header kompassi
A- A+

rss Uutiset

2.11.2017

Uusi ohjelmanhallinnan standardi julki Projektipäivillä

Standardit auttavat luomaan kansainvälisesti vakioituja toimintamalleja myös projektinhallintaan. Helsingin Messukeskuksessa 31.10.–1.11.2017 järjestetyillä Projektipäivillä julkistetussa uudessa kansainvälisessä standardissa kuvataan ohjelmanhallinnan periaatteet.

Uusi standardi (SFS-ISO 21503:2017) täydentää projektijohtamisen kansainvälisten standardien sarjaa, johon kuuluvat projektinhallinnan, ohjelmanhallinnan ja projektisalkunhallinnan standardit. Standardi on julkaistu myös suomeksi.


Standardin esitteli keskiviikkona 1.11. ISOn teknisen komitean TC 258 pitkäaikainen (väistynyt) puheenjohtaja Miles Shepherd puheenvuorossaan "Programmes and Project Managers – What ISO 21503 Means for the Practitioner".


- Uuden standardin yhtenäiset toimintatavat tehostavat toimintaa globaalilla ja myös paikallisella tasolla. Standardi on tärkeä lisä projektijohtamisen standardisarjaan, sanoo alan standardien laadintaa Suomessa seuraavan asiantuntijaryhmän puheenjohtaja Jouko Vaskimo.


Kansainvälistä projektihallinnan standardisointia seuraava ryhmä on avoin kaikille kiinnostuneille.  Osallistumalla voi vaikuttaa tulevien standardien sisältöön, seurata standardien kehittämistä ja saada ennakkotietoa uusista ohjeistuksista sekä verkostoitua alan suomalaisten ja kansainvälisten asiantuntijoiden kanssa. Vaskimo pyytää kiinnostuneita ottamaan yhteyttä SFS:n asiantuntija Sari Sahlbergiin (etunimi.sukunimi(at)sfs.fi).


Shepherd
Miles Shepherd esitteli uuden ohjelmanhallinnan standardin.


Palaa otsikoihinSFS Kauppa

online.sfs.fi

Lausuntopyyntöpalvelu


rss Uutiset

19.9.2018 Muutoksia rakenteellisten teräsrakenteiden (EN 1090) vaatimuksiin

Rakenteellisten teräsrakenteiden (EN 1090) teknisiin vaatimuksiin on tullut muutoksia. Konepajalla on vuoden 2018 loppuun asti aikaa käydä läpi oma toimintansa ja sopeuttaa sen kirjallisessa kuvauksessa, FPC-manuaalissa, esitetyt tekniset vaatimukset uuden standardin SFS-EN 1090-2:2018 mukaisiksi.

Lue lisää

19.9.2018 Sähköpostiliikenne takkuaa

SFS:n verkkoyhteyksissä on häiriöitä eikä SFS voi tällä hetkellä vastaanottaa sähköposteja. Vikaa korjataan parhaillaan. Parhaiten tavoitat meidät puhelimitse.

Lue lisää

18.9.2018 Standardi mahdollistaa rajat ylittävän kaupan sähköisen laskutuksen

Uusi lakiesitys sähköisestä laskutuksesta pyrkii tehostamaan ja lisäämään verkkolaskujen käyttöä. Laki pohjaa eurooppalaisen standardisoimisjärjestön CENin standardiin, joka korvaa EU- ja Efta-maiden omat standardit.

Lue lisääSFSedu oppilaitosportaali

European Committee for Standardization

International Organization for Standardization