header ajankohtaista
A- A+

rss Uutiset

2.11.2017

Uusi ohjelmanhallinnan standardi julki Projektipäivillä

Standardit auttavat luomaan kansainvälisesti vakioituja toimintamalleja myös projektinhallintaan. Helsingin Messukeskuksessa 31.10.–1.11.2017 järjestetyillä Projektipäivillä julkistetussa uudessa kansainvälisessä standardissa kuvataan ohjelmanhallinnan periaatteet.

Uusi standardi (SFS-ISO 21503:2017) täydentää projektijohtamisen kansainvälisten standardien sarjaa, johon kuuluvat projektinhallinnan, ohjelmanhallinnan ja projektisalkunhallinnan standardit. Standardi on julkaistu myös suomeksi.


Standardin esitteli keskiviikkona 1.11. ISOn teknisen komitean TC 258 pitkäaikainen (väistynyt) puheenjohtaja Miles Shepherd puheenvuorossaan "Programmes and Project Managers – What ISO 21503 Means for the Practitioner".


- Uuden standardin yhtenäiset toimintatavat tehostavat toimintaa globaalilla ja myös paikallisella tasolla. Standardi on tärkeä lisä projektijohtamisen standardisarjaan, sanoo alan standardien laadintaa Suomessa seuraavan asiantuntijaryhmän puheenjohtaja Jouko Vaskimo.


Kansainvälistä projektihallinnan standardisointia seuraava ryhmä on avoin kaikille kiinnostuneille.  Osallistumalla voi vaikuttaa tulevien standardien sisältöön, seurata standardien kehittämistä ja saada ennakkotietoa uusista ohjeistuksista sekä verkostoitua alan suomalaisten ja kansainvälisten asiantuntijoiden kanssa. Vaskimo pyytää kiinnostuneita ottamaan yhteyttä SFS:n asiantuntija Sari Sahlbergiin (etunimi.sukunimi(at)sfs.fi).


Shepherd
Miles Shepherd esitteli uuden ohjelmanhallinnan standardin.


Palaa otsikoihinSFS Kauppa

online.sfs.fi

Sahkobanneri_165x52_Uusi

Lausuntopyyntöpalvelu


rss Uutiset

22.11.2017 SFS on mukana #soteSlushissa 30.11.2017

Tervetuloa SFS:n ständille! Saat tietoa, miten standardien käyttö edistää liiketoimintaa terveyspalveluissa niin kotimaassa kuin erityisesti vientimarkkinoilla.

Lue lisää

20.11.2017 Lasten turvallisuutta taataan standardeilla

Markkinoilla olevien tuotteiden turvallisuutta valvovat useat viranomaiset käyttäen apunaan standardeja. Esimerkiksi lastenvaatteiden nyöreihin, ikkunoiden sulkumekanismeihin ja leikkikenttävälineisiin on standardit, joissa on erityisesti kiinnitetty huomiota lasten turvallisuuteen. Standardeja laadittaessa käytetään hyväksi muun muassa tapaturmatilastoja.

Lue lisääSFSedu oppilaitosportaali

European Committee for Standardization

International Organization for Standardization