header ajankohtaista
A- A+

rss Uutiset

16.11.2017

Tampereella uusi sairaalavaatestandardi käyttöön ensi keväänä

Uusi sairaalavaatteiden standardi SFS 7500:2017 otetaan käyttöön Tampereen yliopistollisessa sairaalassa ensi keväänä, kertoo Aamulehti. Uuden standardin myötä sairaalan potilaspyjamien värivalikoima kasvaa ja uusia materiaaleja otetaan käyttöön.  

Sairaalavaatteiden väri on perinteisesti kertonut niiden koon. Uudistuksen myötä riittää, että vähintään 5 prosenttia koon ilmaisevaa väriä on sellaisessa kohdassa, joka näkyy myös varastoitaessa ja pesulan lajittelussa. Kokojen ilmaiseminen väreillä on osoittautunut hyvin toimivaksi järjestelmäksi pesuloissa, sairaaloissa ja hoitoyksiköissä pyykin lajittelun ja varastoinnin apuna.

Aamulehden mukaan Tampere saa sairaalavaatteisiin keväällä uusia värejä, kuten turkoosin, vihreän ja luumun värit. Aiemman standardin mukaan S-kokoiset vaatteet ovat punaisia, M-kokoiset vihreitä, L-kokoiset ruskeita ja XL-kokoiset sinisiä.

Osa sairaalan potilaista on päässyt jo tutustumaan uusiin vaatteisiin, koska ne ovat olleet koekäytössä kolmella osastolla. Positiivista palautetta on lehden mukaan tullut eniten uudentyyppisestä miellyttävän tuntuisesta ja helppohoitoisesta materiaalista. Projekti malliston uusimiseksi aloitettiin vuonna 2014.

Standardin SFS 7500 on laatinut Suomessa sairaalavaatteiden standardeista SFS:n toimialayhteisönä vastaavan Standardisoimisyhdistys TEVASTA ry:n seurantaryhmä. Siihen on kuulunut niin valmistajien, valmistuttajien, tekstiilihuollon, testaajien kuin käyttäjienkin edustajia.


 


Palaa otsikoihinSFS Kauppa

online.sfs.fi

Lausuntopyyntöpalvelu


rss Uutiset

15.8.2018 Lue Johtamisen standardit 3/2018

SFS:n sähköisen uutiskirjeen Johtamisen standardit numero 3/2018 on ilmestynyt. Siinä käsitellään mm. työterveys- ja työturvallisuusjärjestelmästandardin ISO 45001 soveltamista, projektinhallintaa, kiertotaloutta ja johtamisjärjestelmien auditoinnin uusittua standardia.

Lue lisää

9.8.2018 Suurjännitesähköasennusten standardi päivitetty

SFS on julkaissut kesäkuussa 2018 standardista SFS 6001 Suurjännitesähköasennukset uusitun painoksen. Standardi koskee nimellisjännitteeltään yli 1 kilovoltin sähköasennuksia ja sitä käytetään sekä sähkönjakeluverkoissa että teollisuudessa.

Lue lisää

8.8.2018 Uusittu auditointistandardi ISO 19011 vahvistettu SFS-standardiksi

Uusittu kansainvälinen auditointistandardi Guidelines for auditing management systems (ISO 19011:2018) on hyväksytty eurooppalaiseksi standardiksi ja vahvistettu englanninkielisenä SFS-standardiksi tunnuksella SFS-EN ISO 19011:2018. Erilaisia hallintajärjestelmästandardeja eli johtamisen standardeja toiminnassaan hyödyntävät organisaatiot hyötyvät standardista laajasti.

Lue lisääSFSedu oppilaitosportaali

European Committee for Standardization

International Organization for Standardization