header ajankohtaista
A- A+

rss Uutiset

28.4.2017

Työterveyden ja työturvallisuuden odotettu standardi ISO 45001 etenee

Tänään 28. huhtikuuta on kansainvälinen työturvallisuuspäivä. Päivän vietolla Kansainvälinen työjärjestö ILO toivoo työturvallisuuden saavan ansaitsemansa huomion ja työturmien vähenevän maailmassa. ILO arvioi, että joka päivä kuolee maailmassa työtapaturmissa 6 300 ihmistä työhön liittyvissä toiminnoissa. Vuosittain tapahtuu 300 miljoonaa työtapaturmaa.

Infography_45001-2
Päivä tarjoaa hyvän mahdollisuuden tuoda esiin uutta tekeillä olevaa standardia ISO 45001, ensimmäistä työterveyden- ja työturvallisuuden hallintajärjestelmien kansainvälistä standardia. Odotettu kansainvälinen standardi auttaa organisaatioita parantamaan työterveyden ja työturvallisuuden tasoaan luomalla turvallisen työympäristön, missä estetään loukkaantumisia ja sairauksia sekä pelastetaan ihmishenkiä.


Standardi noudattaa ympäristöjärjestelmien standardin ISO 14001 ja laatujärjestelmien standardin ISO 9001 rakennetta. Se tulee ottamaan huomioon alan muut kansainväliset standardit kuten OHSAS 18001, kansainvälisen työjärjestön ILO-OSH ohjeet, eri maiden kansalliset standardit ja kansainvälisen työjärjestön ILOn standardit ja sopimukset.


Standardin ISO 45001 toinen ehdotusversio (DIS) julkaistaan 19.5.2017 ja se on kommentoitavana 13.7.2017 asti. SFS järjestää kansallisen lausuntokierroksen, jonka aikana ehdotusta voi kommentoida kuka tahansa SFS:n lausuntopyyntöpalvelussa. Standardin ISO 45001 odotetaan valmistuvan helmikuussa 2018.


Lisätietoa:
asiantuntija Sari Sahlberg, Suomen Standardisoimisliitto SFS ry


Palaa otsikoihinSFS Kauppa

online.sfs.fi

Sahkobanneri_165x52_Uusi

Lausuntopyyntöpalvelu


rss Uutiset

22.2.2018 Uusittu riskienhallintastandardi julkaistu

Kansainvälisen standardisoimisjärjestön ISOn riskienhallintastandardista on julkaistu uusittu versio ISO 31000:2018. Standardi auttaa organisaatioita kehittämään riskienhallintaansa ja luomaan luotettavan tavan tunnistaa riskejä.

Lue lisää

21.2.2018 Johtamisjärjestelmät kuljetusalalla normaalia arkea

Johtamis- ja laatujärjestelmät ovat kuljetusalalla normaalia arkea, sanoo Alexej von Bagh Raskassarja-lehdessä. ISO 9001 on maailmalla tunnetuin laadunhallintajärjestelmä. Bagh on Rototec Groupin toimitusjohtaja ja Raskassarja-ketjun toimintaa hallinnoivan Finnish RK-Group Oy:n hallituksen puheenjohtaja.

Lue lisää

15.2.2018 Talvilomalaisen turvallisuutta edistetään symbolein

Talvilomallaan voi törmätä turvallista liikkumista edistäviin symboleihin. Turvallisuutta ohjaavat symbolit ovat yleisiä etenkin laskettelukeskuksissa, joissa laskettelijan turvallisuutta edistetään kansainvälisillä turvallisuusmerkeillä. Talvilomalainen törmää turvallisuusmerkkeihin myös kaupungeissa, eikä lentokentillä niiltä voi välttyä.

Lue lisääSFSedu oppilaitosportaali

European Committee for Standardization

International Organization for Standardization