header kompassi
A- A+

rss Uutiset

13.3.2018

Tutustu uuteen julkaisuun Avain standardien maailmaan

Tiedätkö mikä standardi on ja miksi ne ovat hyödyllisiä? Entä kuka niitä tekee ja voiko niihin vaikuttaa?

SFS:n julkaisu Avain standardien maailmaan (SFS-käsikirja 1) on johdanto standardisointiin. Se kertoo miksi ja miten standardeja laaditaan, kuka niitä laatii ja miten standardit liittyvät esimerkiksi EU:n toimintaan. Julkaisu soveltuu myös opetus- ja opiskelukäyttöön.


Tutustu standardeihin ja hanki julkaisu itsellesi:


 

Standardien avulla voidaan järkeistää toimintaa, lisätä turvallisuutta ja parantaa taloudellisuutta. Standardisointi hyödyttää meitä kaikkia jokapäiväisessä elämässä.  Kaikkea ei kuitenkaan kannata standardisoida, vaan standardin laatimisesta on oltava selvää hyötyä.


Alun perin teknisiin aloihin keskittyneen standardisoinnin merkitys on kansainvälisen yhteistyön ja EU:n myötä korostunut myös monilla uusilla aloilla. Standardeja laaditaan eri toimialoilla kansainvälisellä, eurooppalaisella sekä kansallisella tasolla.


Lisätietoa standardeista ja standardisoinnista saat SFS:n tietopalvelusta

p. (09) 1499 3455

Palaa otsikoihinSFS Kauppa

online.sfs.fi

Lausuntopyyntöpalvelu


rss Uutiset

19.9.2018 Muutoksia rakenteellisten teräsrakenteiden (EN 1090) vaatimuksiin

Rakenteellisten teräsrakenteiden (EN 1090) teknisiin vaatimuksiin on tullut muutoksia. Konepajalla on vuoden 2018 loppuun asti aikaa käydä läpi oma toimintansa ja sopeuttaa sen kirjallisessa kuvauksessa, FPC-manuaalissa, esitetyt tekniset vaatimukset uuden standardin SFS-EN 1090-2:2018 mukaisiksi.

Lue lisää

19.9.2018 Sähköpostiliikenne takkuaa

SFS:n verkkoyhteyksissä on häiriöitä eikä SFS voi tällä hetkellä vastaanottaa sähköposteja. Vikaa korjataan parhaillaan. Parhaiten tavoitat meidät puhelimitse.

Lue lisää

18.9.2018 Standardi mahdollistaa rajat ylittävän kaupan sähköisen laskutuksen

Uusi lakiesitys sähköisestä laskutuksesta pyrkii tehostamaan ja lisäämään verkkolaskujen käyttöä. Laki pohjaa eurooppalaisen standardisoimisjärjestön CENin standardiin, joka korvaa EU- ja Efta-maiden omat standardit.

Lue lisääSFSedu oppilaitosportaali

European Committee for Standardization

International Organization for Standardization