header kompassi
A- A+

rss Uutiset

5.6.2018

Standardit esillä terveysteknologian innovaatiotapahtumassa

SFS ja YTL olivat mukana omalla osastolla touko-kesäkuun vaihteessa järjestetyssä terveydenhuollon startup-tapahtumassa Upgraded Life Festival.

biomedicumIMG_1499rajattu
SFS:n Mikko Huttunen, YTL:n Suvi Pasanen ja Kimmo Konkarikoski jakoivat tietoa standardeista tapahtumassa.


Standardisointipäällikkö Kimmo Konkarikoski piti tilaisuudessa esityksen ”Boost Your Competitive Strength by Standards”. Hän kirjoitti myös kolumnin tapahtuman verkkosivuille. Tom Ståhlberg Healthtech Finlandista piti tilaisuudessa myös esityksen säädöksiä ja standardeja käsitelleessä osiossa.


Tapahtuma järjestettiin Meilahden sairaalan tutkimus- ja opetuskeskuksessa Biomedicumissa Helsingissä. Tapahtuma on järjestetty vuodesta 2012.


Terveysteknologian parissa toimii Suomessa runsaat 280 yritystä. Ne työllistävät runsaat 10 000 henkeä. Viime vuonna terveysteknologian tuoteviennin arvo oli 2,2 miljardia euroa. Kasvua edellisvuodesta oli 5,3 prosenttia. Suomessa valmistetuista terveysteknologian tuotteista yli 80 prosenttia päätyy vientiin.


Palaa otsikoihinSFS Kauppa

online.sfs.fi

Lausuntopyyntöpalvelu


rss Uutiset

13.11.2018 SFS:n asiakastyytyväisyys käynnissä

Meille on tärkeää saada palautetta toiminnastamme kehitystyön pohjaksi. Jos Taloustutkimus on sinuun yhteydessä, toivottavasti ehdit vastata haastateluun!

Lue lisää

8.11.2018 Nousevilla teknologia-alan yrityksillä heräämisen paikka: standardeihin on panostettava ajoissa pärjätäkseen kansainvälisillä markkinoilla

Tekoälyn standardisoimisen aika on juuri nyt, todettiin Suomen Standardisoimisliitto SFS ry:n järjestämässä Viennin ja kilpailukyvyn suurin salaisuus -tapahtumassa keskiviikkona 7.11. Uusien teknologia-alan yritysten olisi syytä havahtua standardisointiin ajoissa, jotta ne pystyvät pärjäämään yhä kiihtyvämmällä tahdilla muuttuvilla markkinoilla.

Lue lisää

8.11.2018 Meri Seistola työstää tekoälyn luotettavuutta ja selitettävyyttä

Tekoälylle on tekeillä jo useita standardeja, muun muassa sanasto, eettisyys, luotettavuus ja avoimuus. Myös suomalaisia on mukana standardisointityössä; yksi aktiivisista on Mediakasvatuskeskus Metkan toiminnanjohtaja Meri Seistola.

Lue lisääSFSedu oppilaitosportaali

European Committee for Standardization

International Organization for Standardization