header ajankohtaista
A- A+

rss Uutiset

16.11.2017

Tampereella uusi sairaalavaatestandardi käyttöön ensi keväänä

Uusi sairaalavaatteiden standardi SFS 7500:2017 otetaan käyttöön Tampereen yliopistollisessa sairaalassa ensi keväänä, kertoo Aamulehti. Uuden standardin myötä sairaalan potilaspyjamien värivalikoima kasvaa ja uusia materiaaleja otetaan käyttöön.  

Sairaalavaatteiden väri on perinteisesti kertonut niiden koon. Uudistuksen myötä riittää, että vähintään 5 prosenttia koon ilmaisevaa väriä on sellaisessa kohdassa, joka näkyy myös varastoitaessa ja pesulan lajittelussa. Kokojen ilmaiseminen väreillä on osoittautunut hyvin toimivaksi järjestelmäksi pesuloissa, sairaaloissa ja hoitoyksiköissä pyykin lajittelun ja varastoinnin apuna.

Aamulehden mukaan Tampere saa sairaalavaatteisiin keväällä uusia värejä, kuten turkoosin, vihreän ja luumun värit. Aiemman standardin mukaan S-kokoiset vaatteet ovat punaisia, M-kokoiset vihreitä, L-kokoiset ruskeita ja XL-kokoiset sinisiä.

Osa sairaalan potilaista on päässyt jo tutustumaan uusiin vaatteisiin, koska ne ovat olleet koekäytössä kolmella osastolla. Positiivista palautetta on lehden mukaan tullut eniten uudentyyppisestä miellyttävän tuntuisesta ja helppohoitoisesta materiaalista. Projekti malliston uusimiseksi aloitettiin vuonna 2014.

Standardin on SFS 7500 laatinut Suomessa sairaalavaatteiden standardeista SFS:n toimialayhteisönä vastaavan Standardisoimisyhdistys TEVASTA ry:n seurantaryhmä. Siihen on kuulunut niin valmistajien, valmistuttajien, tekstiilihuollon, testaajien kuin käyttäjienkin edustajia.


 


Palaa otsikoihin