header kompassi
A- A+

rss Uutiset

8.8.2018

Uusittu auditointistandardi ISO 19011 vahvistettu SFS-standardiksi

Uusittu kansainvälinen auditointistandardi Guidelines for auditing management systems (ISO 19011:2018) on hyväksytty eurooppalaiseksi standardiksi ja vahvistettu englanninkielisenä SFS-standardiksi tunnuksella SFS-EN ISO 19011:2018. Erilaisia hallintajärjestelmästandardeja eli johtamisen standardeja toiminnassaan hyödyntävät organisaatiot hyötyvät standardista laajasti.

auditointiThinkstockPhotos-107697962

 

Uusittu ohjestandardi tarjoaa opastusta hallintajärjestelmien auditointiin kaikentyyppisissä organisaatioissa. Standardi on suunnattu erityisesti sisäisten auditointien ja toisen osapuolen auditointien suunnitteluun ja toteutukseen. Auditointi on keskeinen hallintajärjestelmien eli johtamisen standardien kehittämisen työkalu. Auditoinneilla arvioidaan hallintajärjestelmien hyöydyllisyyttä ja vaikuttavuutta yrityksen tavoitteiden saavuttamiseen sekä sitä, täyttääkö organisaation hallintajärjestelmä asianomaisen hallintajärjestelmästandardin vaatimukset.

 

Nyt vahvistetttu standardi suomennetaan ja sen käännöksen oletetaan valmistuvan vuoden 2019 alussa, jolloin SFS pitää standardista esittelytilaisuuden. Käännöksestä vastaa SFS:n standardisointiryhmä SFS/SR 105 Laadunhallinta. Standardi korvaa auditointistandardin ISO 19011 toisen painoksen vuodelta 2011.

 


Palaa otsikoihinSFS Kauppa

online.sfs.fi

Lausuntopyyntöpalvelu


rss Uutiset

5.12.2018 Miten sosiaalista mediaa voi hyödyntää kriisitilanteissa?

Suomalaisia viestinnän asiantuntijoita kaivataan mukaan standardisointityöhön, joka koskee sosiaalisen median käyttöä kriisitilanteissa. Yhteiskunnan turvallisuuden alalta on olemassa runsaasti erilaisia standardeja ja niiden määrä kasvaa tasaisesti yhteiskunnallisten ja teknologisten muutosten tehostamana.

Lue lisää

4.12.2018 Lue SFS News 4/2018

SFS:n sähköisen uutiskirjeen SFS News kuluvan vuoden neljäs numero on ilmestynyt. Siinä ovat esillä mm. mittayksikköjen uudet määritelmät, SFS:n 7.11. järjestämä tapahtuma "Viennin ja kilpailukyvyn suurin salaisuus", älykkäisiin kaupunkeihin liittyvä standardisointi ja SI-opas.

Lue lisää

4.12.2018 Genomiikan tietotekniikan standardisointi käynnistymässä

Genomiikka muuttaa merkittävästi lääketiedettä – se mahdollistaa uudenlaisten lääkkeiden kehittämisen, tarkentaa syöpähoitoja ja tarjoaa uudenlaisia menetelmiä perinnöllisten tautien diagnostiikkaan. Myös genomiikan tietotekniikan kehitys on tällä hetkellä hyvin aktiivista, niinpä standardien kehittäjäjoukko kaipaa lisää asiantuntijoita mukaan työhön.

Lue lisääSFSedu oppilaitosportaali

European Committee for Standardization

International Organization for Standardization