header kompassi
A- A+

rss Uutiset

21.8.2017

Yhteiskuntavastuuasioiden nivominen hallintajärjestelmiin

ISOn uusi julkaisu IWA 26 (Using ISO 26000 guidance on social responsibility in management systems) helpottaa hallintajärjestelmästandardien käyttäjiä tehokkaammin integroimaan yhteiskuntavastuun liiketoimintaansa. Seitsemän vuotta sitten julkaistu ISO 26000 -standardi on muodostunut keskeiseksi viitestandardiksi edistettäessä vastuullista toimintaa organisaatioissa. Standardi on otettu kansalliseksi standardiksi 80 maassa yli 20 kielellä ja se oli mallina Euroopan unionin tehdessä yritysvastuun strategiaansa. IWA 26 -julkaisu edistää myös vastuullisuusasioiden parissa työskenteleviä omaksumaan hallintajärjestelmästandardeissa käytettävän systemaattisen tavan käsitellä yhteiskuntavastuuasioita.

Yritykset ja organisaatiot raportoivat vastuullisesta toiminnastaan yhä aktiivisemmin ottaessaan huomioon odotukset, joita toimintaympäristö vastuullisesta toiminnasta asettaa. Vuoden 2017 alusta lähtien EU:n direktiivi vastuullisuusraportoinnista on edellyttänyt, että suurien, yli 500 henkilöä työllistävien, yritysten on raportoitava vastuullisuudesta.

- Jopa organisaatioille, joilla on kokemuksia hallintajärjestelmistä, yhteiskuntavastuu on monimutkainen ja haastava. Lisäohjeet tarjoavat tervetullutta apua kaikille yhteiskuntavastuun periaatteita käyttöön ottaville, sanoo IWA 26:n laatineen ryhmän puheenjohtaja Staffan Söderberg.

- IWA 26 tarjoaa yksityiskohtaisia ohjeita ISO 26000 -standardin hyödyntämiseen ja helpottaa standardin hyödyntämistä vastuullisen toiminnan työkaluna, Söderberg jatkaa.  

IWA 26 Using ISO 26000 guidance on social responsibility in management systems on julkaistu englanninkielisenä ja on ostettavissa SFS:n verkkokaupasta.

Lisätietoa:

Suomen Standardisoimisliitto SFS ry, Susanna Vahtila, johtaja, etunimi.sukunimi@sfs.fi


Palaa otsikoihinSFS Kauppa

online.sfs.fi

Lausuntopyyntöpalvelu


rss Uutiset

19.9.2018 Muutoksia rakenteellisten teräsrakenteiden (EN 1090) vaatimuksiin

Rakenteellisten teräsrakenteiden (EN 1090) teknisiin vaatimuksiin on tullut muutoksia. Konepajalla on vuoden 2018 loppuun asti aikaa käydä läpi oma toimintansa ja sopeuttaa sen kirjallisessa kuvauksessa, FPC-manuaalissa, esitetyt tekniset vaatimukset uuden standardin SFS-EN 1090-2:2018 mukaisiksi.

Lue lisää

19.9.2018 Sähköpostiliikenne takkuaa

SFS:n verkkoyhteyksissä on häiriöitä eikä SFS voi tällä hetkellä vastaanottaa sähköposteja. Vikaa korjataan parhaillaan. Parhaiten tavoitat meidät puhelimitse.

Lue lisää

18.9.2018 Standardi mahdollistaa rajat ylittävän kaupan sähköisen laskutuksen

Uusi lakiesitys sähköisestä laskutuksesta pyrkii tehostamaan ja lisäämään verkkolaskujen käyttöä. Laki pohjaa eurooppalaisen standardisoimisjärjestön CENin standardiin, joka korvaa EU- ja Efta-maiden omat standardit.

Lue lisääSFSedu oppilaitosportaali

European Committee for Standardization

International Organization for Standardization