header kompassi
A- A+

rss Uutiset

2.11.2017

Uusi ohjelmanhallinnan standardi julki Projektipäivillä

Standardit auttavat luomaan kansainvälisesti vakioituja toimintamalleja myös projektinhallintaan. Helsingin Messukeskuksessa 31.10.–1.11.2017 järjestetyillä Projektipäivillä julkistetussa uudessa kansainvälisessä standardissa kuvataan ohjelmanhallinnan periaatteet.

Uusi standardi (SFS-ISO 21503:2017) täydentää projektijohtamisen kansainvälisten standardien sarjaa, johon kuuluvat projektinhallinnan, ohjelmanhallinnan ja projektisalkunhallinnan standardit. Standardi on julkaistu myös suomeksi.


Standardin esitteli keskiviikkona 1.11. ISOn teknisen komitean TC 258 pitkäaikainen (väistynyt) puheenjohtaja Miles Shepherd puheenvuorossaan "Programmes and Project Managers – What ISO 21503 Means for the Practitioner".


- Uuden standardin yhtenäiset toimintatavat tehostavat toimintaa globaalilla ja myös paikallisella tasolla. Standardi on tärkeä lisä projektijohtamisen standardisarjaan, sanoo alan standardien laadintaa Suomessa seuraavan asiantuntijaryhmän puheenjohtaja Jouko Vaskimo.


Kansainvälistä projektihallinnan standardisointia seuraava ryhmä on avoin kaikille kiinnostuneille.  Osallistumalla voi vaikuttaa tulevien standardien sisältöön, seurata standardien kehittämistä ja saada ennakkotietoa uusista ohjeistuksista sekä verkostoitua alan suomalaisten ja kansainvälisten asiantuntijoiden kanssa. Vaskimo pyytää kiinnostuneita ottamaan yhteyttä SFS:n asiantuntija Sari Sahlbergiin (etunimi.sukunimi(at)sfs.fi).


Shepherd
Miles Shepherd esitteli uuden ohjelmanhallinnan standardin.


Palaa otsikoihinSFS Kauppa

online.sfs.fi

Lausuntopyyntöpalvelu


rss Uutiset

5.12.2018 Miten sosiaalista mediaa voi hyödyntää kriisitilanteissa?

Suomalaisia viestinnän asiantuntijoita kaivataan mukaan standardisointityöhön, joka koskee sosiaalisen median käyttöä kriisitilanteissa. Yhteiskunnan turvallisuuden alalta on olemassa runsaasti erilaisia standardeja ja niiden määrä kasvaa tasaisesti yhteiskunnallisten ja teknologisten muutosten tehostamana.

Lue lisää

4.12.2018 Lue SFS News 4/2018

SFS:n sähköisen uutiskirjeen SFS News kuluvan vuoden neljäs numero on ilmestynyt. Siinä ovat esillä mm. mittayksikköjen uudet määritelmät, SFS:n 7.11. järjestämä tapahtuma "Viennin ja kilpailukyvyn suurin salaisuus", älykkäisiin kaupunkeihin liittyvä standardisointi ja SI-opas.

Lue lisää

4.12.2018 Genomiikan tietotekniikan standardisointi käynnistymässä

Genomiikka muuttaa merkittävästi lääketiedettä – se mahdollistaa uudenlaisten lääkkeiden kehittämisen, tarkentaa syöpähoitoja ja tarjoaa uudenlaisia menetelmiä perinnöllisten tautien diagnostiikkaan. Myös genomiikan tietotekniikan kehitys on tällä hetkellä hyvin aktiivista, niinpä standardien kehittäjäjoukko kaipaa lisää asiantuntijoita mukaan työhön.

Lue lisääSFSedu oppilaitosportaali

European Committee for Standardization

International Organization for Standardization