header kompassi
A- A+

rss Uutiset

28.8.2018

Tuotteiden kestävyydelle tulossa vaatimuksia

Pääkirjoitustoimittaja Paavo Rautio kaipasi Helsingin Sanomien kolumnissaan 24.8.2018 kestäviä kodinkoneita. Vuosien varrella EU:ssa on syntynyt tarkkoja ohjeita esimerkiksi kodinkoneiden, autojen ja televisioiden valmistajille, jotka edellyttävät mahdollisimman vähän energiaa kuluttavien tuotteiden valmistusta.

Tuotteiden kestävyydelle ei sen sijaan ole ohjeistuksia.  Paavo Rautio uskoo kolumnissaan, että kuluttajaa auttaisi, jos kodinkoneissa olisi merkinnät tuotteiden kestävyydestä.

Parannusta tilanteeseen on luvassa. Tuotteiden elinkaaren loppupäähän keskitytään vuoden 2019 lopulla valmistuvissa tuotteiden kestävyyttä, korjattavuutta ja kierrätettävyyttä koskevissa uusissa eurooppalaisissa standardeissa. Tavoitteena on tuotteiden kestoiän pidentäminen, käytöstä poistettujen tuotteiden materiaalin uudelleenkäytön edistäminen ja kierrätysmateriaalin käytön lisääminen tuotteissa.

Suomen Standardisoimisliitto SFS ry vahvistaa eurooppalaiset EN-standardit kansallisiksi standardeiksi ja ne tunnistaa SFS-tunnuksesta. SFS myös organisoi suomalaisten osallistumista eurooppalaisten standardien laadintaan.


Palaa otsikoihinSFS Kauppa

online.sfs.fi

Lausuntopyyntöpalvelu


rss Uutiset

19.9.2018 Muutoksia rakenteellisten teräsrakenteiden (EN 1090) vaatimuksiin

Rakenteellisten teräsrakenteiden (EN 1090) teknisiin vaatimuksiin on tullut muutoksia. Konepajalla on vuoden 2018 loppuun asti aikaa käydä läpi oma toimintansa ja sopeuttaa sen kirjallisessa kuvauksessa, FPC-manuaalissa, esitetyt tekniset vaatimukset uuden standardin SFS-EN 1090-2:2018 mukaisiksi.

Lue lisää

19.9.2018 Sähköpostiliikenne takkuaa

SFS:n verkkoyhteyksissä on häiriöitä eikä SFS voi tällä hetkellä vastaanottaa sähköposteja. Vikaa korjataan parhaillaan. Parhaiten tavoitat meidät puhelimitse.

Lue lisää

18.9.2018 Standardi mahdollistaa rajat ylittävän kaupan sähköisen laskutuksen

Uusi lakiesitys sähköisestä laskutuksesta pyrkii tehostamaan ja lisäämään verkkolaskujen käyttöä. Laki pohjaa eurooppalaisen standardisoimisjärjestön CENin standardiin, joka korvaa EU- ja Efta-maiden omat standardit.

Lue lisääSFSedu oppilaitosportaali

European Committee for Standardization

International Organization for Standardization