header ajankohtaista
A- A+

rss Uutiset

16.11.2017

Tampereella uusi sairaalavaatestandardi käyttöön ensi keväänä

Uusi sairaalavaatteiden standardi SFS 7500:2017 otetaan käyttöön Tampereen yliopistollisessa sairaalassa ensi keväänä, kertoo Aamulehti. Uuden standardin myötä sairaalan potilaspyjamien värivalikoima kasvaa ja uusia materiaaleja otetaan käyttöön.  

Sairaalavaatteiden väri on perinteisesti kertonut niiden koon. Uudistuksen myötä riittää, että vähintään 5 prosenttia koon ilmaisevaa väriä on sellaisessa kohdassa, joka näkyy myös varastoitaessa ja pesulan lajittelussa. Kokojen ilmaiseminen väreillä on osoittautunut hyvin toimivaksi järjestelmäksi pesuloissa, sairaaloissa ja hoitoyksiköissä pyykin lajittelun ja varastoinnin apuna.

Aamulehden mukaan Tampere saa sairaalavaatteisiin keväällä uusia värejä, kuten turkoosin, vihreän ja luumun värit. Aiemman standardin mukaan S-kokoiset vaatteet ovat punaisia, M-kokoiset vihreitä, L-kokoiset ruskeita ja XL-kokoiset sinisiä.

Osa sairaalan potilaista on päässyt jo tutustumaan uusiin vaatteisiin, koska ne ovat olleet koekäytössä kolmella osastolla. Positiivista palautetta on lehden mukaan tullut eniten uudentyyppisestä miellyttävän tuntuisesta ja helppohoitoisesta materiaalista. Projekti malliston uusimiseksi aloitettiin vuonna 2014.

Standardin on SFS 7500 laatinut Suomessa sairaalavaatteiden standardeista SFS:n toimialayhteisönä vastaavan Standardisoimisyhdistys TEVASTA ry:n seurantaryhmä. Siihen on kuulunut niin valmistajien, valmistuttajien, tekstiilihuollon, testaajien kuin käyttäjienkin edustajia.


 


Palaa otsikoihinSFS Kauppa

online.sfs.fi

Sahkobanneri_165x52_Uusi

Lausuntopyyntöpalvelu


rss Uutiset

24.5.2018 Uusi pohjoismainen tutkimus standardisoinnin taloudellisista hyödyistä

Uusi pohjoismainen tutkimus: standardien käyttö kasvattaa työn tuottavuutta ja yritysten kilpailukykyä – Suomessa potentiaalia vielä hyödyntämättä

Lue lisää

16.5.2018 Standardi takaa suomalaiselle Nightingale Healthille analyysien laadun

Laadunhallinta on merkittävässä asemassa suomalaisen terveysteknologiayrityksen Nightingale Health Oy:n tarjoamissa kaikissa palveluissa. Yritys on hankkinut sertifikaatin standardin SFS-EN ISO 13485 mukaisesta toiminnasta analyysien korkean laadun takaamiseksi. Vuonna 2013 perustettu yritys on kehittänyt kansainvälistä tunnustusta saaneen NMR (Nuclear Magnetic Resonance) –teknologiaan perustuvan verianalyysin parempaan sairauksien ennakointiin ja ennaltaehkäisyyn.

Lue lisää

14.5.2018 Ydinenergiateknologian kansainvälisen standardisoinnin yleiskokous Helsingissä

Kansainvälisen standardisoimisjärjestö ISO:n ydinenergiateknologian ja säteilyturvallisuuden vuoden 2018 viikon kestävä yleiskokous pidetään 14.-18. toukokuuta Helsingissä. Edellinen yleiskokous pidettiin vuonna 2016 Intiassa. Suomeen saapuu yli 150 alan asiantuntijaa noin 20 maasta mm. Japanista, Kiinasta, USA:sta, Venäjältä, Ranskasta, Saksasta, Intiasta ja Iso-Britanniasta. Osallistujat ovat pääsääntöisesti eri maiden ydinenergiateknologian ja säteilyturvallisuuden viranomaisia ja teollisuuden edustajia sekä tutkijoita. Mukana on myös ydinenergiayhteisöjen, kuten kansainvälisen atomienergiajärjestön IAEA:n edustajia.

Lue lisääSFSedu oppilaitosportaali

European Committee for Standardization

International Organization for Standardization