header ajankohtaista
A- A+

rss Uutiset

21.8.2017

Yhteiskuntavastuuasioiden nivominen hallintajärjestelmiin

ISOn uusi julkaisu IWA 26 (Using ISO 26000 guidance on social responsibility in management systems) helpottaa hallintajärjestelmästandardien käyttäjiä tehokkaammin integroimaan yhteiskuntavastuun liiketoimintaansa. Seitsemän vuotta sitten julkaistu ISO 26000 -standardi on muodostunut keskeiseksi viitestandardiksi edistettäessä vastuullista toimintaa organisaatioissa. Standardi on otettu kansalliseksi standardiksi 80 maassa yli 20 kielellä ja se oli mallina Euroopan unionin tehdessä yritysvastuun strategiaansa. IWA 26 -julkaisu edistää myös vastuullisuusasioiden parissa työskenteleviä omaksumaan hallintajärjestelmästandardeissa käytettävän systemaattisen tavan käsitellä yhteiskuntavastuuasioita.

Yritykset ja organisaatiot raportoivat vastuullisesta toiminnastaan yhä aktiivisemmin ottaessaan huomioon odotukset, joita toimintaympäristö vastuullisesta toiminnasta asettaa. Vuoden 2017 alusta lähtien EU:n direktiivi vastuullisuusraportoinnista on edellyttänyt, että suurien, yli 500 henkilöä työllistävien, yritysten on raportoitava vastuullisuudesta.

- Jopa organisaatioille, joilla on kokemuksia hallintajärjestelmistä, yhteiskuntavastuu on monimutkainen ja haastava. Lisäohjeet tarjoavat tervetullutta apua kaikille yhteiskuntavastuun periaatteita käyttöön ottaville, sanoo IWA 26:n laatineen ryhmän puheenjohtaja Staffan Söderberg.

- IWA 26 tarjoaa yksityiskohtaisia ohjeita ISO 26000 -standardin hyödyntämiseen ja helpottaa standardin hyödyntämistä vastuullisen toiminnan työkaluna, Söderberg jatkaa.  

IWA 26 Using ISO 26000 guidance on social responsibility in management systems on julkaistu englanninkielisenä ja on ostettavissa SFS:n verkkokaupasta.

Lisätietoa:

Suomen Standardisoimisliitto SFS ry, Susanna Vahtila, johtaja, etunimi.sukunimi@sfs.fi


Palaa otsikoihinSFS Kauppa

online.sfs.fi

Sahkobanneri_165x52_Uusi

Lausuntopyyntöpalvelu


rss Uutiset

22.2.2018 Uusittu riskienhallintastandardi julkaistu

Kansainvälisen standardisoimisjärjestön ISOn riskienhallintastandardista on julkaistu uusittu versio ISO 31000:2018. Standardi auttaa organisaatioita kehittämään riskienhallintaansa ja luomaan luotettavan tavan tunnistaa riskejä.

Lue lisää

21.2.2018 Johtamisjärjestelmät kuljetusalalla normaalia arkea

Johtamis- ja laatujärjestelmät ovat kuljetusalalla normaalia arkea, sanoo Alexej von Bagh Raskassarja-lehdessä. ISO 9001 on maailmalla tunnetuin laadunhallintajärjestelmä. Bagh on Rototec Groupin toimitusjohtaja ja Raskassarja-ketjun toimintaa hallinnoivan Finnish RK-Group Oy:n hallituksen puheenjohtaja.

Lue lisää

15.2.2018 Talvilomalaisen turvallisuutta edistetään symbolein

Talvilomallaan voi törmätä turvallista liikkumista edistäviin symboleihin. Turvallisuutta ohjaavat symbolit ovat yleisiä etenkin laskettelukeskuksissa, joissa laskettelijan turvallisuutta edistetään kansainvälisillä turvallisuusmerkeillä. Talvilomalainen törmää turvallisuusmerkkeihin myös kaupungeissa, eikä lentokentillä niiltä voi välttyä.

Lue lisääSFSedu oppilaitosportaali

European Committee for Standardization

International Organization for Standardization