header kompassi
A- A+

rss Uutiset

7.12.2017

Tietoturvastandardi ISO/IEC 27001 tukee Abloyn kasvua

lukko web ThinkstockPhotos-636617102Kansainvälinen tietoturvastandardi (SFS-EN ISO/IEC 27001) tukee Abloy Oy:n voimakasta kasvua digitaalisten lukitusratkaisujen tarjoajana, kertoo yhtiö tiedotteessaan. Standardi antaa hyvän viitekehyksen tietoturvan johtamiseen.


- Abloyn vahvuuksia ovat kestävyys, luotettavuus ja jatkuvuus. Vahva tietoturvallisuuden hallinta on osa turvallisuusalan asiantuntemustamme sekä olennainen vaatimus asiakaskunnaltamme, sanoo Abloyn toimitusjohtaja Jari Toivanen yhtiön tiedotteessa. Toimitusjohtaja Jari Toivaisen mukaan standardi tukee yrityksen strategiaa hyvin.


- Tulevaisuuden lukitusjärjestelmät kytkeytyvät yhä vahvemmin tietojärjestelmiin, ja siksi on tärkeää, että turvallisuusalan asiantuntijayritykset vahvistavat tietoturvaansa, sanoo puolestaan Suomen turvaurakoitsijaliiton puheenjohtaja, kansanedustaja Peter Östman.


Abloy Oy osoittaa vastikään myönnetyllä sertifikaatilla, että sen toiminta täyttää kansainvälisen standardin mukaiset vaatimukset ja että se noudattaa standardin mukaisia parhaita käytäntöjä. Sertifikaatin myöntäneen DNV GL:n teknisen päällikön Kimmo Haaralan mukaan tietoturvastandardi ISO/IEC 27001 antaa sitä käyttävälle organisaatiolle hyvät lähtökohdat uuden EU-tietosuoja-asetuksen tuomista laillisista velvoitteista suoriutumiseen.


Kansainvälistä standardia ISO/IEC 27001 käytetään laajalti. Maailmalla oli vuoden 2016 lopussa runsaat 33 000 sertifikaattia standardin vaatimukset täyttävästä toiminnasta. Eniten sertifikaatteja oli Japanissa (lähes 9 000 kpl). Suomessa sertifikaatteja oli 54.


Abloy hyödyntää myös muita johtamisen standardien tarjoamia viitekehyksiä liiketoiminnassaan. Yhtiö on 1980-luvulta lähtien toiminut sertifioidun laadunhallintajärjestelmän mukaisesti (SFS-EN ISO 9001), 1990-luvulta lähtien sertifioidun ympäristöjärjestelmän (SFS-EN ISO 14001) mukaan ja vuonna 2009 yhtiö sertifioi työterveys- ja turvallisuusjohtamisjärjestelmänsä standardin OHSAS 18001 mukaisesti.

 


Palaa otsikoihinSFS Kauppa

online.sfs.fi

Lausuntopyyntöpalvelu


rss Uutiset

5.12.2018 Miten sosiaalista mediaa voi hyödyntää kriisitilanteissa?

Suomalaisia viestinnän asiantuntijoita kaivataan mukaan standardisointityöhön, joka koskee sosiaalisen median käyttöä kriisitilanteissa. Yhteiskunnan turvallisuuden alalta on olemassa runsaasti erilaisia standardeja ja niiden määrä kasvaa tasaisesti yhteiskunnallisten ja teknologisten muutosten tehostamana.

Lue lisää

4.12.2018 Lue SFS News 4/2018

SFS:n sähköisen uutiskirjeen SFS News kuluvan vuoden neljäs numero on ilmestynyt. Siinä ovat esillä mm. mittayksikköjen uudet määritelmät, SFS:n 7.11. järjestämä tapahtuma "Viennin ja kilpailukyvyn suurin salaisuus", älykkäisiin kaupunkeihin liittyvä standardisointi ja SI-opas.

Lue lisää

4.12.2018 Genomiikan tietotekniikan standardisointi käynnistymässä

Genomiikka muuttaa merkittävästi lääketiedettä – se mahdollistaa uudenlaisten lääkkeiden kehittämisen, tarkentaa syöpähoitoja ja tarjoaa uudenlaisia menetelmiä perinnöllisten tautien diagnostiikkaan. Myös genomiikan tietotekniikan kehitys on tällä hetkellä hyvin aktiivista, niinpä standardien kehittäjäjoukko kaipaa lisää asiantuntijoita mukaan työhön.

Lue lisääSFSedu oppilaitosportaali

European Committee for Standardization

International Organization for Standardization