header ajankohtaista
A- A+

rss Uutiset

2.11.2017

Uusi ohjelmanhallinnan standardi julki Projektipäivillä

Standardit auttavat luomaan kansainvälisesti vakioituja toimintamalleja myös projektinhallintaan. Helsingin Messukeskuksessa 31.10.–1.11.2017 järjestetyillä Projektipäivillä julkistetussa uudessa kansainvälisessä standardissa kuvataan ohjelmanhallinnan periaatteet.

Uusi standardi (SFS-ISO 21503:2017) täydentää projektijohtamisen kansainvälisten standardien sarjaa, johon kuuluvat projektinhallinnan, ohjelmanhallinnan ja projektisalkunhallinnan standardit. Standardi on julkaistu myös suomeksi.


Standardin esitteli keskiviikkona 1.11. ISOn teknisen komitean TC 258 pitkäaikainen (väistynyt) puheenjohtaja Miles Shepherd puheenvuorossaan "Programmes and Project Managers – What ISO 21503 Means for the Practitioner".


- Uuden standardin yhtenäiset toimintatavat tehostavat toimintaa globaalilla ja myös paikallisella tasolla. Standardi on tärkeä lisä projektijohtamisen standardisarjaan, sanoo alan standardien laadintaa Suomessa seuraavan asiantuntijaryhmän puheenjohtaja Jouko Vaskimo.


Kansainvälistä projektihallinnan standardisointia seuraava ryhmä on avoin kaikille kiinnostuneille.  Osallistumalla voi vaikuttaa tulevien standardien sisältöön, seurata standardien kehittämistä ja saada ennakkotietoa uusista ohjeistuksista sekä verkostoitua alan suomalaisten ja kansainvälisten asiantuntijoiden kanssa. Vaskimo pyytää kiinnostuneita ottamaan yhteyttä SFS:n asiantuntija Sari Sahlbergiin (etunimi.sukunimi(at)sfs.fi).


Shepherd
Miles Shepherd esitteli uuden ohjelmanhallinnan standardin.


Palaa otsikoihinSFS Kauppa

online.sfs.fi

Sahkobanneri_165x52_Uusi

Lausuntopyyntöpalvelu


rss Uutiset

21.2.2018 Johtamisjärjestelmät kuljetusalalla normaalia arkea

Johtamis- ja laatujärjestelmät ovat kuljetusalalla normaalia arkea, sanoo Alexej von Bagh Raskassarja-lehdessä. ISO 9001 on maailmalla tunnetuin laadunhallintajärjestelmä. Bagh on Rototec Groupin toimitusjohtaja ja Raskassarja-ketjun toimintaa hallinnoivan Finnish RK-Group Oy:n hallituksen puheenjohtaja.

Lue lisää

15.2.2018 Talvilomalaisen turvallisuutta edistetään symbolein

Talvilomallaan voi törmätä turvallista liikkumista edistäviin symboleihin. Turvallisuutta ohjaavat symbolit ovat yleisiä etenkin laskettelukeskuksissa, joissa laskettelijan turvallisuutta edistetään kansainvälisillä turvallisuusmerkeillä. Talvilomalainen törmää turvallisuusmerkkeihin myös kaupungeissa, eikä lentokentillä niiltä voi välttyä.

Lue lisää

7.2.2018 Lue Terveydenhuollon ja laboratorioalan standardit 1/2018

SFS:n sähköisen uutiskirjeen Terveydenhuollon ja laboratorioalan standardit vuoden ensimmäinen numero on ilmestynyt. Sen aiheita ovat mm. in vitro -diagnostiikan standardit ja staattisen sähkön hallinta terveydenhuollon tiloissa.

Lue lisääSFSedu oppilaitosportaali

European Committee for Standardization

International Organization for Standardization