header kompassi
A- A+

rss Uutiset

15.2.2018

Talvilomalaisen turvallisuutta edistetään symbolein

Talvilomallaan voi törmätä turvallista liikkumista edistäviin symboleihin. Turvallisuutta ohjaavat symbolit ovat yleisiä etenkin laskettelukeskuksissa, joissa laskettelijan turvallisuutta edistetään kansainvälisillä turvallisuusmerkeillä. Talvilomalainen törmää turvallisuusmerkkeihin myös kaupungeissa, eikä lentokentillä niiltä voi välttyä.

nosta suksenkärjet ylös 036Standardisoimisliitosta kerrotaan, että kansainvälisesti standardisoitujen turvallisuusmerkkien tärkeys on kasvanut kansainvälisen matkailun ja työvoiman liikkuvuuden, kaupan sekä liikenteen lisääntyessä. Kansainvälisesti standardisoiduilla turvallisuusmerkeillä helpotetaan turvallisuusohjeiden ymmärtämistä äidinkielestä ja kulttuuritaustasta riippumatta. Turvallisuusmerkit jaotellaan pelastus- ja ensiapumerkkeihin, palontorjuntamerkkeihin sekä määrääviin, kieltäviin ja varoittaviin merkkeihin.

Esimerkkejä turvallisuusmerkeistä:

  • Laskettelukeskuksissa turvallisuusmerkeillä kerrotaan kuinka hiihtohisseissä toimitaan.Tuolihissiin mennessä on laskettava suojakaari alas, nostettava suksen kärjet ylös ja ennen poistumista on nostettava suojakaari ylös.
  • Poistu välittömästi nousuladulta, mikäli kaadut esimerkiksi ankkurihississä.

putoava lumi ISO 7010Katolta putoavasta lumesta varoittava merkki on ajankohtainen, kun lumi ja jää uhkaa pudota rakennusten katoilta.

Turvallisuusohjeiden ymmärtämistä tuetaan monesti symbolin lisäksi myös selittävällä tekstillä, mikä edesauttaa pelkän symbolin ymmärtämistä myös jatkossa. Standardisoitujen turvallisuusmerkkien laaja kansainvälinen käyttö edistää turvallisuutta merkittävästi.

Standardisoitujen symbolien käyttö ei korvaa oikeita työmenetelmiä, ohjeita eikä onnettomuuksien estämistä koulutuksella. Koulutus on olennainen osa järjestelmissä, jotka tarjoavat turvallisuustietoa.


Palaa otsikoihinSFS Kauppa

online.sfs.fi

Lausuntopyyntöpalvelu


rss Uutiset

19.9.2018 Muutoksia rakenteellisten teräsrakenteiden (EN 1090) vaatimuksiin

Rakenteellisten teräsrakenteiden (EN 1090) teknisiin vaatimuksiin on tullut muutoksia. Konepajalla on vuoden 2018 loppuun asti aikaa käydä läpi oma toimintansa ja sopeuttaa sen kirjallisessa kuvauksessa, FPC-manuaalissa, esitetyt tekniset vaatimukset uuden standardin SFS-EN 1090-2:2018 mukaisiksi.

Lue lisää

19.9.2018 Sähköpostiliikenne takkuaa

SFS:n verkkoyhteyksissä on häiriöitä eikä SFS voi tällä hetkellä vastaanottaa sähköposteja. Vikaa korjataan parhaillaan. Parhaiten tavoitat meidät puhelimitse.

Lue lisää

18.9.2018 Standardi mahdollistaa rajat ylittävän kaupan sähköisen laskutuksen

Uusi lakiesitys sähköisestä laskutuksesta pyrkii tehostamaan ja lisäämään verkkolaskujen käyttöä. Laki pohjaa eurooppalaisen standardisoimisjärjestön CENin standardiin, joka korvaa EU- ja Efta-maiden omat standardit.

Lue lisääSFSedu oppilaitosportaali

European Committee for Standardization

International Organization for Standardization