järjestetty vuodesta 2012.


Terveysteknologian parissa toimii Suomessa runsaat 280 yritystä. Ne työllistävät runsaat 10 000 henkeä. Viime vuonna terveysteknologian tuoteviennin arvo oli 2,2 miljardia euroa. Kasvua edellisvuodesta oli 5,3 prosenttia. Suomessa valmistetuista terveysteknologian tuotteista yli 80 prosenttia päätyy vientiin.


Palaa otsikoihinSFS Kauppa

online.sfs.fi

Sahkobanneri_165x52_Uusi

Lausuntopyyntöpalvelu


rss Uutiset

20.6.2018 Kansainvälinen elintarviketurvallisuuden hallintajärjestelmästandardi uusittu

Kansainvälinen standardisoimisjärjestö ISO on julkaissut uuden version elintarviketurvallisuuden hallintajärjestelmiä käsittelevästä standardista ISO 22000. Standardi korvaa vuonna 2005 ilmestyneen ensimmäisen version. ISO 22000:2018 tulee ladattavaksi SFS:n verkkokauppaan 26.6.2018.

Lue lisää

20.6.2018 Standardisointi mukana EU:n seuraavan kauden tutkimuksen puiteohjelmassa

Euroopan komissio on julkaissut 7.6.2018 ehdotuksensa seuraavien vuosien tutkimuksen puiteohjelmaksi ”Euroopan horisontti (FP9)”. Eurooppalaiset standardisoimisjärjestöt CEN ja CENELEC toivottavat tervetulleeksi EU:n teollisuuden maailmanlaajuiselle kilpailukyvylle keskeisen ehdotuksen. Ehdotuksen toinen artikla mainitsee standardisoinnin keskeiseksi avaintyökaluksi tutkimuksen ja innovaatioiden levittämisessä.

Lue lisää

20.6.2018 Työterveys- ja työturvallisuusjohtamisen standardi saa jatkoa

Kansainvälisen standardisoimisjärjestön ISOn tekninen komitea ISO/TC 283 Occupational health and safety management sai maaliskuussa 2018 valmiiksi työterveys- ja työturvallisuusjohtamisen standardin ISO 45001. Komitean työtä on päätetty jatkaa. Keskeinen tavoite on standardin ISO 45001 ylläpito sekä standardin käyttöönottoa ja soveltamista tukevien ohjestandardien laadinta huomioiden mm pk-yritysten tarpeet.

Lue lisääSFSedu oppilaitosportaali

European Committee for Standardization

International Organization for Standardization