header kompassi
A- A+

rss Uutiset

28.8.2018

Tuotteiden kestävyydelle tulossa vaatimuksia

Pääkirjoitustoimittaja Paavo Rautio kaipasi Helsingin Sanomien kolumnissaan 24.8.2018 kestäviä kodinkoneita. Vuosien varrella EU:ssa on syntynyt tarkkoja ohjeita esimerkiksi kodinkoneiden, autojen ja televisioiden valmistajille, jotka edellyttävät mahdollisimman vähän energiaa kuluttavien tuotteiden valmistusta.

Tuotteiden kestävyydelle ei sen sijaan ole ohjeistuksia.  Paavo Rautio uskoo kolumnissaan, että kuluttajaa auttaisi, jos kodinkoneissa olisi merkinnät tuotteiden kestävyydestä.

Parannusta tilanteeseen on luvassa. Tuotteiden elinkaaren loppupäähän keskitytään vuoden 2019 lopulla valmistuvissa tuotteiden kestävyyttä, korjattavuutta ja kierrätettävyyttä koskevissa uusissa eurooppalaisissa standardeissa. Tavoitteena on tuotteiden kestoiän pidentäminen, käytöstä poistettujen tuotteiden materiaalin uudelleenkäytön edistäminen ja kierrätysmateriaalin käytön lisääminen tuotteissa.

Suomen Standardisoimisliitto SFS ry vahvistaa eurooppalaiset EN-standardit kansallisiksi standardeiksi ja ne tunnistaa SFS-tunnuksesta. SFS myös organisoi suomalaisten osallistumista eurooppalaisten standardien laadintaan.


Palaa otsikoihinSFS Kauppa

online.sfs.fi

Lausuntopyyntöpalvelu


rss Uutiset

13.11.2018 SFS:n asiakastyytyväisyys käynnissä

Meille on tärkeää saada palautetta toiminnastamme kehitystyön pohjaksi. Jos Taloustutkimus on sinuun yhteydessä, toivottavasti ehdit vastata haastateluun!

Lue lisää

8.11.2018 Nousevilla teknologia-alan yrityksillä heräämisen paikka: standardeihin on panostettava ajoissa pärjätäkseen kansainvälisillä markkinoilla

Tekoälyn standardisoimisen aika on juuri nyt, todettiin Suomen Standardisoimisliitto SFS ry:n järjestämässä Viennin ja kilpailukyvyn suurin salaisuus -tapahtumassa keskiviikkona 7.11. Uusien teknologia-alan yritysten olisi syytä havahtua standardisointiin ajoissa, jotta ne pystyvät pärjäämään yhä kiihtyvämmällä tahdilla muuttuvilla markkinoilla.

Lue lisää

8.11.2018 Meri Seistola työstää tekoälyn luotettavuutta ja selitettävyyttä

Tekoälylle on tekeillä jo useita standardeja, muun muassa sanasto, eettisyys, luotettavuus ja avoimuus. Myös suomalaisia on mukana standardisointityössä; yksi aktiivisista on Mediakasvatuskeskus Metkan toiminnanjohtaja Meri Seistola.

Lue lisääSFSedu oppilaitosportaali

European Committee for Standardization

International Organization for Standardization