header kompassi
A- A+

rss Uutiset

20.6.2018

Työterveys- ja työturvallisuusjohtamisen standardi saa jatkoa

Kansainvälisen standardisoimisjärjestön ISOn tekninen komitea ISO/TC 283 Occupational health and safety management sai maaliskuussa 2018 valmiiksi työterveys- ja työturvallisuusjohtamisen standardin ISO 45001. Komitean työtä on päätetty jatkaa. Keskeinen tavoite on standardin ISO 45001 ylläpito sekä standardin käyttöönottoa ja soveltamista tukevien ohjestandardien laadinta huomioiden mm pk-yritysten tarpeet.

SFS:n standardisointiryhmä SFS/SR 219 Työterveyden ja -turvallisuuden johtaminen on koordinoinut suomalaisten osallistumista standardin ISO 45001 valmisteluun. Jatkossa toimitaan vastaavalla järjestelyllä, mikäli suomalaisilla sidosryhmillä on kiinnostusta seurata ja osallistua TC 283:n työhön. Standardisointiryhmä on avoin kaikille alan standardisoinnista kiinnostuneille.

Ota yhteyttä SFS:n asiantuntija Sari Sahlbergiin 15. elokuuta mennessä (sari.sahlberg(at)sfs.fi), jos olet kiinnostunut osallistumaan ISOn TTT-johtamisen standardien laadintaan tai seuraamaan valmistelutyötä. ISO/TC 283:n ensimmäinen kokous järjestetään 17.–21.9.2018 Coventryssä, Isossa-Britanniassa.

Lisätietoja:

Standardi SFS ISO 45001:2018

Tuotteet valokeilassa ISO 45001

Standardien laadinta - miten mukaan

Osallistumismaksut


Palaa otsikoihinSFS Kauppa

online.sfs.fi

Lausuntopyyntöpalvelu


rss Uutiset

13.11.2018 SFS:n asiakastyytyväisyys käynnissä

Meille on tärkeää saada palautetta toiminnastamme kehitystyön pohjaksi. Jos Taloustutkimus on sinuun yhteydessä, toivottavasti ehdit vastata haastateluun!

Lue lisää

8.11.2018 Nousevilla teknologia-alan yrityksillä heräämisen paikka: standardeihin on panostettava ajoissa pärjätäkseen kansainvälisillä markkinoilla

Tekoälyn standardisoimisen aika on juuri nyt, todettiin Suomen Standardisoimisliitto SFS ry:n järjestämässä Viennin ja kilpailukyvyn suurin salaisuus -tapahtumassa keskiviikkona 7.11. Uusien teknologia-alan yritysten olisi syytä havahtua standardisointiin ajoissa, jotta ne pystyvät pärjäämään yhä kiihtyvämmällä tahdilla muuttuvilla markkinoilla.

Lue lisää

8.11.2018 Meri Seistola työstää tekoälyn luotettavuutta ja selitettävyyttä

Tekoälylle on tekeillä jo useita standardeja, muun muassa sanasto, eettisyys, luotettavuus ja avoimuus. Myös suomalaisia on mukana standardisointityössä; yksi aktiivisista on Mediakasvatuskeskus Metkan toiminnanjohtaja Meri Seistola.

Lue lisääSFSedu oppilaitosportaali

European Committee for Standardization

International Organization for Standardization