header kompassi
A- A+

rss Uutiset

13.11.2018

Uusi komitea kestävälle rahoitukselle

Kansainvälinen standardisoimisjärjestö ISO on perustanut teknisen komitean kestävälle rahoitukselle (ISO/TC 322 Sustainable finance). ISOn jäsenjärjestöjen äänestyksessä hyväksytty aloite tuli Iso-Britannian standardisoimisjärjestöltä (BSI).

Standardisoinnilla edistetään ympäristöön, sosiaaliseen vastuuseen ja hallintotapaan liittyvien tekijöiden (ESG, Environmental, Social, Governance) huomioonottamista sijoitustoiminnassa ja laajemmin rahoituksessa. Tavoitteena on tukea maailmanlaajuisen rahoitusjärjestelmän yhdensuuntaisuutta kestävän kehityksen tavoitteiden kanssa.

 

Työohjelman keskiössä on puitestandardi, jossa määritetään kestävän rahoituksen käsitteet ja terminologia ja annetaan opastusta kestävän rahoituksen periaatteista sekä käytännöistä.  Lisäksi suunnitteilla on standardeja seuraavilta aihealueilta:

  • kestävyysnäkökohtien ja ESG-periaatteiden sisällyttäminen päätöksentekoon

  • vastuullinen sijoittaminen, vaikuttavuussijoittaminen

  • vihreä rahoitus

  • kestävän rahoituksen sovellutukset toimialoilla ja projekteissa.

 

Komitean ensimmäinen kokous on suunniteltu pidettäväksi Lontoossa 25.–29.3.2019.

 

Suomalaiset sidosryhmät voivat osallistua komitean työohjelman suuntaamiseen ja standardien kehittämiseen.

 

ISOssa on jo aiemmin aloitettu vihreään rahoitukseen liittyvien standardien valmistelua. Tähän kuuluvat vihreitä joukkovelkakirjoja eli green bondeja ja ilmastorahoitusta koskevat standardit.

 

Jos olet kiinnostunut uuden komitean työstä, ota yhteyttä:

asiantuntija Sari Sahlberg (etunimi.sukunimi@sfs.fi)

 


Palaa otsikoihinSFS Kauppa

online.sfs.fi

Lausuntopyyntöpalvelu


rss Uutiset

17.1.2019 Euroopan komissio sponsoroi sähköisen laskutuksen (eInvoicing) käyttöönottoa – standardit käyttöön maksutta

Euroopan komission tavoitteena on siirtyä vuoden 2020 aikana julkisissa hankinnoissa sähköiseen laskutukseen. Saavuttaakseen tavoitteensa komissio sponsoroi julkisten hankintojen sähköisen laskutuksen standardien käyttöönottoa EU:n alueella. Kaksi sähköisen laskutuksen tärkeintä standardia on mahdollista hankkia SFS:n verkkokaupasta käyttäjälle maksutta.

Lue lisää

10.1.2019 Kattolamppujen pistokytkin muuttuu

Suomessa käytössä oleva kattovalaisimien pistoke uudistuu. Jo 30 vuotta on ollut käytössä helppokäyttöisiä ruotsalaiseen standardiin perustuvia pistokkeita, jotka ovat korvanneet perinteiset sokeripalat. Uusi pistoke perustuu vuonna 2009 eurooppalaiseksi standardiksi vahvistettuun maailmanlaajuiseen standardiin. Pohjoismaat hakivat ja saivat standardin käyttöönottoon kymmenen vuoden siirtymäajan, joka päättyy 1.4.2019.

Lue lisää

8.1.2019 SFS:n luettelo 1/2019 ilmestynyt

SFS:n luettelo 1/2019 on julkaistu SFS:n verkkosivuilla osoitteessa http://www.sfs.fi/luettelot . Luettelossa mainitaan loka-joulukuussa 2018 vahvistetut ja kumotut SFS-standardit sekä uusimmat CENin julkaisut. Luettelo julkaistaan neljä kertaa vuodessa. Luettelosivulla on myös linkki 5.12.2018 julkaistuun SFS:n kansalliseen työohjelmaan. Seuraava luettelo ilmestyy huhtikuussa 2019.

Lue lisääSFSedu oppilaitosportaali

European Committee for Standardization

International Organization for Standardization