header kompassi
A- A+

rss Uutiset

21.8.2017

Yhteiskuntavastuuasioiden nivominen hallintajärjestelmiin

ISOn uusi julkaisu IWA 26 (Using ISO 26000 guidance on social responsibility in management systems) helpottaa hallintajärjestelmästandardien käyttäjiä tehokkaammin integroimaan yhteiskuntavastuun liiketoimintaansa. Seitsemän vuotta sitten julkaistu ISO 26000 -standardi on muodostunut keskeiseksi viitestandardiksi edistettäessä vastuullista toimintaa organisaatioissa. Standardi on otettu kansalliseksi standardiksi 80 maassa yli 20 kielellä ja se oli mallina Euroopan unionin tehdessä yritysvastuun strategiaansa. IWA 26 -julkaisu edistää myös vastuullisuusasioiden parissa työskenteleviä omaksumaan hallintajärjestelmästandardeissa käytettävän systemaattisen tavan käsitellä yhteiskuntavastuuasioita.

Yritykset ja organisaatiot raportoivat vastuullisesta toiminnastaan yhä aktiivisemmin ottaessaan huomioon odotukset, joita toimintaympäristö vastuullisesta toiminnasta asettaa. Vuoden 2017 alusta lähtien EU:n direktiivi vastuullisuusraportoinnista on edellyttänyt, että suurien, yli 500 henkilöä työllistävien, yritysten on raportoitava vastuullisuudesta.

- Jopa organisaatioille, joilla on kokemuksia hallintajärjestelmistä, yhteiskuntavastuu on monimutkainen ja haastava. Lisäohjeet tarjoavat tervetullutta apua kaikille yhteiskuntavastuun periaatteita käyttöön ottaville, sanoo IWA 26:n laatineen ryhmän puheenjohtaja Staffan Söderberg.

- IWA 26 tarjoaa yksityiskohtaisia ohjeita ISO 26000 -standardin hyödyntämiseen ja helpottaa standardin hyödyntämistä vastuullisen toiminnan työkaluna, Söderberg jatkaa.  

IWA 26 Using ISO 26000 guidance on social responsibility in management systems on julkaistu englanninkielisenä ja on ostettavissa SFS:n verkkokaupasta.

Lisätietoa:

Suomen Standardisoimisliitto SFS ry, Susanna Vahtila, johtaja, etunimi.sukunimi@sfs.fi


Palaa otsikoihinSFS Kauppa

online.sfs.fi

Lausuntopyyntöpalvelu


rss Uutiset

5.12.2018 Miten sosiaalista mediaa voi hyödyntää kriisitilanteissa?

Suomalaisia viestinnän asiantuntijoita kaivataan mukaan standardisointityöhön, joka koskee sosiaalisen median käyttöä kriisitilanteissa. Yhteiskunnan turvallisuuden alalta on olemassa runsaasti erilaisia standardeja ja niiden määrä kasvaa tasaisesti yhteiskunnallisten ja teknologisten muutosten tehostamana.

Lue lisää

4.12.2018 Lue SFS News 4/2018

SFS:n sähköisen uutiskirjeen SFS News kuluvan vuoden neljäs numero on ilmestynyt. Siinä ovat esillä mm. mittayksikköjen uudet määritelmät, SFS:n 7.11. järjestämä tapahtuma "Viennin ja kilpailukyvyn suurin salaisuus", älykkäisiin kaupunkeihin liittyvä standardisointi ja SI-opas.

Lue lisää

4.12.2018 Genomiikan tietotekniikan standardisointi käynnistymässä

Genomiikka muuttaa merkittävästi lääketiedettä – se mahdollistaa uudenlaisten lääkkeiden kehittämisen, tarkentaa syöpähoitoja ja tarjoaa uudenlaisia menetelmiä perinnöllisten tautien diagnostiikkaan. Myös genomiikan tietotekniikan kehitys on tällä hetkellä hyvin aktiivista, niinpä standardien kehittäjäjoukko kaipaa lisää asiantuntijoita mukaan työhön.

Lue lisääSFSedu oppilaitosportaali

European Committee for Standardization

International Organization for Standardization