header kompassi
A- A+

rss Uutiset

13.3.2018

Tutustu uuteen julkaisuun Avain standardien maailmaan

Tiedätkö mikä standardi on ja miksi ne ovat hyödyllisiä? Entä kuka niitä tekee ja voiko niihin vaikuttaa?

SFS:n julkaisu Avain standardien maailmaan (SFS-käsikirja 1) on johdanto standardisointiin. Se kertoo miksi ja miten standardeja laaditaan, kuka niitä laatii ja miten standardit liittyvät esimerkiksi EU:n toimintaan. Julkaisu soveltuu myös opetus- ja opiskelukäyttöön.


Tutustu standardeihin ja hanki julkaisu itsellesi:


 

Standardien avulla voidaan järkeistää toimintaa, lisätä turvallisuutta ja parantaa taloudellisuutta. Standardisointi hyödyttää meitä kaikkia jokapäiväisessä elämässä.  Kaikkea ei kuitenkaan kannata standardisoida, vaan standardin laatimisesta on oltava selvää hyötyä.


Alun perin teknisiin aloihin keskittyneen standardisoinnin merkitys on kansainvälisen yhteistyön ja EU:n myötä korostunut myös monilla uusilla aloilla. Standardeja laaditaan eri toimialoilla kansainvälisellä, eurooppalaisella sekä kansallisella tasolla.


Lisätietoa standardeista ja standardisoinnista saat SFS:n tietopalvelusta

p. (09) 1499 3455

Palaa otsikoihinSFS Kauppa

online.sfs.fi

Lausuntopyyntöpalvelu


rss Uutiset

5.12.2018 Miten sosiaalista mediaa voi hyödyntää kriisitilanteissa?

Suomalaisia viestinnän asiantuntijoita kaivataan mukaan standardisointityöhön, joka koskee sosiaalisen median käyttöä kriisitilanteissa. Yhteiskunnan turvallisuuden alalta on olemassa runsaasti erilaisia standardeja ja niiden määrä kasvaa tasaisesti yhteiskunnallisten ja teknologisten muutosten tehostamana.

Lue lisää

4.12.2018 Lue SFS News 4/2018

SFS:n sähköisen uutiskirjeen SFS News kuluvan vuoden neljäs numero on ilmestynyt. Siinä ovat esillä mm. mittayksikköjen uudet määritelmät, SFS:n 7.11. järjestämä tapahtuma "Viennin ja kilpailukyvyn suurin salaisuus", älykkäisiin kaupunkeihin liittyvä standardisointi ja SI-opas.

Lue lisää

4.12.2018 Genomiikan tietotekniikan standardisointi käynnistymässä

Genomiikka muuttaa merkittävästi lääketiedettä – se mahdollistaa uudenlaisten lääkkeiden kehittämisen, tarkentaa syöpähoitoja ja tarjoaa uudenlaisia menetelmiä perinnöllisten tautien diagnostiikkaan. Myös genomiikan tietotekniikan kehitys on tällä hetkellä hyvin aktiivista, niinpä standardien kehittäjäjoukko kaipaa lisää asiantuntijoita mukaan työhön.

Lue lisääSFSedu oppilaitosportaali

European Committee for Standardization

International Organization for Standardization