header kompassi
A- A+

rss Uutiset

16.11.2017

Tampereella uusi sairaalavaatestandardi käyttöön ensi keväänä

Uusi sairaalavaatteiden standardi SFS 7500:2017 otetaan käyttöön Tampereen yliopistollisessa sairaalassa ensi keväänä, kertoo Aamulehti. Uuden standardin myötä sairaalan potilaspyjamien värivalikoima kasvaa ja uusia materiaaleja otetaan käyttöön.  

Sairaalavaatteiden väri on perinteisesti kertonut niiden koon. Uudistuksen myötä riittää, että vähintään 5 prosenttia koon ilmaisevaa väriä on sellaisessa kohdassa, joka näkyy myös varastoitaessa ja pesulan lajittelussa. Kokojen ilmaiseminen väreillä on osoittautunut hyvin toimivaksi järjestelmäksi pesuloissa, sairaaloissa ja hoitoyksiköissä pyykin lajittelun ja varastoinnin apuna.

Aamulehden mukaan Tampere saa sairaalavaatteisiin keväällä uusia värejä, kuten turkoosin, vihreän ja luumun värit. Aiemman standardin mukaan S-kokoiset vaatteet ovat punaisia, M-kokoiset vihreitä, L-kokoiset ruskeita ja XL-kokoiset sinisiä.

Osa sairaalan potilaista on päässyt jo tutustumaan uusiin vaatteisiin, koska ne ovat olleet koekäytössä kolmella osastolla. Positiivista palautetta on lehden mukaan tullut eniten uudentyyppisestä miellyttävän tuntuisesta ja helppohoitoisesta materiaalista. Projekti malliston uusimiseksi aloitettiin vuonna 2014.

Standardin SFS 7500 on laatinut Suomessa sairaalavaatteiden standardeista SFS:n toimialayhteisönä vastaavan Standardisoimisyhdistys TEVASTA ry:n seurantaryhmä. Siihen on kuulunut niin valmistajien, valmistuttajien, tekstiilihuollon, testaajien kuin käyttäjienkin edustajia.


 


Palaa otsikoihinSFS Kauppa

online.sfs.fi

Lausuntopyyntöpalvelu


rss Uutiset

14.11.2018 Lue Johtamisen standardit 4/2018

SFS:n sähköisen uutiskirjeen "Johtamisen standardit" numero 4/2018 on ilmestynyt. Siinä käsitellään mm. SFS:n 7.11.2018 Vanhalla ylioppilastalolla järjestämää tapahtumaa "Viennin ja kilpailukyvyn suurin salaisuus", kestävää rahoitusta, kiertotaloutta ja standardia ISO 9004.

Lue lisää

13.11.2018 SFS:n asiakastyytyväisyystutkimus käynnissä

Meille on tärkeää saada palautetta toiminnastamme kehitystyön pohjaksi. Jos Taloustutkimus on sinuun yhteydessä, toivottavasti ehdit vastata haastateluun!

Lue lisää

8.11.2018 Nousevilla teknologia-alan yrityksillä heräämisen paikka: standardeihin on panostettava ajoissa pärjätäkseen kansainvälisillä markkinoilla

Tekoälyn standardisoimisen aika on juuri nyt, todettiin Suomen Standardisoimisliitto SFS ry:n järjestämässä Viennin ja kilpailukyvyn suurin salaisuus -tapahtumassa keskiviikkona 7.11. Uusien teknologia-alan yritysten olisi syytä havahtua standardisointiin ajoissa, jotta ne pystyvät pärjäämään yhä kiihtyvämmällä tahdilla muuttuvilla markkinoilla.

Lue lisääSFSedu oppilaitosportaali

European Committee for Standardization

International Organization for Standardization