header ajankohtaista
A- A+

rss Uutiset

21.8.2017

Yhteiskuntavastuuasioiden nivominen hallintajärjestelmiin

ISOn uusi julkaisu IWA 26 (Using ISO 26000 guidance on social responsibility in management systems) helpottaa hallintajärjestelmästandardien käyttäjiä tehokkaammin integroimaan yhteiskuntavastuun liiketoimintaansa. Seitsemän vuotta sitten julkaistu ISO 26000 -standardi on muodostunut keskeiseksi viitestandardiksi edistettäessä vastuullista toimintaa organisaatioissa. Standardi on otettu kansalliseksi standardiksi 80 maassa yli 20 kielellä ja se oli mallina Euroopan unionin tehdessä yritysvastuun strategiaansa. IWA 26 -julkaisu edistää myös vastuullisuusasioiden parissa työskenteleviä omaksumaan hallintajärjestelmästandardeissa käytettävän systemaattisen tavan käsitellä yhteiskuntavastuuasioita.

Yritykset ja organisaatiot raportoivat vastuullisesta toiminnastaan yhä aktiivisemmin ottaessaan huomioon odotukset, joita toimintaympäristö vastuullisesta toiminnasta asettaa. Vuoden 2017 alusta lähtien EU:n direktiivi vastuullisuusraportoinnista on edellyttänyt, että suurien, yli 500 henkilöä työllistävien, yritysten on raportoitava vastuullisuudesta.

- Jopa organisaatioille, joilla on kokemuksia hallintajärjestelmistä, yhteiskuntavastuu on monimutkainen ja haastava. Lisäohjeet tarjoavat tervetullutta apua kaikille yhteiskuntavastuun periaatteita käyttöön ottaville, sanoo IWA 26:n laatineen ryhmän puheenjohtaja Staffan Söderberg.

- IWA 26 tarjoaa yksityiskohtaisia ohjeita ISO 26000 -standardin hyödyntämiseen ja helpottaa standardin hyödyntämistä vastuullisen toiminnan työkaluna, Söderberg jatkaa.  

IWA 26 Using ISO 26000 guidance on social responsibility in management systems on julkaistu englanninkielisenä ja on ostettavissa SFS:n verkkokaupasta.

Lisätietoa:

Suomen Standardisoimisliitto SFS ry, Susanna Vahtila, johtaja, etunimi.sukunimi@sfs.fi


Palaa otsikoihinSFS Kauppa

online.sfs.fi

Sahkobanneri_165x52_Uusi

Lausuntopyyntöpalvelu


rss Uutiset

20.6.2018 Kansainvälinen elintarviketurvallisuuden hallintajärjestelmästandardi uusittu

Kansainvälinen standardisoimisjärjestö ISO on julkaissut uuden version elintarviketurvallisuuden hallintajärjestelmiä käsittelevästä standardista ISO 22000. Standardi korvaa vuonna 2015 ilmestyneen ensimmäisen version. ISO 22000:2018 tulee ladattavaksi SFS:n verkkokauppaan 26.6.2018.

Lue lisää

20.6.2018 Standardisointi mukana EU:n seuraavan kauden tutkimuksen puiteohjelmassa

Euroopan komissio on julkaissut 7.6.2018 ehdotuksensa seuraavien vuosien tutkimuksen puiteohjelmaksi ”Euroopan horisontti (FP9)”. Eurooppalaiset standardisoimisjärjestöt CEN ja CENELEC toivottavat tervetulleeksi EU:n teollisuuden maailmanlaajuiselle kilpailukyvylle keskeisen ehdotuksen. Ehdotuksen toinen artikla mainitsee standardisoinnin keskeiseksi avaintyökaluksi tutkimuksen ja innovaatioiden levittämisessä.

Lue lisää

20.6.2018 Työterveys- ja työturvallisuusjohtamisen standardi saa jatkoa

Kansainvälisen standardisoimisjärjestön ISOn tekninen komitea ISO/TC 283 Occupational health and safety management sai maaliskuussa 2018 valmiiksi työterveys- ja työturvallisuusjohtamisen standardin ISO 45001. Komitean työtä on päätetty jatkaa. Keskeinen tavoite on standardin ISO 45001 ylläpito sekä standardin käyttöönottoa ja soveltamista tukevien ohjestandardien laadinta huomioiden mm pk-yritysten tarpeet.

Lue lisääSFSedu oppilaitosportaali

European Committee for Standardization

International Organization for Standardization