header kompassi
A- A+

rss Uutiset

5.6.2018

Standardit esillä terveysteknologian innovaatiotapahtumassa

SFS ja YTL olivat mukana omalla osastolla touko-kesäkuun vaihteessa järjestetyssä terveydenhuollon startup-tapahtumassa Upgraded Life Festival.

biomedicumIMG_1499rajattu
SFS:n Mikko Huttunen, YTL:n Suvi Pasanen ja Kimmo Konkarikoski jakoivat tietoa standardeista tapahtumassa.


Standardisointipäällikkö Kimmo Konkarikoski piti tilaisuudessa esityksen ”Boost Your Competitive Strength by Standards”. Hän kirjoitti myös kolumnin tapahtuman verkkosivuille. Tom Ståhlberg Healthtech Finlandista piti tilaisuudessa myös esityksen säädöksiä ja standardeja käsitelleessä osiossa.


Tapahtuma järjestettiin Meilahden sairaalan tutkimus- ja opetuskeskuksessa Biomedicumissa Helsingissä. Tapahtuma on järjestetty vuodesta 2012.


Terveysteknologian parissa toimii Suomessa runsaat 280 yritystä. Ne työllistävät runsaat 10 000 henkeä. Viime vuonna terveysteknologian tuoteviennin arvo oli 2,2 miljardia euroa. Kasvua edellisvuodesta oli 5,3 prosenttia. Suomessa valmistetuista terveysteknologian tuotteista yli 80 prosenttia päätyy vientiin.


Palaa otsikoihinSFS Kauppa

online.sfs.fi

Lausuntopyyntöpalvelu


rss Uutiset

17.1.2019 Euroopan komissio sponsoroi sähköisen laskutuksen (eInvoicing) käyttöönottoa – standardit käyttöön maksutta

Euroopan komission tavoitteena on siirtyä vuoden 2020 aikana julkisissa hankinnoissa sähköiseen laskutukseen. Saavuttaakseen tavoitteensa komissio sponsoroi julkisten hankintojen sähköisen laskutuksen standardien käyttöönottoa EU:n alueella. Kaksi sähköisen laskutuksen tärkeintä standardia on mahdollista hankkia SFS:n verkkokaupasta käyttäjälle maksutta.

Lue lisää

10.1.2019 Kattolamppujen pistokytkin muuttuu

Suomessa käytössä oleva kattovalaisimien pistoke uudistuu. Jo 30 vuotta on ollut käytössä helppokäyttöisiä ruotsalaiseen standardiin perustuvia pistokkeita, jotka ovat korvanneet perinteiset sokeripalat. Uusi pistoke perustuu vuonna 2009 eurooppalaiseksi standardiksi vahvistettuun maailmanlaajuiseen standardiin. Pohjoismaat hakivat ja saivat standardin käyttöönottoon kymmenen vuoden siirtymäajan, joka päättyy 1.4.2019.

Lue lisää

8.1.2019 SFS:n luettelo 1/2019 ilmestynyt

SFS:n luettelo 1/2019 on julkaistu SFS:n verkkosivuilla osoitteessa http://www.sfs.fi/luettelot . Luettelossa mainitaan loka-joulukuussa 2018 vahvistetut ja kumotut SFS-standardit sekä uusimmat CENin julkaisut. Luettelo julkaistaan neljä kertaa vuodessa. Luettelosivulla on myös linkki 5.12.2018 julkaistuun SFS:n kansalliseen työohjelmaan. Seuraava luettelo ilmestyy huhtikuussa 2019.

Lue lisääSFSedu oppilaitosportaali

European Committee for Standardization

International Organization for Standardization