header kompassi
A- A+

rss Uutiset

7.11.2018 15.00

Uusin Presiis: standardeista strategista hyötyä

Miten ja miksi standardit helpottavat vientiä ja tukevat kilpailukykyä? Syksyn Presiis-lehti kertoo miksi standardisointi on yrityksille strateginen asia.

Presiis 2/2018 on tiivis perehdytys standardien hyötyihin! Lehdessä komissaari Jyrki Katainen kertoo mikä merkitys standardeilla on taloudessa ja mitkä ovat Suomen valtteja markkinoilla.  

Pohjoismaisilta standardeja käyttäviltä yrityksiltä kysyttiin, mitkä ovat heidän mielestään suurimmat hyödyt standardien käytöstä. Presiis kertoo, mitä mieltä yrityksissä oltiin. Yritysesittelyssä teräksentuottaja SSAB.

Lisäksi ISOn pääsihteeri Sergio Mujican haastattelu ja Bruce Oreckin tärkeät standardit.

Antoisia lukuhetkiä!

Tilaa 

Tilaa maksuton Presiis-lehti osoitteessa sfs.fi/tilaapresiis


Palaa otsikoihinSFS Kauppa

online.sfs.fi

Lausuntopyyntöpalvelu


rss Uutiset

17.1.2019 Euroopan komissio sponsoroi sähköisen laskutuksen (eInvoicing) käyttöönottoa – standardit käyttöön maksutta

Euroopan komission tavoitteena on siirtyä vuoden 2020 aikana julkisissa hankinnoissa sähköiseen laskutukseen. Saavuttaakseen tavoitteensa komissio sponsoroi julkisten hankintojen sähköisen laskutuksen standardien käyttöönottoa EU:n alueella. Kaksi sähköisen laskutuksen tärkeintä standardia on mahdollista hankkia SFS:n verkkokaupasta käyttäjälle maksutta.

Lue lisää

10.1.2019 Kattolamppujen pistokytkin muuttuu

Suomessa käytössä oleva kattovalaisimien pistoke uudistuu. Jo 30 vuotta on ollut käytössä helppokäyttöisiä ruotsalaiseen standardiin perustuvia pistokkeita, jotka ovat korvanneet perinteiset sokeripalat. Uusi pistoke perustuu vuonna 2009 eurooppalaiseksi standardiksi vahvistettuun maailmanlaajuiseen standardiin. Pohjoismaat hakivat ja saivat standardin käyttöönottoon kymmenen vuoden siirtymäajan, joka päättyy 1.4.2019.

Lue lisää

8.1.2019 SFS:n luettelo 1/2019 ilmestynyt

SFS:n luettelo 1/2019 on julkaistu SFS:n verkkosivuilla osoitteessa http://www.sfs.fi/luettelot . Luettelossa mainitaan loka-joulukuussa 2018 vahvistetut ja kumotut SFS-standardit sekä uusimmat CENin julkaisut. Luettelo julkaistaan neljä kertaa vuodessa. Luettelosivulla on myös linkki 5.12.2018 julkaistuun SFS:n kansalliseen työohjelmaan. Seuraava luettelo ilmestyy huhtikuussa 2019.

Lue lisääSFSedu oppilaitosportaali

European Committee for Standardization

International Organization for Standardization