header ajankohtaista
A- A+

rss Uutiset

16.11.2017

Tampereella uusi sairaalavaatestandardi käyttöön ensi keväänä

Uusi sairaalavaatteiden standardi SFS 7500:2017 otetaan käyttöön Tampereen yliopistollisessa sairaalassa ensi keväänä, kertoo Aamulehti. Uuden standardin myötä sairaalan potilaspyjamien värivalikoima kasvaa ja uusia materiaaleja otetaan käyttöön.  

Sairaalavaatteiden väri on perinteisesti kertonut niiden koon. Uudistuksen myötä riittää, että vähintään 5 prosenttia koon ilmaisevaa väriä on sellaisessa kohdassa, joka näkyy myös varastoitaessa ja pesulan lajittelussa. Kokojen ilmaiseminen väreillä on osoittautunut hyvin toimivaksi järjestelmäksi pesuloissa, sairaaloissa ja hoitoyksiköissä pyykin lajittelun ja varastoinnin apuna.

Aamulehden mukaan Tampere saa sairaalavaatteisiin keväällä uusia värejä, kuten turkoosin, vihreän ja luumun värit. Aiemman standardin mukaan S-kokoiset vaatteet ovat punaisia, M-kokoiset vihreitä, L-kokoiset ruskeita ja XL-kokoiset sinisiä.

Osa sairaalan potilaista on päässyt jo tutustumaan uusiin vaatteisiin, koska ne ovat olleet koekäytössä kolmella osastolla. Positiivista palautetta on lehden mukaan tullut eniten uudentyyppisestä miellyttävän tuntuisesta ja helppohoitoisesta materiaalista. Projekti malliston uusimiseksi aloitettiin vuonna 2014.

Standardin on SFS 7500 laatinut Suomessa sairaalavaatteiden standardeista SFS:n toimialayhteisönä vastaavan Standardisoimisyhdistys TEVASTA ry:n seurantaryhmä. Siihen on kuulunut niin valmistajien, valmistuttajien, tekstiilihuollon, testaajien kuin käyttäjienkin edustajia.


 


Palaa otsikoihinSFS Kauppa

online.sfs.fi

Sahkobanneri_165x52_Uusi

Lausuntopyyntöpalvelu


rss Uutiset

15.2.2018 Talvilomalaisen turvallisuutta edistetään symbolein

Talvilomallaan voi törmätä turvallista liikkumista edistäviin symboleihin. Turvallisuutta ohjaavat symbolit ovat yleisiä etenkin laskettelukeskuksissa, joissa laskettelijan turvallisuutta edistetään kansainvälisillä turvallisuusmerkeillä. Talvilomalainen törmää turvallisuusmerkkeihin myös kaupungeissa, eikä lentokentillä niiltä voi välttyä.

Lue lisää

7.2.2018 Lue Terveydenhuollon ja laboratorioalan standardit 1/2018

SFS:n sähköisen uutiskirjeen Terveydenhuollon ja laboratorioalan standardit vuoden ensimmäinen numero on ilmestynyt. Sen aiheita ovat mm. in vitro -diagnostiikan standardit ja staattisen sähkön hallinta terveydenhuollon tiloissa.

Lue lisää

31.1.2018 Lue Johtamisen standardit -uutiskirje 1/2018

SFS:n sähköisen uutiskirjeen Johtamisen standardit kuluvan vuoden ensimmäinen numero on ilmestynyt. Sen aiheita ovat työterveyden ja työturvallisuuden johtamisen uusi standardi ISO 45001, uusi IT-johtamisen standardi datanhallintaan, testauslaboratorioiden pätevyysvaatimusten uusittu standardi ja standardin ISO 9001 käyttö.

Lue lisääSFSedu oppilaitosportaali

European Committee for Standardization

International Organization for Standardization